maandag 15 januari 2018

Miss België bedolven onder racistische reacties: 'Nieuw dieptepunt'

Miss België bedolven onder racistische reacties: 'Nieuw dieptepunt'
De nieuwe Miss België heet Angeline Flor Pua en is de dochter van twee ouders uit de Filipijnen. Helaas kreeg ze daardoor op sociale media al heel wat racistische verwensingen naar haar hoofd gegooid. 'Een nieuw dieptepunt', aldus Gelijkekansencentrum Unia. 'Maar we zijn enorm blij dat zij gewonnen heeft. Dat is het bewijs dat België de diversiteit wél omarmt.'
Lees verder

Stadslijst van Bart Somers strikt ex-voetballer Piet den Boer

De voormalige Nederlandse voetballer en KV Mechelen-coryfee Piet den Boer krijgt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een 'prominente plaats' op de lijst Open VLD-Groen-M+ van Mechels burgemeester Bart Somers. Dat is zondagmiddag bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de stadslijst. Den Boer moet het boegbeeld worden van M+, de onafhankelijke poot van de lijst.

Lees verder

Peeters: 'Duidelijk dat externe aanval is ingezet'

Het Gentse stadsbestuur zal volledige openheid geven over hoe de bouw van de Ghelamco Arena tot stand is gekomen. Dat zal aantonen dat alles correct is verlopen, belooft schepen van Financiën Christophe Peeters (Open VLD), die ook aan het hoofd staat van de cvba die het stadion heeft gebouwd. Hij spreekt van een 'externe aanval' op het project.

Lees verder

De moeilijke weg naar propere Vlaamse lucht
Het besef dat tot diep in Vlaanderen de normen voor luchtvervuiling worden overtreden, roept vragen op tot actie. Maar drastische ingrepen komen er niet meteen.
Lees verder

'Nooit zal ik mijn ouders naar het rusthuis sturen'
Moslims met Marokkaanse roots zijn bereid voor hun oude ouders te zorgen, ook als dat zwaar wordt. Professionele hulp is vandaag nog te weinig afgestemd op de behoeften van de gemeenschap.
Lees verder

Demir: 'Op elke racistische tweet tien tegenreacties'

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is blij met de vele afkeurende reacties op de soms racistische commentaren op de verkiezing van Angeline Flor Pua tot Miss België. "Op één racistische tweet kwamen er telkens tien tegenreacties. Dat stemt me hoopvol", verklaarde staatssecretaris Demir maandag in De Ochtend op Radio 1.

Lees verder

Uitbaatster kinderhotel krijgt voorwaardelijke straf na mishandeling

De uitbaatster van het Waregem Kinderhotel Cococinelle is maandag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot drie maanden met uitstel en een boete van 300 euro.

Lees verder

Minister krijgt 4 flitsboetes uit Brugse terwijl hij niet in Vlaanderen was

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) zit verveeld met verschillende verkeersboetes die hij voor zijn dienstwagen in de bus heeft gekregen. Die zijn eigenlijk bestemd voor een West-Vlaamse ondernemer wiens gepersonaliseerde nummerplaat wel heel hard lijkt op de officiële ministeriële platen. 'Willen ze dat ik hem omruil? Ik denk er niet aan', reageert de West-Vlaming aan Het Nieuwsblad.

Lees verder

Miss België na de racistische reacties: 'Dit doet enorm veel pijn'

Angeline Flor Pua is twee dagen na haar bekroning nog steeds blij dat ze zich Miss België mag noemen. Maar de vele racistische reacties hebben haar veel pijn gedaan, zegt ze op Radio 1. 'Ik begrijp niet waarom mensen dat doen.' Of ze een klacht gaat indienen, weet ze nog niet.

Lees verder

Nederlandse kinderartsen ijveren voor verbod op energiedrank

Kinderartsen in Nederland willen de verkoop van energiedranken aan jongeren onder de 18 jaar verbieden. Volgens hen is het groeiend gebruik van die dranken immers de oorzaak van rusteloosheid, vermoeidheid en hartritmestoornissen bij tieners. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Lees verder

Belgische F-16's onderscheppen Russische bommenwerpers

Belgische F-16's hebben maandag twee Russische bommenwerpers onderschept die op weg waren naar het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft het Belgische leger bevestigd aan VTM Nieuws. De bommenwerpers werden intussen overgedragen aan de Britse luchtmacht.

Lees verder

Een Gents voetbalstadion, gehuld in veel mist

Met de Ghelamco Arena heeft de stad Gent een voetbalstadion waarop heel België jaloers is. Maar de manier waarop het stadion werd gebouwd, roept heel wat vragen op. De eerste antwoorden zijn er al.

Lees verder

Parket opent onderzoek naar Brusselse brandweer

Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar eventuele onregelmatigheden bij de Brusselse brandweer. Dat is gebeurd nadat Brussels staatssecretaris Cécile Jodogne (DéFi) de audit van het Rekenhof die de onregelmatigheden blootlegde, overmaakte aan het parket.

Lees verder

Zes tips om van uw huisbezoek een weergaloos succes te maken

Wouter Beke en de zijnen gaan tijdens de campagne één miljoen Vlaamse gezinnen bezoeken. Ondanks massamedia en sociale media geloven onze politici nog steeds in huisbezoeken. Het is meer dan wat bezigheidstherapie.

Lees verder

'Halalmaaltijden om hen thuis te doen voelen'

De koepelorganisatie van private rusthuizen verwacht dat rusthuizen steeds meer oudere moslimmigranten zullen opvangen. 'Waar de vraag rijst, wordt er rekening mee gehouden.'

Lees verder

Iedereen perfect? #leefzonderfilter doorprikt taboe

Dat op sociale media iedereen perfect lijkt, verhoogt voor sommige jongeren de drempel om over psychische problemen te praten. De campagne 'Leef zonder filter' wil dat doorprikken.

Lees verder

Most Wanted-crimineel geeft zich aan

De Most Wanted-lijst van Europol is één naam armer geworden. Een Belgische crimineel heeft zich aangegeven bij de politie, waardoor zijn naam van de lijst gehaald werd.

Lees verder

Collectief Utsopi waarschuwt voor verslechterende situatie prostituees in Sint-Joost

'Alle maatregelen die tot nog toe geïmplementeerd zijn, verhogen alleen maar het clandestiene karakter van sekswerk', stelt Utsopi, een collectief dat de rechten van sekswerkers verdedigt. Het reageert daarmee op de artikels over de toevloed van Nigeriaanse vrouwen in het Belgische prostitutiemilieu.

Lees verder

Open VLD haalt May Mudawi (en Miss België) naar nieuwjaarsreceptie

'We doen wat we beloofd hebben', zo klonk het in de nieuwjaarsspeech van partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Open VLD plande de nieuwjaarsreceptie op 'Blue Monday' en pakte uit met twee gezichten die de afgelopen dagen het nieuws domineerden.

Lees verder

Ouders van elf leerlingen starten rechtszaak tegen hoofddoekenverbod op school
Ouders van elf leerlingen stappen naar de burgerlijke rechtbank tegen het hoofddoekenverbod op twee middelbare scholen in Maasmechelen. Ze vinden het niet kunnen dat hun kinderen geen hoofddoek mogen dragen op het schooldomein.
Lees verder