Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 januari 2018

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

19-01-2018

Aanpassingswerken bushalte Moeskroenstraat in Menen

Na de aanvang van de werken aan de bushalte in de Moeskroenstraat te Menen gaat de firma Tibergyn Nv uit Wevelgem nu ook in de Moeskroenstraat te Rekkem van start met aanpassingswerken aan de bushalte, en dit in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Naar aanleiding van deze werken wordt 1 rijstrook gedeeltelijk afgesloten.

Meer

Vernieuwd stadsmagazine LEIEDRAAD februari 2018 online

Het 2de nummer van 2018 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons februarinummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN en het Steigernieuws (info van ons CC De Steiger) achteraan het stadsmagazine. Volgende week kregen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

Meer

Vaubanstadion opgefrist: kunstgras en nieuwe looppiste

Het stadsbestuur besliste in december om de sportsite van het Vaubanstadion een flinke opknapbeurt te geven. Om de sportclubs die daar actief zijn te ondersteunen in hun werking komt daar een kunstgrasveld, een nieuwe atletiekpiste in kunststof en een nieuw sanitair blok met kleedkamers. Alles samen een investering van 850.000 euro. De werken starten begin mei.

Meer

Carnaval in 'Mjinde' in 2018

Carnaval minnend Menen maakt zich op voor een dol carnavalsweekend op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari. Hoogtepunt? De 42ste carnavalsstoet natuurlijk op zondag 25 februari in het centrum van de stad! Maar op 3 februari staat de Showavond met de Prinses Carnaval 2018 Sandrine II al op de feestagenda. Met daarvoor in de namiddag voor het eerst een heus Kindercarnaval.

Meer

Online inschrijven voor de stedelijke vakantiewerkingen

"Januari is de start van het nieuwe jaar maar voor vele ouders start dan ook de voorbereiding voor de komende schoolvakanties. Stad Menen zorgt al jaren voor kwalitatieve vakantiewerkingen waar kinderen zich kunnen uitleven van 's morgens tot 's avonds", zegt schepen voor Jeugd Griet Vanryckegem.

Meer

Naar school in Menen, kies een school en schrijf in!

Binnenkort starten de inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 in de basisscholen in Menen. Als je kind geboren is in 2016, schrijf het in. Andere kinderen die al naar school gaan, moet je niet opnieuw inschrijven. Tenzij je wil dat ze van school veranderen.

Meer

Besluitenlijst OCMW-raad maandag 8 januari 2018

Maandag 8 januari kwamen de OCMW-raadsleden bijeen in de raadzaal van het OCMW (Welzijncampus Noorderlaan).

Meer