dinsdag 16 januari 2018

Gebouw ingestort na ontploffing in Antwerpen

Gebouw ingestort na ontploffing in Antwerpen
Op de Paardenmarkt in Antwerpen is maandagavond rond 21.30 uur een gebouw ingestort na een ontploffing. Er is sprake van minstens vijf gewonden, maar er liggen mogelijk nog slachtoffers onder het puin.
Lees verder

Auteur omstreden boek Ghelamco Arena: 'Begrijp dat politici zich niet zomaar naar slachtbank laten leiden'

Ignace Vandewalle, auteur van 'De illegale Ghelamco Arena', blijft achter de kritiek in zijn boek staan. Daarin stelt de auteur dat de stad Gent de regels rond openbare aanbestedingen niet heeft nageleefd bij de bouw van het Gentse voetbalstadion. Ook zou het stadsbestuur los omspringen met kosten gemaakt in een skybox.

Lees verder

GETUIGENISSEN. 'Een gigantische knal en een lichtflits'

Emilie zat te eten tegenover het gebouw dat in Antwerpen instortte. 'Mensen kropen vanonder het puin. Ze zagen helemaal zwart.'

Lees verder

Magistraten schieten hervorming Geens af
'Onbetaalbaar, onwerkbaar, onaanvaardbaar.' Het openbaar ministerie, dat verdachten voor de rechter brengt, kant zich fors tegen fundamentele veranderingen die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) voorstelt.
Lees verder

LIVE. Twee doden vanonder puin gehaald
Op de Paardenmarkt in Antwerpen stortte maandagavond een gebouw in na een ontploffing. Ook de aanpalende gebouwen werden ernstig beschadigd. Volg de laatste updates hier live.
Lees verder

Puinruimen zal nog dagen duren

De explosie op de Antwerpse Paardenmarkt heeft een ravage aangericht in de hele buurt. Zeker zeven huizen zijn vernield. De hulpdiensten zullen nog dagenlang opruimwerk hebben.

Lees verder

Koude en regenachtige dagen op komst

Dinsdag wordt het wisselvallig en het blijft winderig. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af met regenbuien in Vlaanderen en in de Ardennen buien van smeltende sneeuw of soms sneeuw. Een onweer is mogelijk. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 6 of 7 graden in Vlaanderen.

Lees verder

De Wever 'erg onder de indruk' van solidariteit buurtbewoners

'Ik ben erg onder de indruk van de spontane boodschappen van talrijke omwonenden, onder wie vele studenten, die meteen op sociale media steun en onderdak aanboden.' Dat zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) na de explosie aan de Paardenmarkt.

Lees verder

VIDEO. Enorme ravage na ontploffing in Antwerpen
Op de Paardenmarkt in Antwerpen is maandagavond een gebouw ingestort na een ontploffing. Er zijn voorlopig 14 gewonden geteld, waarvan vijf zwaargewond en één in kritieke toestand. Er wordt nog gezocht naar twee personen die mogelijk onder het puin liggen.
Lees verder

'Gasgeur in ontploft gebouw'

In het gebouw dat gisteren op de Antwerpse Paardenmarkt is ontploft, zou een gasgeur waargenomen zijn. Het zou niet voor het eerst geweest zijn dat in het gebouw een gaslucht hing.

Lees verder

Tom Meeuws opnieuw in opspraak

Het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws komt opnieuw in opspraak. Hij zou als Antwerps directeur bij De Lijn de interne financiële spelregels niet nageleefd hebben, waarna hij moest opstappen.

Lees verder

In Oostende gaat de ballon niet meer op
De stad Oostende maakt komaf met een traditie: ballonnen oplaten op feesten en kermissen. 'Het is milieuvervuilend, slecht voor dieren en niet meer te verantwoorden.'
Lees verder

Diouaene overleefde ontploffing: 'Hoorde mijn buren om hulp roepen'

Diouaene (28) kan nog steeds niet vatten wat hij heeft meegemaakt. Gisteravond lag hij op zijn bed in zijn appartement op de derde verdieping op Paardenmarkt 101, dat rechts van pizzeria 'Primavera' ligt. Hij kreeg telefoon van een vriend om met hem op stap te gaan. 'Ik wilde nog niet meteen vertrekken. Uiteindelijk maakte ik mij klaar om te douchen. Plots was er die gigantische knal, en ging de vloer letterlijk omhoog. Het huis kwam volledig naar beneden.'

Lees verder

Voor- en na-beelden tonen hoe groot ravage is op Paardenmarkt
Bij een explosie zijn verschillende gebouwen op de Antwerpse Paardenmarkt beschadigd. Hoe groot de ravage is, tonen deze voor- en na-beelden.
Lees verder

Oe zegdje da? Ugent vraagt hulp van West-Vlamingen

De vakgroep Taalkunde van de Gentse Universiteit wil weten hoe het West-Vlaams per gemeente verschilt. Geboren en getogen West-Vlamingen kunnen meehelpen door te laten weten hoe een bepaalde zin in hun geboorteplaatse klinkt.

Lees verder

LIVE. Premier Michel en koning Filip bezoeken Paardenmarkt
Premier Michel en koning Filip brengen woensdagmiddag een bezoek aan de ravage aan de Paardenmarkt in Antwerpen. Dat bezoek kunt u hier live volgen.
Lees verder

Fietsen helpt tegen vroegtijdige sterfte

Steden waar een kwart van de mensen fietst, vermijden vroegtijdige sterfte. In ons land kunnen Brussel en Wallonië op dat vlak nog vooruitgang boeken.

Lees verder

Broer huisbaas reageert op beschuldigingen: 'Geen telefoontje gekregen'

Sammy Chalghmi, de broer van de huisbaas van het gebouw op de Paardenmarkt, ontkent dat de huurders gebeld hebben voor een gaslek. Dat verklaart hij tegenover VTM Nieuws.

Lees verder

Huisbaas pand Paardenmarkt: 'Nooit problemen met gas geweest'
Na de explosie op de Antwerpse Paardenmarkt staat een erg geschrokken huisbaas Hamdi Chalghmi ons te woord vanop de luchthaven in Egypte.
Lees verder

Michel: 'Niet van parcours afwijken'

Met een mogelijke groei van 2 procent krijgt ons land een unieke kans. 'We moeten het hervormingsproces versnellen. Stilstaan is achteruitgaan', zegt premier Charles Michel (MR) in een nieuwjaarsboodschap die hij via Facebook verspreidt.

Lees verder