Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 november 2017

Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 193 - 24 november 2017

Nieuwsbrief Gemeente Wetteren
Digitale Nieuwsbrief
Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 193 - 24 november 2017

We bezorgen je met plezier wat lectuur om het weekend in te zetten. Veel leesplezier!


Het volledige aanbod van activiteiten in Wetteren vind je op www.uitinwetteren.be 
Wil jij ook extra publiciteit voor je activiteit? Voer je gegevens in via www.uitinwetteren.be, en verschijn gratis in de gemeentelijke Nieuwsbrief en heel wat andere kalenders.

Nieuws
 Nieuwe 'Parking Scheldekaai'
Aan de Scheldekaai ligt een gloednieuwe parking met 142 publieke plaatsen. Tot het einde van 2017 is deze parking nog gratis toegankelijk voor iedereen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd. Vanaf 2 januari 2018 wordt de parking betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticketje te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen. Vanuit de parking kan je met de trap of de lift naar Rode Heuvel, naar de Marktdreef of naar de Scheldekaai. Minder goed te been? Neem dan de lift naar Rode Heuvel, dan moet je geen trappen meer nemen tot aan het Gemeentehuis of zelfs tot aan de Markt!
 Wetteren is 30!
Meer verkeersveiligheid in het algemeen en extra aandacht voor fietsers, voetgangers en bewoners, dat is het doel van de invoering van een zone 30 in het volledige centrum van Wetteren.
 De Sintpostbus
Alle brave kinderen uit Wetteren kunnen de Sint een brief of een tekening sturen. De speciale Sintpostbus staat tot vrijdag 5 december aan de pui op de Markt.
 Data kerstmarkt bekend
Ho Ho Ho .. we kunnen beginnen aftellen! Op zaterdag 16 en zondag 17 december is het Kerstmarkt op de Markt in Wetteren.
 Hulp bij sneeuwruimen voor 80-plussers
De winter staat voor de deur. Voor oudere of minder mobiele personen valt het soms zwaar of is het onmogelijk om sneeuw te ruimen. Voor zij die geen beroep kunnen doen op familie, buren, vrienden of kennissen wil het gemeentebestuur hulp bieden, weliswaar zonder hierbij de verantwoordelijkheid van deze burgers over te nemen.
 Groepsaankoop elektrische wagens
Wil jij ook voordelig en ecologisch rijden met de wagen van de toekomst? Grijp dan nu je kans en koop een elektrische wagen met een korting tot 26% (incl. Vlaamse premie en afhankelijk van het model)! Bovendien is een elektrische wagen goedkoper in gebruik.
 November = zwemmaand! Wetteren Spettert
Waterratten opgelet! In november zal Wetteren spetteren! In zwembad De Warande valt er heel wat te beleven. We beginnen met een waterspeeldorp voor de kleuters en lagere schoolkinderen, op 3 november. Later volgt nog een kleuterspeelvoormiddag, ontbijtzwemmen, koffiezwemmen, Afterworkswim en nog veel meer.
 Identificatie en registratie van katten verplicht vanaf 1 november
Vanaf 1 november 2017 moeten alle katten ge├»dentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit betekent dat elke kat dan, voor ze 12 weken oud is en in elk geval voor verhandeling, ge├»dentificeerd is en geregistreerd moet worden in de centrale databank CatID. Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan. In dit geval geldt ook de verplichte sterilisatie of castratie.
Activiteiten
24.11 Uit In Wetteren
Schrijf je uit en wijzig je profiel
Gemeentebestuur Wetteren, Markt 1, 9230 Wetteren. Tel. 09 369 34 15 Fax 09 366 45 52 wetteren@wetteren.be