woensdag 17 januari 2018

Deze week in Middelkerke: BK Strandrace, Luistervinken, Middelkerke@Intranet

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Deze week in Middelkerke

BK Strandrace

27 januari

Middelkerke trekt reeks topwielerwedstrijden aan en start met het BK Strandrace op 27 januari! Het startschot wordt gelost om 14.30 op het strand ter hoogte van surfclub De Kwinte en de prijsuitreiking is voorzien rond 16u30 aan de Calidris.   De beste supportersplaats is aan de Calidris, waar ook de aankomst is. je kan de wedstrijd ook live volgen op een groot scherm en hier kan je de renners 4 à 5 keer kan zien passeren. 'Knappe Koppen' zorgt voor een muzikale noot en je kan er ook een hapje eten aan de foodtruck.  

Aanvangsuur: 14.30 u.
Locatie: Strand ter hoogte van surfclub De kwinte Westende
 


 Meer over de strandrace

Christine Van Broeckhoven over Alzheimer en dementie

18 januari

Christine van Broeckhoven doet al meer dan 30 jaar baanbrekend onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en dementie. Wat is de ziekte van Alzheimer? Hoe verloopt ze? Hoe worden nieuwe behandelingen ontwikkeld? Welke risicofactoren dragen bij tot het ontstaan van de ziekte?

Aanvangsuur: 20.00 u.
Locatie: Bibliotheek Middelkerke
Prijs: 5 euro, inschrijven via de bibliotheek


 Meer over Luistervinken

Altoos Doende

rechtzetting

Langs deze weg wil de gemeente Middelkerke een rechtzetting publiceren over de foutieve aankondiging van de jaarlijkse speelreeks van toneelvereniging Altoos Doende in het vrijetijdsmagazine Visit Winter. Het gebrachte stuk is niet 'Schering en inslag', maar wel 'Koningin Lear'. Ook de praktische gegevens in het Visitartikel zijn fout. De correcte praktische gegevens staan onderaan volgende aankondiging. Het gemeentebestuur Middelkerke excuseert zich bij publiek en organisatoren voor de foutieve berichtgeving.

Aanvangsuur: 20 u. op 22 maart , 23 maart en 24 maart
Locatie: Centrum De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge
Prijs: € 8
Reservatie: altoos.doende@gmail.com


 Meer over de voorstelling

Nieuwe workshops Middelkerke@Internet

Januari - februari

In januari en februari staan weer heel wat computerworkshops op het programma. Stream online muziek met Spotify. Ga aan de slag met Twitter. Ontdek alle geheimen van je iPad. Vooraf inschrijven is nodig.

Locatie: Bibliotheek Middelkerke
Prijs: 5 - 15 euro


 Bekijk de workshops

Ezelcavalcade

Carnavalkoorts gesignaleerd

Op zondag 11 maart gaat de Ezelstoet voor de 59ste keer uit in Lombardsijde. De jaarlijkse stoet van de Orde van de Ezel is een kleurrijke traditie die van Lombardsijde het carnavalsdorp bij uitstek maakt.

Aan de Ezelcavalcade nemen zo'n vijftig praal- en carnavalswagens en verschillende muziekkorpsen deel. De stoet bereikt zijn climax op 'de platse in Lombardsijde' met Keizer Carnaval op kop.

Aanvangsuur: 11 maart
Locatie: Parcours langs de straten in Lombardsijde
Prijs: gratis
 


 waar komt de naam eigenlijk vandaan?
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Gemeentebestuur Middelkerke, Spermaliestraat 1, 8430 Middelkerke, 059 31 30 16, informatiedienst@middelkerke.be