Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 januari 2018

Nieuws uit Middelkerke: Jobstudenten, Verkoop ondergrondse garages marktplein, Schuddebeurze openbaar onderzoek, BIB vrijwiliigers en charter

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuws uit Middelkerke

Verkoop ondergrondsegarages marktplein

Het AGB Middelkerke verkoopt opnieuw garageboxen. De garages bevinden zich op niveau min 3 onder het Marktplein in het centrum van Middelkerke. De oppervlaktes en verkoopprijzen starten vanaf 22,64 m² & € 34.989,74 exclusief registratiekosten. De verkoop verloopt volgens het principe 'wie eerst komt, eerst maalt'. De garagebox wordt toegewezen aan de kandidaat-koper die als eerste het verkoopcompromis ondertekent. De verkoop start op maandag 29 januari 2018 vanaf 9.00 u. Gemeentehuis Middelkerke (bureau 11 projectmedewerkers - naast de raadzaal).  Bij interesse contacteer Natalie.de.cuman@middelkerke.be

 


 meer info

Gemeentebestuur zoekt studenten voor zomerseizoen

Het zomerseizoen komt eraan. Een periode waarin studenten graag een extra zakcentje verdienen. Het gemeentebestuur kan de extra studenten goed gebruiken om mee te werken in het intensieve zomerseizoen. Er zijn verschillende functies die door studenten ingevuld kunnen worden.


 Bekijk de verschillende functies

Vrijwilliger worden bij Middelkerke@internet

Het vrijwilligersteam van Middelkerke@Internet is dringend op zoek naar versterking! Om laagdrempelige computerworskhops te kunnen blijven verzorgen, is de bib op zoek naar nieuwe lesgevers. Wil jij je graag inzetten om mensen wegwijs te maken in de digitale wereld?

Neem contact op met Nicole voor meer info. mailto: Nicole.deswaef@middelkerke.beHeb jij al je onderwijscheques aangevraagd?

Aan de onthaalbalie van het MAC kan je onderwijscheques aanvragen. De onderwijscheque is een cheque waarmee je in de school waar het kind is ingeschreven, betalingen kan verrichten voor bepaalde schoolkosten.


 Vraag je onderwijscheques aan

Schuddebeurze: openbaar onderzoek natuurinrichting

De gemeente Middelkerke organiseert van 15 januari t.e.m. 13 februari 2018 een openbaar onderzoek over de plannen voor het natuurinrichtingsproject Schuddebeurze. Er wordt een  infodag  georganiseerd op  23 januari 2018, in de cafetaria van voetbalclub SC Lombardsijde in de Bamburgstraat in Lombardsijde om 19.30 uur en je kan ook op de zitdagen op maandag 29 januari van 13 tot 16 uur en op vrijdag 2 februari van 9 tot 12 uur terecht  in het gemeentehuis van Middelkerke.

 


 meer info

Renovatie Essex Scottishlaan, Strandlaan en Doornstraat

Na de voorbereidende nutswerken start de eindfase van de werken in de Essex Scottishlaan (tussen Doornstraat en Paul Grossettilaan), de Strandlaan en de Doornstraat.  Op donderdag 25 januari wordt er een infomoment voorzien voor de bewoners in de Kilt tussen 18.00 en 20.00 uur.  Tijdens dit infomoment kan je de plannen voor de uitvoering van de werken inkijken en vragen stellen over de verschillende fases en de impact van de werken. Het infomoment vindt plaats in aanwezigheid van de verantwoordelijken van het gemeentebestuur, het aangestelde studiebureau en de aannemer die de riool- en wegenwerken zal uitvoeren.

 

 


 meer info

#BIBvooriedereen

De bibliotheek als basisdienst voor elke burger, dat vinden wij belangrijk. Maar zal dit in de toekomst nog vanzelfsprekend zijn? Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben.

Vind jij het belangrijk dat jouw nieuwe gemeentebestuur ook na 2018 blijft investeren in de bib? Teken dan het bibliotheekcharter op www.bibvooriedereen.be. Zo draag je bij aan een warme en duurzame samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting.


 ik teken
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Gemeentebestuur Middelkerke, Spermaliestraat 1, 8430 Middelkerke, 059 31 30 16, informatiedienst@middelkerke.be