Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 7 december 2017

Gemeente Mol: Organiseer jij mee de unieke expo ‘Mol Kiest Kunst’? Schrijf nu in!

Organiseer jij mee de unieke expo 'Mol Kiest Kunst'? Schrijf nu in!

Al een 20-tal kandidaten schreven zich in voor het project 'Mol Kiest Kunst' dat in januari van start gaat, maar er moeten er nog veel meer bij! Kunnen we jou ook overhalen om deel te nemen? Dankzij Mol Kiest Kunst krijg jij de kans om samen met een enthousiaste bende een tentoonstelling samen te stellen en vorm te geven. Bovendien maak je kennis met het reilen en zeilen achter de schermen van enkele vooraanstaande musea. We zoeken zowel kinderen (+8 jaar) als volwassenen. Laat deze unieke kans niet aan je neus voorbijgaan, schrijf voor 10 december in.

Lees verder

Campagne 'Ik knal zonder vuurwerk' mikt op een eindejaar zonder vuurwerk

De campagne waarin we afgelopen jaren iedereen opriepen om het eindejaar te vieren zonder vuurwerk, krijgt ook dit jaar een vervolg. Deze campagne die in onze politiezone in de eindejaarsperiode in 2015 klein begon, krijgt ieder jaar een groter draagvlak. Brandweer zone Kempen lanceerde op 4 december de campagne 'Ik knal zonder vuurwerk', met als ondertitel '… omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn'. Al de vijftien gemeenten van onze zone nemen deel. Een prima idee vind je? Deel dan deze boodschap!

Lees verder

Guido Gezellestraat afgesloten op 11 en 12 december voor werken bouwwerf

Op maandag 11 en dinsdag 12 december is de Guido Gezellestraat, gedeelte tussen Lichtstoetstraat en Bergstraat, vanaf 8.30 tot 17 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. Het bouw- en wegenbouwbedrijf DCA nv neemt op beide dagen, ter hoogte van de Academie voor Muziek en Woord, een gedeelte van de openbare weg in voor werken aan het nieuwe bouwproject Gaudium-Mol. De aannemer brengt de bewoners tijdig op de hoogte.

Lees verder

Gemeentebestuur fier op dertiende plaats in beste gemeente van Vlaanderen

Van de meer dan 300 Vlaamse steden en gemeenten is Mol de dertiende beste gemeente om in te wonen. Dat blijkt uit het grootschalig onderzoek 'Vijfsterrengemeente' van Het Nieuwsblad. Een knap resultaat waar we als gemeentebestuur en Mollenaar absoluut fier op mogen zijn. Bekijk hier de resultaten van alle 20 tests.

Lees verder