Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 november 2017

Wekelijkse nieuwsberichten

Nieuwsbrief
nevele.be
23 november 2017

Resultaten verkeersmeting na invoering asverschuivingen in de Bredeweg

In maart 2016 werd bij een verkeersmeting in de bebouwde kom in de Bredeweg in Poesele een V85 (dit is de snelheid die door 85% van de automobilisten niet wordt overschreden en door 15% wel wordt overschreden) vastgesteld van 78 km/u. Dit resultaat toonde duidelijk aan dat de grote meerderheid van de bestuurders onvoldoende (al dan niet bewust) rekening hield met de snelheidslimiet. Ruim 1 op de 4 van de geregistreerde chauffeurs reed bij deze meting sneller dan 70 km/u.

Op basis van deze resultaten stelde de dienst Mobiliteit voor om snelheidsremmende maatregelen te nemen. Er werd gekozen voor een asverschuiving bij het binnenrijden van de bebouwde kom. Naast een fysieke snelheidsremmer, moet zo'n asverschuiving er ook toe bijdragen dat chauffeurs er telkens bewust van worden gemaakt dat ze zich in een woongebied bevinden waar wonen primeert op de verkeersfunctie.

Deze asverschuivingen werden gerealiseerd tijdens de eerste fase van de rioleringswerken in Poesele. In de week van 6 tot 13 november 2017 werd de verkeersmeting van maart 2016 herhaald. Deze nieuwe meting toonde het positieve effect van deze maatregelen aan, want ditmaal werd een V85 gemeten van 54 km/uur. Deze waarde toont aan dat een grote meerderheid van de bestuurders rekening houdt met het snelheidsregime dat binnen de bebouwde kom geldt.

Meer info:
Dienst Mobiliteit
Tel. 09 321 92 38
mobiliteit@nevele.be

Vacatures OCMW Nevele

Voor het OCMW Nevele zoeken we momenteel een technisch beambte onderhoud en een keukenhulp. Solliciteren voor deze functies kan nog tot en met zondag 3 december 2017.

Alle info over deze vacatures vind je op www.nevele.be/vacatures.

Agenda gemeenteraad november

Op dinsdag 28 november 2017 vindt om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis de gemeenteraad van november plaats.

Bekijk de volledige agenda op www.nevele.be/gemeenteraad.

Wil je voorafgaand aan iedere gemeenteraad de agenda per e-mail ontvangen? Abonneer je dan via secretariaat@nevele.be.

Bibliotheek uitzonderlijk gesloten op zondag 26 november

De bibliotheek is uitzonderlijk gesloten op zondag 26 november 2017, omwille van werken aan de provinciale server.

Ontleende materialen kan je uiteraard wel gewoon inleveren via de inleverbus.

Meer info:
Bibliotheek
Stationsstraat 20, Landegem
Tel. 09 321 92 70
bibliotheek@nevele.be

Kies voor goedkope, groene energie!

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je ook je steentje bijdragen tot een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas!

De provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een samenaankoop van 100% groene stroom en aardgas. Door alle geïnteresseerden te verzamelen in een groepsaankoop, zakt de prijs aanzienlijk. Je kan inschrijven van 27 november 2017 tot en met 7 februari 2018 op www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie Oost-Vlaanderen). Hou hiervoor je laatste jaarafrekening (elektriciteit en/of aardgas) bij de hand.

Inschrijven betekent nog niet dat je al bent overgestapt naar een andere energieleverancier. Na de veiling op 8 februari 2018, kan je beslissen of je het aanbod aantrekkelijk genoeg vindt om effectief over te stappen. Hiervoor krijg je nog tijd tot en met 30 april 2018. Ga je in op het voorstel, dan brengt de provincie Oost-Vlaanderen voor jou de overstap in orde. Ook bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen dit jaar opnieuw deelnemen.

Info
www.samengaanwegroener.be
Tel. 0800 76 101
groenestroom@oost-vlaanderen.be

Hulp nodig bij de inschrijving?

Wil je hulp bij de inschrijving of persoonlijk advies over je energiefactuur?
Kom dan langs tijdens het wekelijkse zitmoment van Woonwijzer Meetjesland, elke dinsdag van 16.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis.  Breng wel je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee!

Infokrant december

De infokrant van december blikt vooruit op de eerste winterprikken, met artikels over het strooiplan en de sneeuwtelefoon. In de middenkatern vind je een overzicht van alle handelaars waar je terecht kan met de Nevelebon.

Verder vind je in de laatste editie van dit kalenderjaar ook nog onder andere de volgende onderwerpen terug:

  • het sportkamp in de kerstvakantie en de lessenreeksen van de Sportdienst
  • een infomoment voor mantelzorgers
  • de  tiende en laatste Fit in je Hoofd-tip

Je vindt de infokrant ook online terug op www.nevele.be/publicaties.

Inschrijvingen sportkamp kerstvakantie en lessenreeksen voorjaar 2018

De Sportdienst richt in de tweede week van de kerstvakantie een driedaags (van woensdag 3 januari tot en met vrijdag 5 januari 2018) omnisportkamp in voor kinderen van de tweede kleuterklas tot en met het zesde leerjaar (geboortejaren 2006-2013).

In januari hervatten ook de lessenreeksen van de Sportdienst. Er worden 3 sessies BBB (twee op maandagavond en een sessie op zondagmorgen) en 2 sessies Zumba Gold (beiden op donderdagnamiddag) georganiseerd. Alle lessenreeksen vinden plaats in de danszaal van Sporthal Oostbroek.

De inschrijvingen voor de lessenreeksen en het sportkamp openen op donderdag 30 november 2017 om 19.00 uur. Inschrijven kan enkel online op www.nevele.be/sport.

De inschrijvingen worden afgesloten op zondag 17 december 2017 of wanneer het maximaal aantal deelnemers bereikt is.

Meer info:
Sportdienst
Sporthal Oostbroek (Zeistraat 41, Nevele)
Tel. 09 321 92 24
sportdienst@nevele.be

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden op grondgebied Nevele. Klik hier voor een overzicht.
Gemeente Nevele • Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Nevele • Tel: 09 321 92 00
Volg ons op
Wens je de nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik hier om je uit te schrijven.

**** DISCLAIMER ****
http://www.schaubroeck.be/maildisclaimer.htm