dinsdag 16 januari 2018

Code geel: hevige rukwinden en buien, donderdag "bomcycloon" voorspeld

Code geel: hevige rukwinden en buien, donderdag "bomcycloon" voorspeld
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien. Tot woensdagochtend geldt code geel. Ook de rest van de week zal het slechte weer aanhouden. Weerman David Dehenauw spreekt over een "bomcycloon" die donderdag over de Noordzee trekt. Er worden die dag voor ons land rukwinden van 90 tot 115 km/u voorspeld. 
Lees verder

Gebouw ingestort na ontploffing in Antwerpen: "10 tot 20 gewonden", hulpdiensten in contact met drie mensen onder puin
In een gebouw aan de Paardenmarkt in Antwerpen heeft een ontploffing plaatsgevonden. Het gebouw is volledig ingestort. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Het zou gaan om een gasexplosie. Er is sprake van "wellicht 10 tot 20 gewonden", zo meldt de lokale politie via Twitter. De hulpdiensten hebben contact met drie mensen die nog onder het puin liggen. Het rampenplan is afgekondigd.
Lees verder

Gebouw ingestort na ontploffing in Antwerpen: 10 tot 20 gewonden, 7 mensen levend vanonder puin gehaald
In een gebouw aan de Paardenmarkt in Antwerpen heeft een ontploffing plaatsgevonden. Het gebouw is volledig ingestort. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Er is sprake van "wellicht 10 tot 20 gewonden", zo meldt de lokale politie via Twitter. De hulpdiensten hebben ondertussen zeven mensen levend vanonder het puin gehaald, onder wie ook een kind. 
Lees verder

Gebouw ingestort na ontploffing in Antwerpen: 14 gewonden, 7 mensen levend vanonder puin gehaald
In een gebouw aan de Paardenmarkt in Antwerpen heeft een ontploffing plaatsgevonden. Het gebouw is volledig ingestort. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Er is sprake van "14 gewonden van wie één iemand in kritieke toestand verkeert en vijf anderen ernstig gewond zijn". Dat melden de politie en de brandweer via Twitter. De hulpdiensten hebben ondertussen zeven mensen levend vanonder het puin gehaald, onder wie ook een kind. 
Lees verder

Gebouw ingestort na ontploffing in Antwerpen: 14 gewonden, nog twee mensen vermist
In een gebouw aan de Paardenmarkt in Antwerpen heeft gisterenavond een ontploffing plaatsgevonden. Het gebouw is volledig ingestort. Er is sprake van "14 gewonden van wie één iemand in kritieke toestand verkeert en vijf anderen ernstig gewond zijn". Dat melden de politie en de brandweer via Twitter. Er wordt concreet nog naar twee personen gezocht. "Van hen vernamen we niets", aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Het is aannemelijk dat ze nog onder het puin liggen."
Lees verder

Gebouw ingestort na ontploffing in Antwerpen: 2 doden en 14 gewonden
In een gebouw aan de Paardenmarkt in Antwerpen heeft gisterenavond een ontploffing plaatsgevonden. Het gebouw is volledig ingestort. Er is sprake van 14 gewonden, "van wie één iemand in kritieke toestand verkeert en vijf anderen ernstig gewond zijn". Dat melden de politie en de brandweer via Twitter. Deze ochtend zouden nog twee mensen vanonder het puin zijn gehaald, zij zijn allebei overleden
Lees verder

Omwonenden en studenten bieden via #Antwerpenhelpt massaal slaap- en blokplaatsen aan
De ontploffing op de Antwerpse Paardenmarkt, waarbij een gebouw instortte en twee naburige panden zwaar beschadigd raakten, vond midden in de Antwerpse studentenbuurt plaats. Omwonenden en studenten bieden nu via sociale media massaal slaapplaatsen aan voor hun getroffen buurtbewoners.
Lees verder

Omwonenden en studenten bieden via #Antwerpenhelpt massaal slaap- en blokplaatsen aan na gasontploffing midden in studentenbuurt
De ontploffing op de Antwerpse Paardenmarkt, waarbij een gebouw instortte en twee naburige panden zwaar beschadigd raakten, vond midden in de Antwerpse studentenbuurt plaats. Omwonenden en studenten bieden nu via sociale media massaal slaapplaatsen aan voor hun getroffen buurtbewoners.
Lees verder

Voor en na: zo zag de Paardenmarkt er voor de explosie uit
Aan de hand van de beelden van Google Streetview is het straatbeeld van de Paardenmarkt voor de explosie, waarbij drie gebouwen zwaar beschadigd raakten, nog zeer goed op te roepen.
Lees verder

Auteur Ghelamco-boek uit nieuwe beschuldigingen aan adres Termont
Volgens Ignace Vandewalle, auteur van het boek over het Ghelamco Stadion, heeft de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) geprobeerd de Optima-commissie te manipuleren. Dat zegt hij in het weekblad Humo. Termont ontkent stellig.
Lees verder

Resomeren is het nieuwe cremeren: oplossen in zuur is beter voor milieu en minder duur. Maar Homans ligt dwars
Als het aan de begrafenisondernemers ligt, komt er een alternatief voor begraven of cremeren: 'resomeren'. Daarbij wordt het lichaam opgelost in een bad met een bijtend zuur (+). Bevoegd minister Liesbeth Homans (N-VA) ligt echter dwars.
Lees verder

Meerderheid van magistraten is vrouw
Het aandeel vrouwen in de magistratuur heeft sinds enkele maanden de kaap van de 50 procent overschreden. Van alle magistraten is nu 54 procent een vrouw, zo meldt La Libre Belgique op basis van statistieken van minister van Justitie Koen Geens. In 2012 waren vrouwen nog in de minderheid (49 pct).
Lees verder

Filip Watteeuw (Groen) reageert op Ghelamco-controverse: geen vrienden of familie uitgenodigd in stadion
Groen, coalitiepartner van de sp.a van Daniël Termont  in Gent, heeft voor het eerst gereageerd op de controverse rond de Ghelamco Arena in Gent. Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw benadrukt dat hij geen vrienden of familieleden trakteerde op voetbal en etentjes in Gent. Het ging steeds om professionele contacten, klinkt het.
Lees verder

Hoofddoekenverbod op school: "GO! schendt grondwet met ongehoorzaamheid"
Ook drie jaar na de uitspraak van de Raad van State hanteert het gemeenschapsonderwijs een hoofddoekenverbod. "Een ongehoorzaamheid waarmee ze de grondwet schendt", zegt jurist Jogchum Vrielink. "Het is bovendien te zot om los te lopen dat een lid van de regering dat aanmoedigt." 
Lees verder

Bijna 330.000 Belgen meldden vakantie aan Buitenlandse Zaken
Sinds de reiswebsite Travellers Online van Buitenlandse Zaken in het leven werd geroepen hebben al 328.269 Belgen er gebruikt van gemaakt. Dat blijkt uit een stand van zaken die aan de start van het nieuwe jaar verkregen werd bij Matthieu Branders, woordvoerder van Buitenlandse Zaken. In juli vorig jaar waren dat nog 237.252 landgenoten. 
Lees verder

Begrafenisstoet van Brusselse taxi's als protest tegen Uber
Ongeveer 200 taxi's zijn deze voormiddag als begrafenisstoet over de Brusselse kleine ring getrokken. Met de symbolische actie protesteren ze tegen het lot dat hen naar eigen zeggen boven het hoofd hangt als er geen taxiplan komt dat de oneerlijke concurrentie van Uber aan banden legt.
Lees verder

Sp.a neemt 'schuldindustrie' op de korrel: "Hoeveel geld mag je verdienen op iemands miserie?"
De kosten die aangerekend worden om mensen te herinneren aan een onbetaalde factuur zouden maximaal en éénmalig 7,5 euro mogen bedragen. Er moet ook een halvering komen van de deurwaarderskosten en een plafonnering van de intresten op onbetaalde facturen. Dat zijn enkele van de wetsvoorstellen die sp.a heeft uitgewerkt om de strijd aan te gaan met wat de Vlaamse socialisten de 'schuldindustrie' noemen. De voorstellen gaan gepaard met een campagne op sociale media.
Lees verder

Huisbaas ingestort pand spreekt: "Alles was in orde. Dit is een catastrofe"
VRT NWS kon spreken met de huisbaas van het pand dat gisteravond vernietigd werd bij een explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen. De man heeft het over "een catastrofe" en zegt dat het hele gebouw in orde was.
Lees verder

De factuur voor de Gentse skyboxetentjes? 13.500 euro
De skybox van de stad Gent in de Ghelamco Arena zou in vierenhalf jaar tijd 23 keer zijn gebruikt zijn door lokale politici. Tien keer werd de factuur betaald door de stad.
Lees verder

Factuur voor Gentse skyboxetentjes? 13.500 euro
De skybox van de stad Gent in de Ghelamco Arena zou in vierenhalf jaar tijd 23 keer zijn gebruikt zijn door lokale politici. Tien keer werd de factuur betaald door de stad.
Lees verder