Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 7 december 2017

Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 194 - 7 december 2017

Nieuwsbrief Gemeente Wetteren
Digitale Nieuwsbrief
Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 194 - 7 december 2017

De Sint is het land weer uit, nu kunnen we uitkijken naar kerst! Stip 16 december zeker aan in je agenda, want dan is het kerstmarkt op de Markt!

Voor wie niet te voet of met de fiets kan komen is er goed nieuws: je kan nog tot het eind van het jaar gratis parkeren in parking Scheldekaai. Wanneer je daar de lift neemt, kan je meteen ook eens over het gloednieuwe plein Rode Heuvel wandelen, en zo langs de kerk naar de Markt.

Op Rode Heuvel vind je nu al bpost, en in de loop van 2018 het Gemeentehuis en het vredegerecht. Je hebt er ook een mooi uitzicht op de Schelde, en kan eens kijken hoe de werken vorderen aan de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug.

Veel plezier!

 


Het volledige aanbod van activiteiten in Wetteren vind je op www.uitinwetteren.be 
Wil jij ook extra publiciteit voor je activiteit? Voer je gegevens in via www.uitinwetteren.be, en verschijn gratis in de gemeentelijke Nieuwsbrief en heel wat andere kalenders.

Nieuws
 Nieuwe 'Parking Scheldekaai'
Aan de Scheldekaai ligt een gloednieuwe parking met 142 publieke plaatsen. Tot het einde van 2017 is deze parking nog gratis toegankelijk voor iedereen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd. Vanaf 2 januari 2018 wordt de parking betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticketje te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen. Vanuit de parking kan je met de trap of de lift naar Rode Heuvel, naar de Marktdreef of naar de Scheldekaai. Minder goed te been? Neem dan de lift naar Rode Heuvel, dan moet je geen trappen meer nemen tot aan het Gemeentehuis of zelfs tot aan de Markt!
 Bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!
In februari 2018 vertrekken de Wetterse gemeentediensten uit het verouderde en te kleine gemeentehuis op de hoek van de Markt en de Kerkstraat. Vanaf 5 februari kan je terecht in het Gemeentehuis, een nieuw gebouw op Rode Heuvel, tussen kerk en Schelde. Dit is echter meer dan zomaar een verhuis! De verhuis gaat immers gepaard met een heel nieuw soort dienstverlening. Het doel is: tevreden inwoners én tevreden medewerkers, want bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!
 Wetteren is 30!
Meer verkeersveiligheid in het algemeen en extra aandacht voor fietsers, voetgangers en bewoners, dat is het doel van de invoering van een zone 30 in het volledige centrum van Wetteren.
 Kerstmarkt op de Markt
Dit jaar maken we het extra gezellig in Wetteren. Op 16 en 17 december bouwen we Wetteren om tot een heus sprookjesdorp. Het wordt een uitzonderlijke kerstmarkt met maar liefst 40 verschillende standen.
 Hulp bij sneeuwruimen voor 80-plussers
De winter staat voor de deur. Voor oudere of minder mobiele personen valt het soms zwaar of is het onmogelijk om sneeuw te ruimen. Voor zij die geen beroep kunnen doen op familie, buren, vrienden of kennissen wil het gemeentebestuur hulp bieden, weliswaar zonder hierbij de verantwoordelijkheid van deze burgers over te nemen.
 12/12: Infoavond Verhuren zonder zorgen
Verhuur je een woning of wil je dat binnenkort doen? Ben je op de hoogte van premies? Voldoet jouw woning wel aan de kwaliteitseisen? Je hoort het al, er komt heel wat bij kijken! Om deze, en nog andere vragen te beantwoorden organiseren we de infoavond 'verhuren zonder zorgen'.
 Wetteren heeft gespetterd! Uitslag tombola
Iedereen die in november naar het overdekt zwembad kwam kon deelnemen aan de tombola om gratis zwembeurten te winnen.    
Activiteiten
07.12 Uit In Wetteren
Schrijf je uit en wijzig je profiel
Gemeentebestuur Wetteren, Markt 1, 9230 Wetteren. Tel. 09 369 34 15 Fax 09 366 45 52 wetteren@wetteren.be