donderdag 18 januari 2018

De Paardenmarkt zindert na: huisjesmelkerij, studiezorgen en vooral veel steun

De Paardenmarkt zindert na: huisjesmelkerij, studiezorgen en vooral veel steun
Een vloedgolf aan steunbetuigingen trekt door Antwerpen, maar de explosie aan de Paardenmarkt blijft bij de buurtbewoners nog lang nazinderen. "Die huisjesmelkerij is hier al jaren aan de gang."
Lees verder

Liever samen voor Netflix dan tussen de lakens
Als het op seks aankomt, is twee keer per week een goed gemiddelde, zo houden we onszelf al jaren voor. Maar uit onderzoek blijkt nu dat koppels zelfs twee keer per maand niet meer halen. Door te weinig tijd en te veel Netflix, schiet seks er snel bij in.
Lees verder

Brusselse studente (19) ontvoerd, dagenlang opgesloten en meermaals verkracht in Charleroi
Het parket van Charleroi heeft twee personen aangehouden wegens verkrachting en vrijheidsberoving. Ze worden ervan verdacht een 19-jarige studente drie dagen lang te hebben opgesloten in een appartement in Charleroi en haar daar seksueel te hebben misbruikt. De tiener kon haar broer waarschuwen via haar gsm.
Lees verder

Psychiatrische patiënten belanden nog steeds te lang en te vaak in een ziekenhuisbed
Ondanks alle hervormingen verblijven psychiatrische patiënten in België nog te lang en te vaak in een ziekenhuisbed. Dat staat in een nieuw rapport van Mental Health Europe. "Voor een ziekenhuis betekent een bed geld en macht."
Lees verder

Pesten maakt wel populair
Leerlingen staan negatief tegenover pesten in het algemeen, maar ze keuren het pestgedrag van bepaalde personen daarom niet af. Sterker nog: pesters zijn vaak populair. Zeker als ze op de middelbare school zitten.
Lees verder

Tommelein is formeel: "Kernuitstap is voor 2025"
Bart Tommelein (Open Vld) is formeel: hij tekent geen energiepact waarin de kernuitstap in 2025 wordt losgelaten. De houding van N-VA noemt hij schizofreen.
Lees verder

Onderwijskoepels: "Extra geld nodig voor M-decreet"
Het nieuwe ondersteuningsmodel voor leerlingen met zorgnoden, dat dit schooljaar van start is gegaan, is volgens een evaluatierapport te snel ingevoerd. Om echt inclusief onderwijs te voorzien, moet de Vlaamse regering volgens de onderwijskoepels extra geld uittrekken.
Lees verder

Hoe zit het met het psychisch welzijn van onze peuters? Nationale enquête zoekt het uit
Het komende jaar worden meer dan tienduizend Belgen bevraagd over hun gezondheid. Voor het eerst gaat het ook over het psychisch welzijn van minderjarigen, en dat al vanaf peuterleeftijd. Maar wat kan een tweejarig kind ons bijbrengen?
Lees verder

KMI waarschuwt voor code geel in het hele land
Komende nacht trekt een stormdepressie over de Noordzee en kunnen er over heel het land rukwinden tussen 80 en 100 km/u voorkomen. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor een code geel.
Lees verder

Morgen code oranje: KMI waarschuwt voor rukwinden tot 105 km/u; mogelijk drukke ochtendspits
Komende nacht trekt een stormdepressie over de Noordzee en kunnen er over heel het land rukwinden tussen 80 en 100 km/u voorkomen. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor een code geel. Vanaf morgenvroeg geldt code oranje in het westen van het land. Heel wat steden en gemeenten nemen dan maatregelenDe FOD Binnenlandse Zaken activeert vanaf middernacht het nummer 1722. Weerman Frank Deboosere maant aan tot voorzichtigheid tijdens de ochtendspits.
Lees verder

KMI waarschuwt voor code oranje: rukwinden mogelijk tot 105 km/u, overheid activeert noodnummer
Komende nacht trekt een stormdepressie over de Noordzee en kunnen er over heel het land rukwinden tussen 80 en 100 km/u voorkomen. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor een code geel. Vanaf morgenvroeg geldt code oranje in het westen van het land en in provincies die grenzen aan Nederland en Duitsland. Heel wat steden en gemeenten nemen dan maatregelen en sluiten hun bossen en parken af. De FOD Binnenlandse Zaken heeft beslist om vanaf middernacht het nummer 1722 te activeren. Daar kan u terecht om schade of wateroverlast te melden.
Lees verder

KMI waarschuwt voor code geel in het hele land: rukwinden tot 100 km/u
De komende nacht trekt een stormdepressie over de Noordzee en kunnen er over heel het land rukwinden tussen 80 en 100 km/u voorkomen. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor een code geel.
Lees verder

Griep officieel in het land
De griep is nu ook officieel in het land. "Dat betekent dat op een week 160 griepgevallen op 100.000 inwoners hebben genoteerd", zegt viroloog Marc Van Ranst. Wordt de drempel ook volgende week overschreden, dan is er officieel sprake van een griepepidemie. "De piek volgt over een paar weken", aldus Van Ranst.
Lees verder

VUB gaat met 250 studenten de straat op om "studenten en docenten uit hun comfortzone halen"
De vakgroep Educatiewetenschappen van de VUB heeft besloten om tijdens de week van 26 maart haar deuren te sluiten. Ze doet dat in het kader van Konekt Brussels, dat studenten en personeel moet stimuleren om de stad in te trekken.
Lees verder

Partner slachtoffer Paardenmarkt vindt het respectloos dat hij overlijden via pers moest vernemen
De partner van de overleden Belg van 39 jaar heeft via de sociale netwerksite Facebook een open brief verspreid, gericht aan de Antwerpse burgemeester Bart De Wever en de media. Hij vindt het "totaal respectloos en schandalig" dat hij via de pers moest vernemen dat zijn partner gestorven was in de explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen.
Lees verder

Kan de pechstrook een uitweg bieden bij gevaar op dierenleed tijdens de file?
File en extreme hitte, het is een verstikkende combo voor kippen op weg naar het slachthuis. De pluimveesector wil de pechstrook als uitweg gebruiken bij extreme temperaturen. Een moeilijke evenwichtsoefening tussen mobiliteit en dierenwelzijn.
Lees verder

Minimale dienstverlening NMBS ten laatste begin maart van kracht
De minimale dienstverlening bij spoorstaking zal normaal ten laatste begin maart van kracht worden. Dat zegt HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel. Spoorlui moeten dan 72 uur op voorhand aangeven of ze willen staken of niet. Op basis van de beschikbare mensen werken spoornetbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS een aanbod uit voor de reizigers.
Lees verder

Waarom het niet lukte voor Groen en sp.a in Antwerpen
In een poging om Bart De Wever (N-VA) uit het Antwerpse stadhuis te verdrijven, hebben Groen en sp.a hun uiterste best gedaan om hun historische rivaliteit te overstijgen. Het werd een flop.
Lees verder

Europese Commissie: "Geen sprake van staatssteun bij bouw Ghelamco Arena"
Bij de bouw van het Gentse voetbalstadion was er geen sprake van illegale staatssteun. Dat stelt de Europese Commissie. Een klacht daarover is een jaar geleden al verworpen. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Eindelijk paniek over plastic: besef groeit dat afvalberg problematisch wordt
Europa wil het gebruik van plastic aan banden leggen, supermarkten zoeken hoe ze het met minder kunnen doen en ook de consument beseft stilaan dat al die wegwerpbekertjes en voedselverpakkingen nefast zijn. "Het besef is er. Nu nog het gebruik doen dalen."
Lees verder