Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 januari 2018

Nieuwsbrief januari 2018Nieuwsbrief Lummen
januari 2018
Nieuwjaarsdrink: Onze beste wensen voor 2018!
 
Vacature: stel je kandidaat voor 24 januari
Momenteel zijn we op zoek naar begeleider/ster voor onze buitenschoolse kinderopvang 't Sjamajeeke. Interesse? Of ken jij de ideale collega? Deel dan zeker het bericht!

 
Kom naar de kampioenenviering
Op vrijdag 26 januari 2018 organiseert de gemeentelijke sportraad haar jaarlijkse kampioenenviering. Die avond wil de sportraad alle ploegen en individuele sporters die in 2017 een kampioenstitel behaalden huldigen. Iedereen is van harte welkom om 19.30 uur in het GCOC Oosterhof.

 
Snoeien van platanen Gemeenteplein en Burggrachtstraat
Op woensdag 24 januari worden de platanen op het Gemeenteplein gesnoeid. Hierdoor geldt er een parkeerverbod tussen 7 en 19 uur op het Gemeenteplein en de strook voor het Administratief Centrum en het Wit-Gele Kruis. Op donderdag 25 en vrijdag 26 januari 2018 zijn de platanen achter de kerk (Burggrachtstraat) aan de beurt. Tijdens deze periode is er een parkeerverbod op deze parking van kracht.

 
Zeven miljoen euro investeringen in 2018
Het gemeentebestuur voorziet in 2018 voor bijna zeven miljoen euro aan investeringen. De belangrijkste investeringen zijn: de aanleg van de fietspaden in Thiewinkel, de vernieuwing van de parochiezaal OC De Link en de renovatie van het zwembad in het sportcomplex Vijfsprong. Ook op vlak van veiligheid blijft het bestuur investeren, meer bepaald in mobiele camera's en AED-toestellen.

 
Demonstratie kindergrime in de bib
Op zaterdag 27 januari zal Charlot Soenen in de bibliotheek van Lummen een demonstratie kindergrime komen geven. Alle kinderen zijn welkom om zich te laten grimeren tussen 11 en 13 uur in de bib!

 
Carnavalswagen
Kom naar de Carnavalstoet in Lummen-centrum
Op zondag 11 februari 2018 tussen 14.11 uur en 19 uur is er in Lummen-centrum de jaarlijkse reclame- en carnavalsstoet. De vzw 'De Ridders van het Everzwijn' zorgen ook dit jaar weer voor een mooie optocht. Iedereen is van harte welkom!
 
Gratis filmavond, exclusief voor kinderen
Breng je kinderen op vrijdag 16 februari 2018 naar de film 'The Boss Baby' in het GCOC Oosterhof. Je bent welkom vanaf 17.45 uur, toegang is gratis!

 
Doe mee aan Tournée Minérale: februari zonder alcohol
Het team 'Gemeente Lummen' is alvast ingeschreven, hoe groter het team, hoe leuker het wordt om een maand lang geen alcohol te drinken. Zo bewijs je samen dat je geen alcohol nodig hebt om plezier te maken. Je zal zien, samen gaat het stukken makkelijker. Sluit je aan bij dit team!
 
Samenwerking 'Wonen in West-Limburg' verlengd
Goed nieuws: dankzij een goedgekeurde subsidieaanvraag kan deze samenwerking tussen Lummen en Herk-de-Stad voor twee jaar verlengd worden. Als inwoner kan je bij het Wooninfopunt terecht voor allerlei informatie over premies en subsidies.

 
Cafetaria sportcomplex Vijfsprong tijdelijk gesloten
De renovatiewerken in gemeentelijk sportcomplex Vijfsprong zijn reeds enkele maanden bezig en verlopen volgens planning. Hoewel de nadruk van de werkzaamheden ligt op een doorgedreven renovatie van het gemeentelijk zwembad, zijn er ook beperkte werkzaamheden noodzakelijk in de cafetaria. Ten gevolge van deze werkzaamheden zal de cafetaria in sportcomplex Vijfsprong nog gesloten zijn tot zaterdag 17 februari 2018.
 
Gezocht: verenigingen voor deelname aan het bevrijdingsfeest
Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de Raad voor Toerisme en Lummense verenigingen een heus feestweekend.Voor zaterdag en zondag zoeken we nog Lummense verenigingen die een tentje wensen uit te baten.

 
Gemeenteschool Zonnebloem bekroond met bronzen medaille verkeer op school
De gemeenteschool Zonnebloem werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen 'Verkeer op School-medaille'. De school kreeg deze bekroning wegens haar grote inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. De school krijgt een bronzen medaille om aan de schoolpoort te hangen, plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite.

 
Hakhoutbeheer E314
De volgende maanden zal het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uitvoeren langs autosnelweg E314. Hakhoutbeheer is een bijzondere vorm van terugzetten van bomen en struiken. Dit omvat het tot op 10 à 20 cm boven de grond afzagen van bomen en struiken om ze weer te laten uitgroeien tot een jong, dicht en vitaal groenscherm.

 
                                              Gemeente Lummen Gemeenteplein 13 3560 Lummen 013 390 590 info@lummen.be