Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 januari 2018

“Europa bevestigt: staatssteun voor Ghelamco Arena is onrechtmatig"

"Europa bevestigt: staatssteun voor Ghelamco Arena is onrechtmatig"
Advocaat Walter Van Steenbrugge bevestigt aan onze redactie dat de Europese Commissie zijn kantoor mondeling bevestigt heeft dat de staatssteun voor de Ghelamco Arena als onrechtmatig beschouwd kan worden. "De financiële steun voor het stadion is nooit bij Europa aangemeld, terwijl dat verplicht is."
Lees verder

Al meer dan drie jaar wachten op nationaal actieplan tegen homo- en transfobie: "Het wordt lachwekkend"
Waar blijft het nationaal actieplan tegen homo- en transfobie? Na de zelfdoding van een 18-jarige transgender uit Antwerpen eind vorige week klinkt die vraag steeds pertinenter. Drie en een half jaar na het aantreden van Michel I is er nog altijd geen plan. "Het wordt lachwekkend."
Lees verder

Belgische uitstoot broeikasgassen stijgt opnieuw: bouwsector en wegtransport boosdoeners
De uitstoot in België van broeikasgassen is weer gestegen, nadat in 2014 een historisch dieptepunt was bereikt. De bouwsector en het wegtransport zijn daarvan de oorzaak. Dat schrijft Le Soir vandaag.
Lees verder

Code oranje in bijna heel Vlaanderen: rukwinden tot 119 kilometer per uur
Een onstuimige storm raast onverminderd over het noorden en noordwesten van België. De zwaarste rukwinden werden opgemeten aan de luchthaven van Deurne, zo'n 119 kilometer per uur. Dat meldt David Dehenauw, weerman bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). In zowat heel Vlaanderen geldt code oranje. 
Lees verder

Vanochtend bijna overal code oranje: rukwinden tot 105 kilometer per uur
Er staat ons een onstuimige voormiddag te wachten, met regen en vooral veel wind. Op dit moment trekt er een storm over het land. Het KMI waarschuwt voor 'code oranje' in alle Vlaamse provincies behalve Vlaams-Brabant - daar geldt code geel. 
Lees verder

Storm voorbij: 1 Belgische dode en 4 Nederlandse doden
De hevige storm die het noorden en noordwesten van België vandaag teisterde, lijkt voorbij geraasd te zijn. Ook bij onze oosterburen lijkt het ergste ondertussen gepasseerd te zijn. Het Vlaams Rampenfonds laat weten dat het de storm waarschijnlijk niet zal erkennen als ramp.
Lees verder

Code groen: storm in België voorbij, buurlanden ondervinden nu stevige hinder
De hevige storm die het noorden en noordwesten van België vandaag teisterde, lijkt voorbij geraasd te zijn. Onze oosterburen ondervinden nog volop hinder van de storm, die de Fransen ondertussen "David" hebben gedoopt.
Lees verder

De griep is weer in het land: vier dingen die u moet weten
De griep is weer in het land. Gaan er volgende week evenveel Belgen met griepklachten naar de huisarts als deze week, dan spreken we officieel over een epidemie. Vier vragen over het vervelende virus dat elk jaar duizenden Belgen thuis houdt.
Lees verder

"Gaan werken met griep is het slechtste idee ooit": vier dingen die je moet weten nu de griep in het land is
De griep is weer in het land. Gaan er volgende week evenveel Belgen met griepklachten naar de huisarts als deze week, dan spreken we officieel over een epidemie. Vier vragen over het vervelende virus dat elk jaar duizenden Belgen thuis houdt. En waarom vogels de reden zijn dat we er mee blijven zitten.
Lees verder

De griep is weer in het land: vijf dingen die u moet weten
De griep is weer in het land. Gaan er volgende week evenveel Belgen met griepklachten naar de huisarts als deze week, dan spreken we officieel over een epidemie. Vijf vragen over het vervelende virus dat elk jaar duizenden Belgen thuis houdt.
Lees verder

Jonge architecten nemen Brusselse frietkoten onder handen
Het jonge Gents-Luikse architectenbureau Studio MOTO heeft een architectuurwedstrijd voor Brusselse frietkoten gewonnen. Hun spiegelende neonontwerp kwam als beste uit 52 inzendingen van nationale en internationale kandidaten.
Lees verder

De Wever biedt verontschuldigingen aan aan partner slachtoffer Paardenmarkt
Antwerps burgemeester Bart De Wever biedt zijn verontschuldigingen aan aan de partner van een van de dodelijke slachtoffers van de Paardenmarkt. Die had een open brief verstuurd waarin hij de gebrekkige slachtofferhulp hekelde. "Ik verontschuldig mij als die man nadelige gevolgen heeft ondervonden van de fout", zei De Wever aan VTM Nieuws.
Lees verder

Morgen mogelijk staking bij Gentse post: zo kan u uw krant toch lezen
Het is mogelijk dat er morgen een staking plaatsvindt bij het Gentse postkantoor dat inwoners met postcode 9000 bedient. Dit kan u doen indien u uw krant niet ontvangt.
Lees verder

Termont dient klacht in tegen auteur Ghelamco-boek: "Dit aanvaard ik niet"
Burgemeester van Gent, Daniël Termont (sp.a), dient klacht in tegen Ignace Vandewalle. Hij is de auteur van het omstreden boek 'De Illegale Ghelamco Arena'. "Ik kan tegen zeer veel als politicus, maar dat men mij onterecht beschuldigt van schriftvervalsing, aanvaard ik niet", zei de burgervader aan VTM Nieuws.
Lees verder

Afval sorteren doen we als de beste, maar de volgende stap moet nog beter
Belgen zijn kampioen in afval. Niet dat we viezeriken zijn, wél dat we goed scoren in het ophalen en sorteren van afval. Het recycleren kan beter, maar ook daar wordt volop aan gewerkt.
Lees verder

Afval recycleren: na het applausje voor onszelf, ook een tik op de vingers
Belgen zijn kampioen in afval. Niet dat we viezeriken zijn, wél dat we goed scoren in het ophalen en sorteren van afval. Het recycleren kan beter, maar ook daar wordt volop aan gewerkt.
Lees verder

Kostprijs drie jaar militairen op straat: 140 miljoen euro
De inzet van militairen op straat in de strijd tegen het terrorisme, die gisteren dag op dag drie jaar geleden begon, heeft in totaal al bijna 140 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit het antwoord dat minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) in de Kamercomissie Landsverdediging gaf op vragen van Veli Yüksel (CD&V) en Kattrin Jadin (MR).
Lees verder

Het pollenseizoen is begonnen
Het mag misschien verbazen, gezien de lage temperaturen, maar het pollenseizoen is begonnen. Momenteel liggen de stuifmeelconcentraties van de els en de hazelaar een stuk boven het gemiddelde.
Lees verder

Het frietkot van de toekomst is... een spiegel
Het jonge Gents-Luikse architectenbureau Studio MOTO heeft een ontwerpwedstrijd voor Brusselse frietkoten gewonnen. Hun spiegelende neonontwerp kwam als beste uit 52 inzendingen van nationale en internationale kandidaten.
Lees verder

Geheim wapen tegen inbrekers heeft in Scherpenheuvel vier benen
Sinds de slag bij Waterloo heeft de cavalerie al betere dagen gekend. Maar in het landelijke Scherpenheuvel is het terrein toch van die aard, dat de politie nu agenten te paard inzet om op een dievenbende te jagen. Want op een open akker heeft een dief zo geen kans.
Lees verder