vrijdag 19 januari 2018

vakantiewerk | wie zoekt, die vindt, gemeente & ocmw Zoersel sluit aan bij Statiegeldalliantie, Malle en Zoersel gaan voor een alcoholvrij februari

nummer 650
19 januari '18
Beste lezer lezer

Hier leest u ons wekelijks nieuws.
Reacties en suggesties: communicatie@zoersel.be

vakantiewerk | wie zoekt, die vindt

Gemeente & ocmw Zoersel zoekt jobstudenten en (hoofd)monitoren tijdens de maanden juni, juli en augustus. Alle info over inleverdata van je kandidatuur, diplomavereisten, jobinhoud, inlichtingen en kandidaatformulieren vind je op www.zoersel.be/vacatures. Snel solliciteren is de boodschap!
lees meer… 


gemeente & ocmw Zoersel sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

Als één van de eerste Vlaamse gemeenten hebben wij, gemeente & ocmw Zoersel, beslist om aan te sluiten bij de zogenaamde Statiegeldalliantie. Dit betekent dat wij vragende partij zijn om statiegeld in te voeren op plastic flessen en blikjes, om op die manier het zwerfvuil fel terug te dringen. lees meer… 


Malle en Zoersel gaan voor een alcoholvrij februari | Tournée Minérale

Na het overdonderende succes van vorig jaar slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’. Ook wij zetten, samen met de gemeente Malle, met veel plezier onze schouders onder deze campagne. lees meer… 


Poëzieweek | een uitgebreid programma

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen – en absoluut ook in Zoersel – passen gedichten toe in het leven van alledag. We geven u graag een bloemlezing van wat er in Zoersel zoal op het programma staat. lees meer… 


kom gezellig winterwandelen in het Land van Playsantiën

Houdt u van een stevige wandeling, een frisse neus en lekker eten? Dan zijn de vijf winterwandelingen van het Land van Playsantiën zeker uw ding! De wandelingen, van 6 tot 10 km, zijn geschikt voor zowel recreatieve als geoefende wandelaars, maar ook voor gezinnen met kinderen. Onderweg geniet u van lekkere proevertjes terwijl u even op adem komt. lees meer… 

korte berichten

vacature
: Gemeente & ocmw Zoersel is op zoek naar een tijdelijke medewerker communicatie (M/V). Solliciteren kan tot en met 26 januari. Klik hier voor alle info!

stormweer: De storm hield gisteren lelijk huis in de provincie Antwerpen. Ondervond u schade of wateroverlast op uw privé-domein, dan kunt u terecht bij onze brandweer op 03 312 39 00. Merkt u schade op aan het openbaar domein of aan openbare gebouwen, dan mag u steeds een mailtje sturen naar onderhoud.infrastructuur@zoersel.be.

werken Medelaar: Vorige week kon u in onze nieuwsbrief lezen dat de werken in de Medelaar (in twee fases) tot 9 februari zouden duren. Door onvoorziene problemen tijdens de uitvoering van de werken, zal fase 1 begin volgende week al worden afgesloten. De Medelaar wordt op dat moment terug in beide richtingen opengesteld. Vanaf 1 februari worden de woningen aangesloten op de nieuwe gasleiding. Dit kan tijdelijk lichte verkeershinder veroorzaken, maar een wegomleiding is hiervoor niet noodzakelijk. Fase 2 - de werken tussen het kruispunt Medelaar-Heidehoeven en het kruispunt Medelaar-Melkweg - wordt voorlopig voor onbepaalde tijd uitgesteld.

word knotvrijwilliger: Heeft u goesting om knotbomen en houtkanten duurzaam te beheren en in ruil daarvoor naar huis te gaan met een stapel brandhout? Bent u handig met een kettingzaag of bereid dit te leren? Kunt u genieten van buiten werken op een winterse dag, en zo samen het verschil maken? Heel veel ja’s? Denk er dan eens over na om knotvrijwilliger te worden bij één van de Regionale Landschappen. Op 24 februari organiseert Regionaal Landschap de Voorkempen vzw een instapcursus voor particulieren die knotvrijwilliger willen worden. Alle info hierover vindt u hier.

rechtzetting: In onze nieuwsbrief van vorige week lieten we u weten dat het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap, kortweg PWA, werd omgevormd tot het nieuwe ‘wijk-werken’ en dat we hiervoor de samenwerking aangingen met de gemeenten Zandhoven, Schilde, Ranst en Schelle en met ocmw-kenniscentrum KINA. We vergaten hierbij ook de gemeente Wijnegem te vermelden, waarvoor onze excuses.


activiteiten
met stip op www.zoersel.be

 • Fotoclub Obscura nodigt u van harte uit op haar jaarlijks fotosalon, van 19 tot en met 21 januari in het Zonneputteke. Onder de noemer ‘quick response’ staat het salon dit jaar in het teken van QR-codes.
 • Zondag 21 januari kunt u meerijden met de recreatieve veldtoertocht van de Trappers. U kunt kiezen tussen 15, 25 en 42 km. Na het zware werk kunt u uw fiets reinigen, kunt u douchen en uiteraard iets drinken in de kantine.
 • Danco Movado start zijn tweede jaarhelft met conditielessen, lessen Fit & Fun en zumba. Bij alle lessen hebt u de mogelijkheid eerst een proefles te doen. Meer info over locaties, prijzen, inschrijven … kunt u opvragen via dancomovado@gmail.com, 0476 30 30 53 of 03 383 31 17.
  • De conditielessen vinden plaats op maandag- en donderdagvoormiddag en op donderdagavond. Zo kunt u, indien gewenst, dag- en avondlessen afwisselen. 
  • De lessen Fit & Fun (voor 12- tot 18-jarigen) zijn op maandagavond. 
  • Elke woensdag- en donderdagavond kunt u mee gaan zumba dansen.
 • Joke van Leeuwen schrijft, tekent, doet aan cabaret en speelde mee in een film. Naar aanleiding van Gedichtendag rijgt ze donderdag 25 januari achteloos het ene gedicht aan het andere en brengt ze zware thema's met lichtheid.
 • Wat is er lekkerder en gezonder dan onbespoten, zelfgekweekte groenten? Velt Voorkempen nodigt u uit voor haar moestuincursus, bestaande uit drie theorie- en drie praktijkmomenten.
 • Op 1 februari nodigen gemeente & ocmw Zoersel en Samana u uit op het infocafé ‘Laat ik anderen voor mij beslissen of zorg ik nu al voor later? En welke rol heeft de mantelzorger hierbij?’. Wat kunt u nu al regelen voor later? Wat kan een notaris hierbij betekenen? Welke mogelijkheden biedt een huwelijkscontract, testament …? Wat als u niet langer voor zichzelf kunt zorgen en uw financiën en bezittingen niet meer kunt beheren? Welke afspraken en regelingen zijn er mogelijk binnen de huidige wetgeving? Mantelzorgers worden geconfronteerd met vele vragen. Notarissen Wouter Nouwkens en Tania Portier gaan in op deze vragen en schetsen verschillende mogelijkheden. De infoavond is gratis maar u moet wel vooraf inschrijven via mantelzorg.antwerpen@samana.be of 03 221 95 70.  
 • UIT in Zoersel 
Klik hier als u ook de bib-nieuwsbrief en de cultuurnieuwsbrief wenst te ontvangen.
Klik hier als u deze gemeentelijke nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.