Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 januari 2018

Parket onderzoekt politiegeweld na Airbnb-ruzie

Parket onderzoekt politiegeweld na Airbnb-ruzie

Een Airbnb-ruzie in een Gents appartementsgebouw is fors uit de hand gelopen. Het parket onderzoekt of drie politiemannen buitensporig geweld hebben gebruikt.

Lees verder

Onderzoek naar Brugse grafdelvers na lugubere foto's

De stad Brugge heeft zich burgerlijke partij gesteld in het dossier tegen de grafdelvers. Opvallend: ze doen dat tegen de hele dienst.

Lees verder

'Ik kan goed mensen troosten'

Hoe was 2017 en wat wordt 2018? Elders leest of hoort u wat politici, professoren en andere mediafiguren daarvan denken. Wij vroegen het gewoon aan de kinderen. Vandaag de laatste aflevering met Guilian Verhelst (9) uit Ursel.

Lees verder

Vlaams Belang: 'Nieuwkomers? Die maken we zelf!'

Vlaams Belang heeft zijn kiescampagne op gang getrapt met een beeld van een zwangere vrouw en 'Nieuwkomers maken we zelf' als slogan. Dat doet wel erg hard denken aan de recente campagne van de radicaalrechtse Duitse partij AfD.

Lees verder

'Die foto met wapens? Een vakantiekiekje uit Thailand'

De eerste verdachten van de zware rellen op de Brusselse Lemonnierlaan, eind vorig jaar, zijn voor de rechter verschenen. Op kop een 31-jarige rapper, gevolgd door een schare schooljongens.

Lees verder

Vanaf dit jaar volledig elektrische schepen op de Schelde
Vanaf deze zomer zullen er in de haven van Antwerpen enkele 100 procent elektrische schepen rondvaren. Het is een Nederlands bedrijf dat meer dan 60 miljoen investeert in de bouw van die schepen, en ook onze haven pompt 200.000 euro in het project. Tussen Nederland en de Antwerpse haven zullen op die manier enkele volledig elektrische binnenvaartschepen varen.
Lees verder

Nieuwe knieën kosten te veel voor N-VA

Knieprotheses kosten de sociale zekerheid te veel geld. Dat vindt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp, die cijfers opvroeg bij het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).

Lees verder

'Pervers dat tabaksindustrie jongeren wil bereiken met
e-sigaret'

Elektronische sigaretten vormen een opstapje naar 'echt' roken, blijkt opnieuw uit onderzoek. 'Het is pervers dat de tabaksindustrie met deze nieuwe producten hun markt nog meer kan beschermen', zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Lees verder

Spoorhinder tussen Brussel en Leuven door grondverzakking

Het spoorverkeer tussen Brussel en Leuven is verstoord door een grondverzakking in Diegem. Rond 15.00 uur was maar op twee van de vier sporen treinverkeer mogelijk, maar een uurtje later waren alle sporen weer berijdbaar.

Lees verder

MIVB dient klacht in tegen filmpje van graffitispuiters

Op sociale media is een filmpje opgedoken waarin onbekenden tonen hoe ze metrotunnels en stelplaatsen binnendringen en graffiti spuiten. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB heeft een klacht ingediend tegen onbekenden.

Lees verder

Voedselagentschap waarschuwt: 'Let op met bonen in Driekoningentaart'

Het is een traditie: wie op Driekoningen, nu zaterdag, het stukje taart met een boon in krijgt, mag zich één dag koning voelen en zich laten verwennen. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) roept bakkers en amateurbakkers op om toch voorzichtig te zijn. 'Zorg dat de boon niet kan worden ingeslikt of geen tanden beschadigt.'

Lees verder

Recordvangst cocaïne aangetroffen in Antwerpen

In de provincie Antwerpen, met ook de haven op linkeroever, is vorig jaar in totaal 39,6 ton cocaïne aangetroffen. Dat is ruim een derde meer dan in 2016, zo meldt de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. De ladingen, die veelal via de haven komen, worden gemiddeld groter en de smokkel wordt inventiever, bijvoorbeeld door de drugs in confituur of kledij te drenken.

Lees verder

Vrijlating Soedanees bevestigd

De Kamer van Inbeschuldigingstelling van het Brusselse hof van beroep heeft de vrijlating bevestigd van een Soedanees die in een gesloten opvangcentrum zit met het oog op zijn uitwijzing naar Soedan. Dat zegt de Brusselse lokale zender BX1.

Lees verder

Wanneer vijftigplussers en allochtone werkzoekenden de handen in elkaar slaan
Lees verder

Michel: 'Ik dans niet naar de pijpen van de N-VA'

'Ik dans niet naar de pijpen van de N-VA.' Dat zegt premier Charles Michel in een interview dat zaterdag in de kranten van Sudpresse is verschenen. 'En ik geef toe dat er met de N-VA een meningsverschil is over de kernuitstap.'

Lees verder

Leuvense 'gele olifant' nog dit jaar afgebroken

Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) heeft vrijdagavond tijdens een nieuwjaarsreceptie aangekondigd dat er nog dit jaar gestart wordt met de afbraak van het leegstaande Sint-Pietersziekenhuis in de Brusselsestraat in Leuven.

Lees verder

Liefkenshoek op rand van verzadiging
Voor het eerst heeft de Liefkenshoektunnel in Antwerpen in een jaar meer dan tien miljoen voertuigen verwerkt.
Lees verder

Waarom uw kerstboom maar beter niet op de brandstapel eindigt

Het is Driekoningen vandaag en dus traditioneel tijd om afscheid te nemen van de kerstboom. Vroeger gebeurde dat vooral door hem in brand te steken tijdens een kerstboomverbranding. OVAM roept op om eens naar duurzamere alternatieven te kijken. Uw kerstboom kan nog worden verwerkt tot compost, houthaksel of een tweede leven krijgen in een kerstbomenbos.

Lees verder

Geens neemt 'onverantwoorde risico's' met verlengd penitentiair verlof

Open VLD opent de aanval op een maatregel van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken, met name door bepaalde gevangenen afwisselend een week in de cel en een week thuis te laten verblijven.

Lees verder

De Block: 'Niet besparen door starre criteria voor knieprothesen'

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wuift het voorstel van coalitiepartner N-VA over de terugbetaling van knieprotheses weg.

Lees verder