Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 januari 2018

Haal meer uit uw spaarcenten met veilige beleggingen

Haal meer uit uw spaarcenten met veilige beleggingen
Nu het traditionele spaarboekje bijna niets meer opbrengt, overweegt u misschien al alternatieve manieren om te sparen. Beleggen rendeert doorgaans meer, maar veel mensen durven dat vaak niet goed aan. Met de volgende vijf tips kan u met een gerust hart starten met beleggingen.
Lees verder

Europese Ombudsman: "Draghi moet uit mysterieuze praatclub G30"
ECB-president Mario Draghi dient zijn lidmaatschap van de 'Groep van 30' op te zeggen. Zijn betrokkenheid bij deze 'mysterieuze' praatclub van hoge bankiers, beleidsmakers en bekende economen schaadt volgens de Europese Ombudsman de onafhankelijke reputatie van de centrale bank.
Lees verder

Order van Emirates voor A380 redt toekomst van superjumbo's voorlopig
Emirates, de luchtvaartmaatschappij uit Dubai, bestelt nog eens 36 A380 superjumbo's ter waarde van 16 miljard dollar (13 miljard euro). Het is de eerste order voor Airbus' superjumbo in drie jaar, waarmee het afvoeren van de lijn eindelijk afgewend lijkt.
Lees verder

Kwart van de Belgen kan geen onverwachte uitgave doen
Ruim één op de vijf Belgen leeft in een huishouden dat naar eigen zeggen moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, terwijl 5 procent geconfronteerd wordt met een toestand van ernstige materiële deprivatie. In 2016 was dat nog 6 procent.
Lees verder

Britse piloten Ryanair krijgen tot 20 procent loonsverhoging
De Britse piloten van Ryanair hebben ingestemd met loonsverhogingen tot wel 20 procent. Dat is via geheime stemmingen gebeurd en piloten van de Ierse prijsvechter kunnen op de loonstrook van deze maand al een hoger bedrag tegemoetzien. Elders is Ryanair er nog niet uit.
Lees verder

Helft 55-plussers aan het werk
Het aandeel werkende 55-plussers is de voorbije jaren fors gestegen. Dat blijkt uit de werkzaamheidscijfers van de economische denktank OESO, waarover De Tijd vandaag bericht. Van de Belgen tussen 55 en 64 jaar was in het derde kwartaal van vorig jaar de helft aan de slag. Tien jaar geleden werkte slechts een op de drie 55-plussers.
Lees verder