donderdag 18 januari 2018

Eriksson Delcroix // Johan Heldenbergh speelt Marx // Les Boukakes // Peter Van den Begin in Desperado // Oproep MAREC

CCBrugge e-zine

Nieuwsbrief

18/01/2018

Vlaanderens mooiste countrykoppel in de Stadsschouwburg »

Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix pakten begin november uit met het nieuwe album Magic Marker Love. Daarop worden ze begeleid door de strijkers van Sun*Sun*Sun Orkestra. De combinatie van de hoogkwalitatieve sound van het vijfkoppige strijkensemble met het zeer eigengereide geluid van Bjorn en Nathalie kllinkt bijzonder geslaagd. De Morgen gaf het album vier sterren: 'De donkere brom van Eriksson en de frêle ijlzang van Delcroix dansen om elkaar heen als nachtelijke schaduwen in een maanverlicht bos.' Verwacht je op 31 januari 2018 aan een avond met een flinke vleug muzikale tristesse, maar ook veel troost.

meer info »

Johan Heldenbergh speelt Marx »

Publiekslieveling Johan Heldenbergh staat opnieuw op de planken. Hij gaat daarbij meteen ook een uitdaging aan. Hij kruipt in de huid van Karl Marx, één van de grootste filosofen uit onze geschiedenis. In 2018 is het exact 200 jaar geleden dat hij werd geboren. Marx is de belangrijkste denker van het socialisme en het communisme. Geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid. Afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, werd hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. Hij werd beschouwd als een afgod en een bevrijder, maar even goed werd zijn gedachtengoed misbruikt. Het stuk werd alvast enthousiast onthaald. De pers heeft het over 'Politiek theater op het scherp van de snee'. Zaterdag 3 februari 208 in de Stadsschouwburg.

meer info »

Les Boukakes bouwen een zuiders feestje »

Zin in een opzwepend, zuiders feestje? Les Boukakes brengen je in de juiste sfeer. Deze vijfkoppige band brengt een heel eigen funky mix van rock, raï en pop. In hun muziek versmelten ze oosterse en westerse invloeden in een pittig geëngageerde toon. Les Boukakes hebben een uitstekende livereputatie. Ze stonden al op festivals als Mano Mundo, Couleur Café, Womex en Amsterdam Roots Festival. In 2007 was de band ook genomineerd voor de BBC Awards voor wereldmuziek. Een uitstekende opwarmer in deze kille wintertijd! Gooi de benen los op 8 februari 2018 in de Biekorf Theaterzaal.

meer info »

Peter Van den Begin in Desperado »

U vernam ondertussen ongetwijfeld het trieste nieuws dat acteur Marc Van Eeghem overleden is. Omdat de medewerkers van Het Toneelhuis al langer wisten dat hij ongeneeslijk ziek was, hadden ze samen met Marc een hele tijd geleden al besloten dat Peter Van den Begin als understudy zou meereizen met de voorstelling Desperado om Marcs rol over te nemen waar nodig. Spijtig genoeg heeft Marc de reeks niet meer gehaald. Deze voorstelling wordt een eerbetoon aan een groot acteur en vooral een groot mens. Vrijdag 9 februari 2018 in de Stadsschouwburg.

meer info »

OPROEP: formuleer jouw antwoord op het werk van MAREC »

Cultuurcentrum Brugge roept alle kunstenaars op om hun interpretatie te geven op het werk 'Het Zwanenspel' van Marec op de muur aan de ingang van de Biekorf Theaterzaal. Marec is dit seizoen Artist-in-residence. Hij tekende dit werk binnen het jaarthema 'spel'. Laat je inspiratie de vrije loop en geef jouw antwoord op dit bijzondere werk. Met de antwoorden stellen we een tentoonstelling samen in het voorjaar in de Brugotta Hal Biekorf. Dien jouw interpretatie in voor donderdag 1 februari 2018. Je kunt 'Het Zwanenspel' voor die datum nog komen bekijken van dinsdag tot vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur via Sint-Jakobsstraat 20, 8000 Brugge.

meer info »
Cultuurcentrum Brugge - 050 44 30 60 (info & tickets)
cultuurcentrum@brugge.be - www.ccbrugge.be
Provincie West-Vlaanderen Vlaamse Overheid
Uitschrijven