Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 januari 2018

Gerecht wil 5 jaar voor handtastelijk medium: “Niet ik ben gek, wel al die patiënten met hun valse verklaringen”

Gerecht wil 5 jaar voor handtastelijk medium: "Niet ik ben gek, wel al die patiënten met hun valse verklaringen"
Het gerecht wil paragnost Johannes De Wit (65), het zelfverklaarde medium uit het Vlaams-Brabantse Asse, vijf jaar in de cel. Zijn handopleggingen bleken synoniem voor handtastelijkheden. Zelf houdt hij vol dat hij geen geld aftroggelde. "Niet ik ben gek, wel al die patiënten met hun valse...
Lees verder

Sp.a-voorzitter Tom Meeuws stuurt interne mail: "Haal niet uit naar Groen"
Hoewel Groen de stekker uit Samen getrokken heeft, wil de Antwerpse sp.a niet belanden in een oorlog met zijn voormalige partner. Dat blijkt uit een interne mail van sp.a-voorzitter Tom Meeuws.
Lees verder

Jinnih Beels komt als onafhankelijke op voor Antwerpse socialisten: "Sp.a sluit meer aan bij de thema's waar ik voor sta"
Jinnih Beels had er liever iets langer over nagedacht, maar ze kiest ervoor om als onafhankelijke op de lijst van sp.a Antwerpen te staan. "Het was een hartverscheurende keuze."
Lees verder

Bliksem slaat in, woning totaal vernield
Een blikseminslag heeft donderdagavond een woning in De Haan volledig vernield. De bewoonster bleef ongedeerd.
Lees verder

Prins Laurent : "Begrijp niet waarom dotatie slinkt"
"Ik begrijp niet waarom wij niet gehoord zijn, en waarom een stuk van de dotatie weg is." Dat zei prins Laurent toen VTM Nieuws hem tegen het lijf liep op het Autosalon.
Lees verder

Krantenwinkel test regels Nationale Loterij uit: stuurt minderjarige af op pop-up van Loterij zelf
Een krantenwinkel in Luik heeft de Loterij een koekje van eigen deeg gegeven. De Loterij stuurt geregeld minderjarige mysteryshoppers naar winkels om te zien of ze de regels wel respecteren. De verkoop aan minderjarigen is namelijk verboden. Toen de Nationale Loterij vorige maand in Luik een pop-up...
Lees verder

Thalysverkeer hervat voor heel België, Nederland en Duitsland
Het Thalys-verkeer wordt vrijdag hervat voor heel België, Nederland en Duitsland. Dat meldt de uitbater van de hogesnelheidstrein vrijdagochtend nu de storm van donderdag is doorgetrokken.
Lees verder

Dit soort school geeft leerkrachten extra stress: "Het stopt nooit!"
De grootste onderwijsvakbond, de Christelijke Onderwijscentrale, trekt aan de alarmbel over Smartschool. Via dat leerplatform kunnen leerkrachten, leerlingen en ouders op elk moment met elkaar communiceren, maar dat zorgt ook voor stress bij leerkrachten. Zo worden geregeld berichten verstuurd op...
Lees verder

Meer klachten bij Vlaamse Ombudsdienst sinds #MeToo
De hashtag #MeToo heeft het aantal meldingen bij de genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst fors doen toenemen. Dat zegt Annelies D'Espallier, Ombudsvrouw Gender bij de Vlaamse overheid, vrijdag in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Russische kunst nep of echt? Minister Gatz beveelt labo-onderzoek
Na openlijke kritiek van een groep specialisten is er grote twijfel over de echtheid van 26 Russische schilderijen in het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK). De eigenaars, Olga en Igor Toporovski, blijven erbij dat de werken authentiek zijn. Minister van Cultuur Sven Gatz heeft een onderzoek...
Lees verder

Gemeenten ruimen jaarlijks 17.739 ton zwerfvuil op
In 2015 hebben de Vlaamse lokale besturen 17.739 ton zwerfvuil opgeruimd of 2,77 kg per Vlaming. Samen met andere zwerfvuilophalers (intercommunales, Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn, Waterwegen en Zeekanaal, enz.) gaat het in totaal om 20.426 ton zwerfvuil of 3,19 kg per Vlaming. Dat blijkt...
Lees verder

In één jaar 297 gsm's teruggevonden in gevangenissen
In onze gevangenissen zijn vorig jaar 297 gsm-toestellen ontdekt die waren binnengesmokkeld. Gemiddeld is dat één gsm per 35 gedetineerden, bericht De Tijd vrijdag.
Lees verder

Vlaanderen voert recordbedrag wapens uit
De Vlaamse wapenexport naar landen buiten Europa is vorig jaar meer dan verdubbeld van 29,9 miljoen naar 69,9 miljoen euro. Dat schrijft vrijdag De Tijd, die zich baseert op maandverslagen van het Departement Buitenlandse Zaken. Daarmee ligt de wapenexport iets hoger dan het vorige recordbedrag in...
Lees verder

Groep van 40 gewapende migranten valt agenten aan op parkeerterrein: politie moet schot lossen
De federale politie heeft vrijdagochtend een schot moeten lossen om een aanval door een veertigtal gewapende migranten af te slaan. Tijdens een preventieve controle op het parkeerterrein van Groot-Bijgaarden, langs de E40, vielen ze de politie aan met stokken.
Lees verder

Limburgse Syrië-strijdster opgepakt met man en kinderen
De Limburgse Syrië-strijdster Amina Ghezzal (28) is opgepakt in de Turkse stad Kayseri, ­samen met haar nieuwe echtgenoot en twee kleine kinderen. Ze zal ­wellicht aan ons land worden uitgeleverd.
Lees verder

Koppel dat zoontje (6) dag lang op ijskoud balkon zette, moet 10 jaar de cel in
De moeder en stiefvader van een jongetje (6) dat als straf een dag lang op een ijskoud balkon moest blijven, zijn in beroep veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar voor onmenselijke behandeling en foltering.
Lees verder

De trams van de toekomst: veiliger maar nog niet zelfrijdend
Bezoekers van het Autosalon kunnen van dit weekend in Paleis 10 de nieuwe metrostellen van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB ontdekken. Daar staat een maquette op ware grootte van het toekomstige metrostel dat eind 2019 verwacht wordt op het net.
Lees verder

Francken waarschuwt voor "veldslag op snelwegparkings"
"We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zoniet zal er een echte veldslag op onze snelwegparkings ontstaan", zo reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op de aanval van transmigranten op de politie in Groot-Bijgaarden.
Lees verder

Paul Gheysens kreeg bod van 15.000 euro om boek over Ghelamco Arena af te kopen
Paul Gheysens, CEO van de Ghelamco Group, heeft op een persconferentie verklaard dat zijn bedrijf de vraag heeft gekregen om het omstreden boek rond de door hem gebouwde Ghelamco Arena af te kopen.
Lees verder

Dit weer wordt er dit weekend verwacht
Vrijdagnamiddag wisselen opklaringen af met bewolkte perioden. Vooral over het westen van het land zijn de opklaringen soms breed. Enkele buien kunnen tot ontwikkeling komen, vooral dichtbij de Nederlandse grens en ten zuiden van Samber en Maas, waar ze vaak winters kunnen worden. Een donderklap is...
Lees verder