woensdag 17 januari 2018

UiT in Waregem | WinterWoordenNacht, 17de Gaverprijs en expo's Koetshuis Waregem

Facebook icon Twitter icon Forward icon

WinterWoordenNacht

Zaterdag 27 januari 2018 | Kunstacademie
Winterwoordennacht, het literaire en muzikale festival verovert met trots opnieuw jouw winterhart. De namen op de affiche beloven alvast een onvergetelijke editie: Jeroen Olyslaegers, Pedro Elias, Dans Dans, Zimmerman, Wolkenjagers (Filip Dewaele & Greet Tanghe), Lotte Dodion, Schaduwland en Ignaas Devisch.
Lees meer ...


17de Gaverprijs

Nog tot 11 februari l CC De Schakel
Voor de 17de keer biedt CC De Schakel, het stadsbestuur van Waregem en de Waregemse cultuurraad een platform aan jonge kunstenaars om mee te dingen naar één van de belangrijkere prijzen voor schilderkunst in de Benelux: De Gaverprijs. De winnaar werd Stijn Bastianen, die gelauwerd werd voor zijn zeer rijke verbeelding. Het winnende werk 'Joga Island' van 2017 wordt bovendien opgenomen in het kunstpatrimonium van stad Waregem. De tentoonstelling van de laureaten en de geselecteerde werken loopt nog tot 11 februari in de hal van CC De Schakel.
Lees meer ...


Reflecting nature

Nog tot 3 februari l Zaal 29 Kunstacademie 
Reflecting nature is de opening van de nieuwe expo in Zaal 29 in de kunstacademie. 'reflecting nature' slaat op het reflecteren van de natuur; het oproepen van de natuur in een beeld. 'reflecting nature' slaat evenzeer op het 'reflecteren over', het nadenken over, het beschouwen van de mens over de natuur. 'reflecting nature' is een tocht van in het kleine en het eenvoudige het grote terug te vinden. 
Lees meer ...


Bezettering 14 - 18

HIPPO.WAR
Dit is de eerste tijdelijke tentoonstelling in HIPPO.WAR. Je kan het verhaal volgen van communicatie en oorlog, van letterzetters en bezetters. Tijdens WOI werden tekstaffiches gebruikt om te communiceren. Dagelijks werden er affiches geplakt op een centrale plaats. Een groot deel bleef na WOI bewaard in archieven. 100 jaar later bieden de affiches een interessante kijk op het dagelijkse leven tijdens de oorlog. De affiches geven info over voedselopeisingen, spionage, het militaire verloop enz.
Lees meer...


Expo's Koetshuis Waregem

Januari l Koetshuis
Drie personeelsleden van Coditel stellen voor het eerst samen ten toon met CO-ART: Emiel Vangampelaere, Marc Destoop en Mady Lannoy. De echtgenote van Marc, Carine Dujardin, is aanwezig met haar schilderwerken. De echtgenoot van Mady, Paul Gheskiere, stelt foto's ten toon. Er is voor elk wat wils: beelden, schilderijen, houtdesign en fotografie. De tentoonstelling loopt in het Koetshuis op zaterdag 20 en 27 januari en zondag 21 en 28 januari telkens van 10.00u. tot 12.00u. en van 14.00u. tot 18.00u.
Lees meer ...


De vinylcollectie van Frank Vander linden

Woensdag 7 februari l Bibliotheek 
Frank Vander linden, zanger bij De Mens, kan het ook alleen. Op vrijdag 2 februari staat hij met zijn nieuw solo-album Nachtwerk in CC De Schakel. Op woensdag 7 februari komt hij in de bib vertellen over zijn vinylcollectie en muzikale inspiratie. Deze lezing en het optreden tonen Vander linden op een nieuwe manier. Kom van dichtbij genieten van deze songschrijver en vertellende muzikant! Kaarten te verkrijgen in de bib en in de stadswinkel.
Lees meer ...


Vlaamse overheid zet gratis vrijwilligersverzekering voort

Vrijwilligerswerk maakt essentieel deel uit van onze samenleving. Meer dan één op vijf Vlamingen zet zich vrijwillig in. Een onderdeel van het culturele provinciale beleid betrof de gratis verzekering voor vrijwilligers. Omdat de provincies vanaf 1 januari 2018 hier niet langer bevoegd voor zijn neemt de Vlaamse overheid de gratis vrijwilligersverzekering over. De Vlaamse Regering die inzet op een gecoördineerd vrijwilligersbeleid wil zo het vrijwilligerswerk ook op deze wijze blijven ondersteunen.
Lees meer ...