donderdag 18 januari 2018

Baas van De Lijn: ‘Lekken rond Meeuws zijn bijzonder verontrustend’

Baas van De Lijn: 'Lekken rond Meeuws zijn bijzonder verontrustend'

In een e-mail aan zijn raad van bestuur heeft Roger Kesteloot, gedelegeerd bestuurder van De Lijn, zijn ongenoegen geuit over de lekken rond Tom Meeuws, die leidden tot het einde van Samen.

Lees verder

Griep rukt voort op in het land

Officieel kunnen we nog net niet van een griepepidemie spreken, maar het scheelt niet veel meer.

Lees verder

Crombez: 'Wij kijken vooruit'

SP.A-voorzitter John Crombez vindt het bijzonder jammer dat het gezamenlijke project met Groen en onafhankelijken in Antwerpen gestrand is.

Lees verder

'Internationale geloofwaardigheid van België komt in het gedrag'

123 Belgische prominenten vragen aan de federale regering in een open brief om niet langer te besparen op ontwikkelingssamenwerking.

Lees verder

En de winnaar is… Kris Peeters

De scheiding van Samen zet de verhoudingen in de Koekenstad op hun kop. De strijd voor 't Schoon Verdiep dient zich spannender aan dan ooit. Hoe staan de pionnen op het bord?

Lees verder

Van Besien: 'Langer aanmodderen was geen optie meer'

Groen heeft zijn beslissing om de stekker uit de stadslijst Samen te trekken toegelicht op een persconferentie. 'Vandaag is een grote teleurstelling voor mij', zegt Wouter Van Besien. Groen stapt nu alleen naar de Antwerpse kiezer. Het doel blijft een alternatieve coalitie op de been te brengen.

Lees verder

Bende steelt voor 500.000 euro aan koersfietsen en mountainbikes

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Halle-Vilvoorde heeft een bende Roemeens-Moldavische dieven opgerold die gespecialiseerd was in het stelen van dure koersfietsen en mountainbikes. Vijf verdachten werden opgepakt van wie er drie onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. De bende zou voor ongeveer 500.000 euro aan fietsen gestolen hebben. Een deel van de gestolen fietsen werd wel teruggevonden.

Lees verder

Antwerpse politie vindt achtergelaten kat in bushalte: 'Gratis mee te nemen'

De politie van Antwerpen heeft dinsdagavond in een bushalte in de Handelstraat een kat gevonden die door haar eigenaar was achtergelaten in een kooi. Aan de bench was een briefje vastgemaakt met daarop: 'gratis kat mee te nemen'.

Lees verder

Jong van olifant Kai-Mook is toch een vrouwtje

Het olifantenjong van Kai-Mook blijkt dan toch een vrouwtje te zijn. Eerst dacht dierentuin Planckendael dat de pasgeboren olifant een mannetje was. Het dierenpark is op zoek naar een naam. Iedereen mag een suggestie doen.

Lees verder

Partner van slachtoffer explosie schrijft boze brief: 'Ik moest zijn dood via de pers vernemen'

De partner van de overleden Belg van 39 jaar heeft via Facebook een open brief verspreid, gericht aan de Antwerpse burgemeester Bart De Wever en de media. Hij vindt het 'totaal respectloos en schandalig' dat hij via de pers moest vernemen dat zijn partner gestorven was in de explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen.

Lees verder

Theo Francken trekt N-VA-lijst in Lubbeek

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in zijn woonplaats in Lubbeek de N-VA-lijst trekken.

Lees verder

Politieacties tegen migranten aan Noordstation

De politie zal de komende dagen acties ondernemen tegen de toevloed van migranten in de buurt van het Noordstation. Dat kondigde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon in de Kamer aan.

Lees verder

N-VA: 'Duidelijke keuze voor Antwerpenaar blijft'

Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau vindt dat de Antwerpenaar na het uiteenvallen van de linkse stadslijst Samen nog altijd een duidelijke keuze heeft.

Lees verder

Di Rupo over regering-Michel: 'Geen jobs, jobs, jobs, maar miserie, miserie, miserie'

PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft woensdag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak scherp uitgehaald naar de regering-Michel.

Lees verder

Kris Peeters: 'Antwerpenaar kijkt hiernaar met plaatsvervangende schaamte'

Uitgerekend op de dag waarop Samen er de brui aan gaf, organiseerde CD&V Antwerpen haar lokale nieuwjaarsreceptie in het Felix Pakhuis. Lijsttrekker Kris Peeters noemde de heisa van de voorbije weken tussen N-VA en Samen, zonder hen bij naam te noemen, 'van het slechtste dat de politiek te bieden heeft', en deed een oproep tot meer respect. 'De Antwerpenaar kijkt hiernaar met plaatsvervangende schaamte', stelt Peeters.

Lees verder

Leden adviesraad voor nationale parken stappen op uit onvrede met Trump

In de Verenigde Staten zijn negen van de twaalf leden van de adviesraad voor nationale parken (National Park System Advisory Board) opgestapt uit onvrede met het beleid van de regering van president Donald Trump. Dat melden verscheidene Amerikaanse media. De leden vinden dat ze niet meer in staat zijn om historische sites en natuurreservaten te beschermen.

Lees verder

Europa valt niet over Ghelamco Arena
Bij de bouw van het voetbalstadion was er geen sprake van illegale staatssteun, stelt de Europese Commissie. Een klacht daarover is een jaar geleden al verworpen.
Lees verder

Vlaams Parlement keurt kader voor nieuwe eindtermen goed

Het Vlaams Parlement heeft woensdag het kader voor de nieuwe eindtermen goedgekeurd. Voor het eerst in twintig jaar zullen die worden aangepast.

Lees verder

Oplossing in de maak voor vergeetachtige parkeerders
Parkeergeld betalen via een sms of app raakt goed ingeburgerd. De frustraties over een vergeten sessie ook.
Lees verder

Meer leerkrachten hervatten werk deeltijds na ziekte

Leerkrachten namen vorig jaar gemiddeld 19 dagen ziekteverlof op. Vier op de tien waren nooit ziek.

Lees verder