woensdag 17 januari 2018

Gemeente Balen: Werken N136: Varenstraat afgesloten voor auto's

Werken N136: Varenstraat afgesloten voor auto's
Heel wat autobestuurders maken tijdens de werken aan Rijsbergdijk gebruik van de Varenstraat als sluipweg. Omdat het gevaarlijk is om zowel fietsers als auto's in 2 richtingen toe te laten op dit smalle zandpad, wordt de weg op 11 januari afgesloten voor autoverkeer met een betonblok t.h.v. de brug
Lees verder

Werken N136: sluipverbinding Breden Els - Varenstraat afgesloten voor auto's
Heel wat autobestuurders maken tijdens de werken aan Rijsbergdijk gebruik van de Varenstraat als sluipweg. Omdat het gevaarlijk is om zowel fietsers als auto's in 2 richtingen toe te laten op dit smalle zandpad, wordt de weg op 11 januari afgesloten voor autoverkeer met een betonblok t.h.v. de brug
Lees verder

Themaweek in Den Travoo: spek met eieren
Lees verder

Recordaantal Balenaars tekent in op groepsaankoop groene stroom en gas
1.079 Balenaars hebben ingetekend op de groepsaankoop groene stroom en gas 2017 van de provincie Antwerpen, goed voor een record. De groepsaankoop was ook in zijn totaal een groot succes met meer dan 84.000 deelnemers van over de hele provincie.
Lees verder

10.000 stappenkaart binnenbrengen tot 31 januari
Nog tot 31 januari kan je je 10.000 stappenkaart 2017 inruilen voor een gezond gadget in VC De Kruierie, als je minstens 10 stempels op je kaart hebt. Midden februari worden onder de ingeleverde stempelkaarten nog enkele gezonde cadeaus verloot.
Lees verder

Dringend vrijwillige chauffeurs gezocht voor RolMobiel Balen
Het OCMW neemt op 22 januari de RolMobiel Balen in gebruik. Deze minibus, aangepast voor vervoer van oudere mensen of personen met beperking, zal eerst ingezet worden voor vervoer van senioren naar de dagopvang. Hiervoor is men nog op zoek naar vrijwillige chauffeurs op dinsdag- en woensdagmorgen.
Lees verder

Bespaar dankzij gratis huisbezoek energiemeester
Wil je thuis graag energie besparen maar weet je niet hoe? Weet je niet precies hoe je kamerthermostaat werkt? Ligt jouw verbruik te hoog en weet je niet waarom? Vraag dan een gratis huisbezoek aan van een energiemeester in jouw buurt.
Lees verder

Win een duurzame prijs op infostand 'Vriend van de thermostaat' in Bib
Van 11 tot 18 januari staat er aan de ingang van de Bib van Balen een infostandje van de 'Vriend van de thermostaat'. Je krijgt er gratis tips om energie te besparen en kan er meteen ook deelnemen aan een wedstrijd waarmee een duurzame prijs te winnen valt.
Lees verder

Geen aflevering van uittreksels strafregister op donderdagavond 11 januari
Op donderdag 11 januari is het voor de dienst bevolking tijdens de avondopening (17u-20u) technisch niet mogelijk om uittreksels uit het strafregister af te leveren. Het is wel mogelijk om een uittreksel aan te vragen, zowel online via het e-loket als aan het loket zelf.
Lees verder

Aanleg fietspaden N136 (Balen - Mol-Rauw) start met ruimingswerken en rooien van bomen
De aannemer startte deze week met de werken langs de N136. In een eerste fase worden tussen het rondpunt Soef en de Wezelbaan bomen gerooid en ruimingswerken uitgevoerd. Ter hoogte van de werfzone wordt de weg volledig afgesloten, bekijk hier de omleidingsplannen.
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: vrijmaken bermen fase 2 (Wezelbaan-Ring) start in week van 15 januari
In de loop van volgende week (ten vroegste 15 januari) begint de aannemer met het rooien van bomen en vrijmaken van bermen in fase 2 (Wezelbaan-Ring). Fase 1 (Soef-Wezelbaan) wordt tegen dan schoongeveegd en terug opengesteld voor verkeer. In fase 2 geldt ook een nieuwe omleiding, bekijk de plannen.
Lees verder

Schrijf je nu in: cursus computer voor 55+
Lees verder

Video: fietspadenproject N136 (Postelweg) van A tot Z
Op 8 januari is de aannemer begonnen met de werken die moeten leiden tot veilige en vrijliggende fietspaden langs de Postelweg (N136). BalenTV gidst je met een duidelijk filmpje doorheen de verschillende stappen en fasen, waarin deze werken zijn opgedeeld.
Lees verder

Video: werken N136 (Postelweg) van A tot Z
Op 8 januari is de aannemer begonnen met de werken die moeten leiden tot veilige en vrijliggende fietspaden langs de Postelweg (N136). BalenTV gidst je met een duidelijk filmpje doorheen de verschillende stappen en fasen, waarin deze werken zijn opgedeeld.
Lees verder

Infoavond landduinherstel Most/Keiheuvel (19 jan)
Lees verder

Tip van de Bib: 'Ik tel tot tien'
Het is de grootste nachtmerrie van elke ouder: je kind verdwijnt als je even niet oplet. In deze thriller van Linda Green leef je mee met moeder Lisa Dale als ze haar dochter Ella kwijtraakt.
Lees verder

Afvalkalender week 3
• vrijdag 19 januari: PMD, GFT en TEXTIEL (route 1)
Lees verder

Werken N136: nutsmaatschappijen starten op dinsdag 16 januari
Als het vrijmaken van de bermen tussen het rondpunt Soef en het kruispunt met de Wezelbaan afgelopen zijn, starten de nutsmaatschappijen op dinsdag 16 januari met hun werken op dit deel. Zij werken met beurtelings verkeer, vaak met behulp van verkeerslichten.
Lees verder

Inschrijven voor bewonersnieuwsbrief werken N136?
Wil jij als omwonende van de werken langs Rijsberg, Rijsbergdijk, Postelweg en Postelsesteenweg (N136) een bewonersnieuwsbrief ontvangen over het verloop van de werken? Of willen je buren zich ook inschrijven?
Lees verder

Politiecontrole langs sluipwegen en omleiding werken N136
Lees verder

Update Werken Stwg Leopoldsburg januari: laatste afwerking volop bezig
Lees verder

Kinderactiviteiten in de krokusvakantie
Van 12 tot 18 februari kunnen de schoolkinderen weer genieten van een weekje vakantie. Bekijk de activiteiten die in en rond de krokusvakantie voor hen georganiseerd worden in de KiXs. Dit vakantieprogrammaboekje wordt deze week op school meegegeven met de gezinsoudsten of lees het hier digitaal.
Lees verder

Sluikstorters Keiheuvel op de bon
De milieudienst heeft heel wat meldingen binnengekregen van een omvangrijk sluikstort in natuurgebied De Most-Keiheuvel (Heerbaan). Bij het opruimen van het stort werd een adres gevonden in een van de vuilzakken. Er is een PV opgesteld en de daders mogen zich verwachten aan een fikse boete.
Lees verder

Infoavond wooncertificaten assistentiewoningen (23 jan)
Op dinsdag 23 januari houdt Igor Balen om 19u30 in Den Travoo een infoavond over de wooncertificaten voor de assistentiewoningen die momenteel gebouwd worden in de Veststraat. Op voorhand inschrijven via info@igorbalen.be of 03/226 37 70.
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: vrijmaken bermen fase 2 (Wezelbaan-Ring) start op 15 januari
Op maandag 15 januari begint de aannemer met het rooien van bomen en vrijmaken van bermen in fase 2 (Wezelbaan-Ring). Fase 1 (Soef-Wezelbaan) wordt tegen dan schoongeveegd en terug opengesteld voor verkeer. In fase 2 geldt ook een nieuwe omleiding, bekijk de plannen.
Lees verder

Stem vóór 8 februari voor de publieksprijs sportlaureaten
Alle kandidaten voor de sportlaureaten zijn gekend. Je kan tot en met 7 februari online stemmen via het e-loket voor de publieksprijs die de Sportraad op 9 februari uitreikt in VC De Kruierie. Bij downloads vind je een overzicht van alle kandidaten.
Lees verder

Gemeente Balen betreurt ontslagen bij Nyrstar en dringt aan op aanvaardbaar sociaal plan
Het gemeentebestuur van Balen heeft met ontzetting het herstructureringsplan vernomen van de firma Nyrstar voor o.a. de vestiging in Balen. Het gemeentebestuur betreurt de aankondiging van zo'n 125 ontslagen in Balen (en Overpelt) en dringt bij het bedrijf aan op een aanvaardbaar sociaal plan.
Lees verder

BMX-parcours preventief gesloten tot zeker 19 januari
Door de hevige regenval is wateroverlast geconstateerd op het BMX-parcours aan sportcomplex Bleukens. Om te vermijden dat de delicate ondergrond ernstig beschadigd raakt, wordt het parcours preventief gesloten voorlopig tot en met vrijdag 19 januari.
Lees verder

BalDeMo zet in op gezond personeel
De intergemeentelijke dienstenfirma BalDeMo wil in 2018 actief en preventief aan de gezondheid van haar personeel werken. Gezondheidscoaches van Fitbees zullen de medewerkers daarbij begeleiden. Het 'gezonde' jaar werd op 12 januari afgetrapt met een infoavond in dienstencentrum Den Travoo.
Lees verder

Creatieve voorleessessie: Met je hoofd in de wolken
Elke derde zaterdag van de maand is er om 10u30 in de Bib van Balen een creatieve voorleessessie van een halfuur voor kinderen (3-8 jaar). Nu zaterdag 20 januari is het thema 'met je hoofd in de wolken'. Deelname is gratis, inschrijven niet nodig. (Groot)ouders blijven best in de buurt.
Lees verder

Volgende 'Babbelen over boeken' (22 feb): De geniale vriendin
Lees verder

Werfverkeer overstromingsgebied Molse/Oude Nete tijdelijk langs De Spruiten
Het werfverkeer voor het nieuwe overstromingsgebied tussen de Molse Nete en de Oude Nete in het gebied tussen Langvennen (Rosselaar) en Mol-Gompel rijdt momenteel langs De Spruiten. De standaardroute via de Lieven Heerstraat en het bos is tijdelijk onbruikbaar door de natte ondergrond.
Lees verder

Stem vóór 12 februari voor publieksprijs Cultuur
Tot 12 februari (9u) kan je stemmen voor de publieksprijs Cultuur. De genomineerden zijn: Playmobilbeurs (Connect to smile), 25 jaar Griesbroek (Natuurpunt), Kleien tegen kanker (Wendy Thys), Weggeeffestival, Balense kortfilm WO II, Midwinternacht en Expo Onkruid.
Lees verder

Openingsuren diensten in één oogopslag zichtbaar op www.balen.be
De openingsuren van de gemeente- en OCMW-diensten behoren bij de meest opgevraagde items op www.balen.be. Daarom vind je vanaf nu de openingsuren van gemeentehuis, OCMW-huis, VC De Kruierie, Bib, sportdienst Bleukens en IOK-containerpark in één oogopslag terug op de homepage van de gemeente.
Lees verder

Vacature: vervangingscontract 'vrije tijd-gezondheid' en 'jeugddienst'
Vrijetijdscentrum De Kruierie is op zoek naar 2 halftijdse of 1 voltijdse administratief medewerker(s) (m/v) voor directe vervanging van 2 langdurig afwezige personeelsleden. Kandidaturen bezorgen uiterlijk 21 januari 12u via e-loket.
Lees verder