Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 januari 2018

Open Vld: “Geens neemt onverantwoorde risico’s met verlengd penitentiair verlof”

Open Vld: "Geens neemt onverantwoorde risico's met verlengd penitentiair verlof"
Open Vld opent de aanval op een maatregel van minister van Justitie Koen Geens om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken, met name door bepaalde gevangenen afwisselend een week in de cel en een week thuis te laten verblijven. Liberaal Kamerlid Carina Van Cauter vindt dat Geens...
Lees verder

Tienermoeders krijgen binnenkort laagste tarief voor kinderopvang
Minderjarige moeders zullen binnenkort automatisch de laagste ouderbijdrage toegekend krijgen voor kinderopvang. De Vlaamse meerderheidspartijen Open Vld, CD&V en N-VA hebben daarover een voorstel van decreet ingediend in het Vlaams parlement, zo melden ze zaterdag in een gezamenlijk persbericht.
Lees verder

Gameverslaving is nu ook een ziekte: "Tot 12 uur per dag was ik aan het gamen"
De beslissing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om een gameverslaving - "gaming disorder" - te erkennen als ziekte, lokt gemengde reacties uit. Gamers moedigen het aan, terwijl onderzoekers van de UGent erg kritisch zijn.
Lees verder

Winkeldieven op heterdaad betrapt: systeem om beveiliging van dure parfums te halen
Twee Franse mannen zijn zaterdag op heterdaad betrapt, toen ze dure parfums stalen uit winkels in hartje Brugge. Agenten in burger konden het duo arresteren. Dat meldt lokale politie Brugge in een persbericht.
Lees verder

Burger King neemt vurige slogan iets te letterlijk: tachtig mensen geëvacueerd in Brugge
Fastfoodrestaurant Burger King op de Markt in Brugge werd gisteren rond de middag even ontruimd nadat er brand was ontstaan in de keuken. Het personeel kon tijdig ingrijpen en na een grondige controle door de brandweer werd het pand weer vrijgegeven.
Lees verder

Marokkaanse jongeren protesteren tegen komst rapper: "Niet welkom in België"
De Frans-Senegalese rapper Booba ziet zijn showcase in de Bloody Louis in Elsene door de neus geboord. Via sociale media was er een oproep om te komen protesteren, voor aanvang van het concert. Booba zou eerder uitgehaald hebben naar Marokkaanse vrouwen. Het optreden wordt nu geannuleerd.
Lees verder

Man valt vrouwelijke buschauffeur aan in Brussel: "Vuistslag op haar borst"
Een man is opgepakt nadat hij een vrouwelijke buschauffeur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB vrijdag een vuistslag op de borstkas gegeven heeft. Dat meldde RTL en werd bevestigd door de MIVB. De aanvaller is door de politie opgepakt.
Lees verder

IN BEELD. 4.500 ijsberen en ruim 10.000 toeschouwers op nieuwjaarsduik in Oostende
Zaterdag hebben 4.500 mensen zich gewaagd aan een frisse duik in de Noordzee. "Er was weer veel ambiance. Er stonden zeker 10.000 toeschouwers op het strand en de dijk", zegt Vincent Drouard van Toerisme Oostende tevreden.
Lees verder

Illegale pillen aangetroffen in West-Vlaamse supermarkt
De Farmaceutische inspectie is een onderzoek gestart naar een Poolse supermarkt in het West-Vlaamse Roeselare. Daar werden medicijnen aangetroffen die in ons land illegaal zijn. Dat meldt VTM Nieuws.
Lees verder

Drie jongeren zwaargewond na aanrijding met vluchtmisdrijf aan Winterland
Aan de Koning Boudewijnlaan in Hasselt zijn zaterdagavond drie jongeren zwaargewond geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. De drie slachtoffers werden aangereden terwijl ze het zebrapad ter hoogte van Winterland aan het oversteken waren.
Lees verder

Kris Peeters: "Ik heb niks tegen Bart De Wever, hij doet goede dingen als burgemeester"
De regering-Michel heeft 2017 afgesloten in een geladen sfeer. Met de Soedankwestie, de halve leugens van Francken en een halfslachtige vraag van CD&V om de N-VA-staatssecretaris te doen opstappen: het kon niet op. Kris Peeters wil 2018 starten met een terugkeer van de rede. "Dat is wat de mensen...
Lees verder

Bibberen op zondag door ijskoude wind
Het wordt vandaag een ijskoude zondag. Het kan tot 5 graden worden, maar door de noordoostenwind liggen de gevoelstemperaturen echter tussen de 0 en -3 graden. Dat meldt het KMI dat ook waarschuwt voor CO-vergiftiging.
Lees verder

1 op 20 Belgen kan huis onvoldoende verwarmen
Maar liefst 1 op 20 Belgen kan zijn huis niet genoeg verwarmen. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Slechts acht Europese landen doen het slechter. Wat ook opvalt: ondanks de inspanningen daalt dat cijfer al enkele jaren niet meer. "Het resultaat daarvan is pas op lange termijn te zien. Maar we...
Lees verder

Jan Verheyen: "Je zal godverdomme maar hulpverlener zijn in Brussel en élke dag opnieuw die ellende moeten trotseren"
In een pakkende brief prijst regisseur Jan Verheyen het werk van de Brusselse hulpverleners de hemel in. "Hebben zij ervoor gekozen om zo goed als dagelijks door meestal minderjarig straattuig te worden beledigd, belaagd, en bekogeld? Staat dat in hun cao misschien?"
Lees verder

Marc Coucke heeft hartverwarmende verrassing voor 90ste verjaardag vader
Wat een dag voor André Coucke, de vader van ondernemer en toekomstig Anderlecht-voorzitter Marc. Hij werd zaterdag bedolven onder de verjaardagswensen na een oproep van zijn zoon op Twitter.
Lees verder

Zo gaan we dit jaar wonen: "Compacter maar zonder woonruimte te verliezen"
Onze manier van leven zou in 2018 wel eens grondig kunnen veranderen. Dat voorspellen vastgoedexperts, die vijf grote woontrends zien in het nieuwe jaar. Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck heeft het over een hybride toekomst. "We moeten kiezen voor compacte huizen of - beter nog - appartementen",...
Lees verder

Rutten: "Energiepact komt er dit jaar, anders zal er serieus woordje gesproken worden"
Het energiepact wordt niet doorgeschoven naar de regeringsonderhandelingen van 2019, maar moet er dit jaar komen. Dat zegt Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten in een interview met De Zondag.
Lees verder

Hier investeert minister Weyts in fietsinfrastructuur in provincie Antwerpen
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) wil in 2018 1 miljoen euro investeren in nieuwe fietsinfrastructuur langs Antwerpse wegen. Bekijk hier de lijst van de nieuwe investeringen.
Lees verder

Vrouw dood teruggevonden op voetpad in Gentbrugge
Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart na het overlijden van een vrouw op straat in Gentbrugge. De straat werd een tijdje afgesloten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
Lees verder

Man (56) die vluchtmisdrijf pleegde aan Winterland was dronken en had geen rijbewijs
De onderzoeksrechter heeft zondagmiddag een 56-jarige man uit Diepenbeek aangehouden voor het vluchtmisdrijf aan Winterland. Daarbij raakten zaterdagavond drie personen zwaargewond, één van verkeerde een tijdlang in levensgevaar.
Lees verder