woensdag 17 januari 2018

de Bib: Smart Café

Smart Café

Android of iOS

Heb je een Android-smartphone, tablet, iPhone of iPad? Kom dan naar het Smart café en leer jouw toestel nog beter kennen. We maken je wegwijs in het aanbod van duizenden apps.

Uiteraard is er ook ruim de tijd voor oefening, vragen en delen we handige tips met elkaar. Al doende ontdek je wat je allemaal met je toestel kan doen. Alle sessies zijn toepasbaar voor dagelijks gebruik.

Basiskennis

Het Smart café is er voor iedereen die een Android-smartphone, tablet, iPhone of iPad heeft. Je dient basiskennis over het gebruik van je smartphone of tablet te hebben: vingerbewegingen om de smartphone of tablet te bedienen en apps zelfstandig kunnen installeren.

Neem je eigen smartphone en/of tablet en toebehoren mee. Voor deze workshops heb je de gegevens van je Apple ID of je Google-account nodig.

Praktisch

  • Zaterdagen 31 maart, 28 april en 26 mei van 14.00u tot 17.00u
  • Bibliotheek
  • Kostprijs? 5€
  • Inschrijven via www.archeduc.be (zoek op smart café Asse)
  • Of inschrijven via bibliotheek@asse.be, T 02 452 56 34 of in de bib.
Lees verder

Margot Vanderstraeten is eerste wereldpen in de Vlaamse Ardennen
Bibliotheken Vlaamse Ardennen organiseert een nieuwe lezingenreeks 'Wereldpennen in de Vlaamse Ardennen'. Margot Vanderstraeten bijt de spits af in Wortegem-Petegem op 1 februari. In het hoevegebouw van Domein De Ghellinck wordt ze geïnterviewd door Joseph Steimetz over haar recente boek 'Mazzel tov' over het leven bij een orthodox joodse familie.
Margot Vanderstraeten is inmiddels een vaste waarde in literair Vlaanderen. Voor romans als 'Alle mensen bijten', 'Mise en place' en 'Het vlindereffect' werd ze telkens hoog geprezen. De reacties op 'Mazzel tov' zijn unaniem lovend. Het boek kreeg ook al verschillende prijzen.

Vanuit Brakel kan je gratis mee met de bus. Ook de lezing is gratis.
Reserveer hiervoor zo snel mogelijk: 055 421245 of bibliotheek@brakel.be
Lees verder

Boekentop 2017

Er is weer heel wat afgelezen in 2017. Leners stuurden hun favorieten van het afgelopen jaar door en wij bundelden deze in de boekentop. Laat je in 2018 inspireren door deze boekentop.


Veel dank aan de leners die ons de titel van hun favoriete romans bezorgden! Wil je volgend jaar graag jouw favoriete boeken in de top? Stuur de titels door naar bibliotheek@wetteren.be . Om in aanmerking te komen moet het boek zijn uitgegeven in 2017 of 2018.

Ook met het bibpersoneel hebben we heel wat boeken verslonden. De lijst van onze medewerkers vind je hieronder.Veel leesplezier in 2018!
Lees verder

Literair café Alicja Gescinska
Literair café Alicja Gescinska over "Een soort van liefde" (debuutprijs 2017)
Lees verder

Nieuwe aanwinsten e-boeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder