dinsdag 16 januari 2018

Britse bouwreus Carillion vraagt faillissement aan

Britse bouwreus Carillion vraagt faillissement aan
Het grote Britse bouwbedrijf Carillion is failliet. Volgens de onderneming worden stappen gezet om het bedrijf te liquideren. Carillion telt wereldwijd 43.000 werknemers, waarvan bijna de helft in Groot-Brittannië.
Lees verder

C&A zou verkoop aan Chinese investeerders overwegen
De eigenaren van C&A zouden op het punt staan om het kledingconcern te verkopen aan Chinese investeerders. Dat meldt het Duitse nieuwsblad Der Spiegel op basis van anonieme bronnen. C&A is op dit moment nog eigendom van de familie Brenninkmeijer, de rijkste familie van Nederland.
Lees verder

Mexico en Europa strijden om 'queso manchego': wie wint de kaasoorlog?
De ene is wereldberoemd, komt uit de Spaanse regio La Mancha en is gemaakt van geitenmelk. De andere is minder beroemd, wordt overal in Mexico op industriële schaal geproduceerd en komt van koeienmelk. En toch heten beide kazen 'manchego' en zorgen ze voor een ware 'kaasoorlog' tussen de Europese Unie en Mexico.
Lees verder

Oproer en onrust in het Romeinse Rijk van de retail: valt C&A in Chinese handen?
Een kleine aardverschuiving in de wereld van de retail. C&A is een van de bekendste én oudste westerse modeketens en staat op het punt om in Chinese handen te vallen. De eigenaarsfamilie Brenninkmeijer zit geprangd tussen geschiedenis en modernisme.
Lees verder

Euro op hoogste niveau tegenover dollar in ruim drie jaar
Eén euro was vandaag zo'n 1,2297 dollar waard, het hoogste peil sinds 19 december 2014. De Europese eenheidsmunt gaat al enkele dagen in stijgende lijn, na de publicatie van de notulen van de Europese Centrale Bank (ECB). De daling van de waarde van de dollar brengt echter een prijsstijging van ruwe olie met zich mee.
Lees verder

Oplossing voor IJzeren Rijn in zicht
De IJzeren Rijn kan voor 770 miljoen euro heropend worden als er gekozen wordt voor een omweg via het Nederlandse Venlo. Dat wijst een internationale studie uit op vraag van Vlaanderen, met de steun van Nederland en Duitsland. 
Lees verder