Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 januari 2018

Ritsen al vier jaar verplicht, maar we doen het nog steeds niet correct

Ritsen al vier jaar verplicht, maar we doen het nog steeds niet correct
Al bijna vier jaar is het verplicht om te ritsen wanneer het verkeer sterk vertraagt, waar een rijstrook wegvalt. Maar nog steeds ritsen heel wat chauffeurs niet correct. Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid lanceert daarom een nieuwe informatiecampagne "rits vooraan, file zo gedaan". 
Lees verder

Freddy Roosemont, de man die de asielregels kent. En toepast
Zijn leermeester Johan Vande Lanotte zei ooit dat om psychohygiënische redenen niemand langer dan vier jaar bezig mag zijn met het asielbeleid. Freddy Roosemont, de baas van de Dienst Vreemdelingenzaken, is sinds de jaren 90 bezig. De Sudan-kwestie zet hem – voor de zoveelste keer – onder druk.
Lees verder

Spoorhinder tussen Brussel en Leuven door grondverzakking in Diegem
Het spoorverkeer tussen Brussel en Leuven is verstoord door een grondverzakking in Diegem. Rond 15.00 uur was maar op twee van de vier sporen treinverkeer mogelijk, maar een uurtje later waren alle sporen weer berijdbaar. 
Lees verder

Brussels hof van beroep bevestigt vrijlating Sudanese vluchteling
De Kamer van Inbeschuldigingstelling van het Brusselse hof van beroep bevestigde woensdag de vrijlating van een Sudanese vluchteling. De man was in een gesloten centrum geplaatst in afwachting van zijn uitzetting naar Sudan.
Lees verder

Hof van beroep bevestigt vrijlating Sudanese vluchteling: DVZ gaat in cassatie
De Kamer van Inbeschuldigingstelling van het Brusselse hof van beroep bevestigde woensdag de vrijlating van een Sudanese vluchteling. De man was in een gesloten centrum geplaatst in afwachting van zijn uitzetting naar Sudan. De Dienst Vreemdelingenzaken stapt naar het Hof van Cassatie tegen het arrest.
Lees verder

Slechts één op de vier houdt zich aan zone 30 in Gent
In Gent houdt amper één op de vier auto's zich aan de zone 30. Dat blijkt uit metingen van het Gents Milieufront (GMF) met een speedgun. Het GMF eist een hogere pakkans en een betere inrichting van de straten om de zone 30 af te dwingen.
Lees verder

Militaire domeinen nog altijd op Google Earth
Verschillende militaire domeinen zijn nog altijd te zien op Google Earth, anderhalf jaar nadat minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) had geëist dat Google de luchtbeelden zou blurren. Dat meldt VTM NIEUWS. Zo is onder meer Kleine Brogel, de luchtmachtbasis van onze F-16's, nog altijd volledig te bekijken.
Lees verder

Eurostadion krijgt njet over de hele lijn
De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven. De Tijd kon het advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, waarin twintig Vlaamse administraties zitten, inkijken.
Lees verder

Charles Michel: "Ik dans niet naar de pijpen van de N-VA"
"Ik dans niet naar de pijpen van de N-VA." Dat zegt premier Charles Michel in een interview dat vandaag in de kranten van Sudpresse is verschenen. "En ik geef toe dat er met de N-VA een meningsverschil is over de kernuitstap."
Lees verder

Fris, nat weekend voor de boeg
Vandaag blijft het in het noorden van het land eerst nog meestal droog met mogelijk opklaringen. In het zuiden en later ook in het centrum van het land wordt het zwaarbewolkt. Rond de middag bereikte een regenzone vanuit Frankrijk het zuiden van het land. De regen zal zich langzaam noordwaarts verplaatsen en tegen de avond ook het centrum van het land bereiken, zo verwacht het KMI.
Lees verder

Jongeren in Sint-Gillis: "Ze pakken je op, alleen omdat je ze aankijkt"
In Sint-Gillis, een anders rustige gemeente, heeft een jongerenbende het aan de stok met de politie. Een hoofdinspecteur van de elite-eenheid Uneus loopt daarbij in het vizier van de jongeren. Deze week werd een kleine bom aan zijn auto geplakt.  'Er staat een Berlijnse muur tussen ons en hen.'
Lees verder

Van Cauter (Open VLD): "Verlengd penitentiair verlof is onverantwoord risico"
Dat sommige gevangenen in ons land afwisselend een week in de cel en een week thuis verblijven, is "een onverantwoord risico." Dat zegt Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) over de recente maatregel van justitieminister Koen Geens (CD&V).
Lees verder

Chauffeur van MIVB aangevallen door balorige passagier
Een vrouwelijke buschauffeur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft vrijdag aan halte Wiener in Watermaal-Bosvoorde een vuistslag op de borstkas gekregen van een passagier die per se wilde opstappen op de bus, ook nadat de chauffeur erop gewezen had dat ze in pauze was. 
Lees verder

West-Vlaamse supermarkt verkoopt illegale geneesmiddelen
De farmaceutische inspectie is een onderzoek gestart naar een Poolse supermarkt in Roeselare. Dat bericht VTM Nieuws. In de supermarkt werden Poolse geneesmiddelen teruggevonden met Poolse opschriften. Dat is in ons land verboden. 
Lees verder

Opklaringen, maar ijzige wind zorgt voor bitter koude gevoelstemperatuur
Het is vanochtend nog overal betrokken en in de zuidoostelijke helft van het land van soms lichte regen of smeltende sneeuw. In de Hoge Venen kan het soms heel licht sneeuwen. In het noorden en het westen verschijnen er brede opklaringen, terwijl het in het zuidoosten droog wordt maar bewolkt. 
Lees verder

Rutten: "Het energiepact komt er in 2018"
Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten zegt dat er dit jaar hoe dan ook een nieuw energiepact komt, wat haar N-VA-collega Bart De Wever ook moge beweren. Die wil het pact en het debat over de kernuitstap over de verkiezingen van 2019 tillen, maar dat is buiten Rutten gerekend, zo zegt ze in De Zondag. "Niets doen is schuldig verzuim."
Lees verder

Rutten zegt De Wever de wacht aan: "Het energiepact komt er in 2018"
Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten zegt dat er dit jaar hoe dan ook een nieuw energiepact komt, wat haar N-VA-collega Bart De Wever ook moge beweren. Die wil het pact en het debat over de kernuitstap over de verkiezingen van 2019 tillen, maar dat is buiten Rutten gerekend, zo zegt ze in De Zondag. "Niets doen is schuldig verzuim."
Lees verder

"Alle geneesmiddelen zijn uit Poolse supermarkt in Roeselare verwijderd"
De farmaceutische inspectie heeft vandaag alle illegale geneesmiddelen en gezondheidsproducten uit de rekken gehaald in de Poolse supermarkt in Roeselare. Dat heeft de woordvoerster van het Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG), Ann Eeckhout, aan Belga gemeld. 
Lees verder

'Als Francken weg moet, stapt N-VA uit regering'
'Als de meerderheidspartners het ontslag van Theo Francken eisen, dan trekt de N-VA zich terug uit de federale regering.' Met deze zin maakt N-VA-voorzitter Bart De Wever van de Sudan-kwestie een dreigende regeringscrisis.
Lees verder

Politie bedwingt opstand in Turnhoutse gevangenis
In de gevangenis van Turnhout is deze avond een korte opstand geweest. 72 gedetineerden wilden na de avondwandeling niet meer terugkeren in hun cel. De gevangenen zijn het niet eens met de hervormingen die de directie wil doorvoeren. De lokale politie onderhandelde, gesteund door korpsen uit de buurt, drie uur lang met de gedetineerden. Dat meldt de VRT.
Lees verder