Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 januari 2018

Bilzerbaan officieel geopend door Vlaams minister Ben Weyts - Geef je mening over de gewijzigde verkeerscirculatie in de enquête! - Bied uw afval correct aan! Vanaf 5/2/2018 laat Limburg.net het staan

Logo
Nieuwsbrief titel
In deze editie:
Bilzerbaan officieel geopend door Vlaams minister Ben Weyts

In het najaar van 2016 startte de gemeente Lanaken in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en nieuwe fietspaden langs de Bilzerbaan. De werken werden eind december na ongeveer 14 maanden afgerond. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts kwam donderdag 18 januari de vernieuwde weg officieel openen bij chocolaterie en ijssalon Darius.

lees meer...
Geef je mening over de gewijzigde verkeerscirculatie in de enquête!

Ben je tevreden over de verandering van het verkeer in het centrum van Lanaken? Of denk je dat het best anders aangepakt wordt? Laat het ons weten door de enquête in te vullen op www.lanaken.be/enquete.

lees meer...
Bied uw afval correct aan! Vanaf 5/2/2018 laat Limburg.net het staan

Dagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk.

lees meer...
Woon je in Lanaken-centrum? Stel je kandidaat voor de adviesgroepen omtrent de verkeerscirculatie

Sinds 30 oktober 2017 is het nieuwe verkeerscirculatieplan in het centrum van onze gemeente ingevoerd. Als inwoner en/of handelaar in het centrum kan je ondertussen goed inschatten welke de positieve of minder positieve gevolgen zijn. Wij willen dit graag van je horen. Dat kan op 2 manieren.

lees meer...
Infosessie MyPension - woe 24 januari

"MyPension" laat je toe na te gaan wanneer je met pensioen kan gaan en op welk pensioenbedrag je later kan rekenen. Om je te helpen met het aanloggen met een eID kaart en je wegwijs te maken in "MyPension" organiseert de bibliotheek een gratis workshop.

lees meer...
Zitdag (ex)grensarbeiders vanaf 26 januari

Op vrijdag 26 januari zal voor de eerste keer het spreekuur van het Bureau voor Belgische Zaken / Sociale Verzekeringsbank Breda bij de Dienst Welzijn plaatsvinden. Als u een afspraak wilt maken voor dit spreekuur, verzoeken wij u te bellen met Bureau voor Belgische Zaken in Breda: 0031 76 5485840. Het spreekuur wordt vanaf 26-1-2018 iedere twee maanden gehouden. De volgende data zijn vrijdag 30/3/2018 en vrijdag 25/5/2018. U kunt een afspraak maken vanaf 9u30 tot 16u.

lees meer...
Op vrijdag 26 januari is het gemeentehuis uitzonderlijk gesloten om 12u wegens werkzaamheden

De werkzaamheden in het gemeentehuis lopen op volle toeren. De diensten van burgerzaken, die de laatste maanden werden ondergebracht in de raadzaal, kunnen terug verhuizen naar hun nieuw ingerichte werkplek. Tijdens de volgende fase zal er gewerkt worden aan de burelen van de afdeling leefomgeving. Deze diensten zullen vanaf vrijdag 26 januari ondergebracht worden in de raadzaal. Om de verhuis van deze diensten mogelijk te maken zal het gemeentehuis op vrijdag 26 januari uitzonderlijk sluiten om 12u in plaats van 14u.

lees meer...
Gemeente Lanaken Jan Rosierlaan 1, 3620 Lanaken, T 089 730 730, info@lanaken.be, www.lanaken.be