Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 november 2017

‘Voer statiegeld op blikjes snel in’

'Voer statiegeld op blikjes snel in'
Test-Aankoop en de KVLV scharen zich achter een Vlaams-Nederlandse campagne om statiegeld in te voeren op blikjes en plastic flessen.
Lees verder

Het verschroeiende tempo van de schooldirecteur: 17 uur per dag, ruim 80 uur per week

De directeurs van het basisonderwijs doorbreken jaren van zwijgen en doorwerken. De werkdruk is onhoudbaar, velen zijn op. Stijn Verkinderen, directeur van basisschool Wildenburg in Wingene, legt zijn agenda op tafel. Dit is zomaar een donderdag in november.

Lees verder

Elf relschoppers blijven aangehouden na vernielingen bij Louizalaan

Het aantal relschoppers dat zaterdag gerechtelijk aangehouden werd na de rellen aan Louiza, is afgelopen nacht gedaald van zestien naar elf, laat het Brusselse parket weten. Eén agent ligt na de rellen in het ziekenhuis met een schedelbreuk.

Lees verder

Treinverkeer hervat tussen Mechelen en Londerzeel

Tussen Mechelen en Londerzeel zijn beide sporen zondag rond 9.45 uur vrijgegeven. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

Lees verder

Onderzoek naar 'netwerk' achter Brusselse rellen

De politie onderzoekt of het aanstoken van de rellen van de voorbije weken het werk is van dezelfde personen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) kan zich alvast niet voorstellen dat de het oproer telkens 'lukraak' is ontstaan.

Lees verder

Di Rupo trekt ten strijde: 'We zijn klaar!'

Begeleid door salvo's applaus heeft de PS vandaag zijn 'Chantier des Idées', de werf van ideeën, afgesloten in Luik. Het resultaat is een dik document met 170 socialistische voorstellen en een nieuw manifest dat dient als update van het Charter van Quaregnon. Op een handvol onthoudingen na werden de teksten unaniem goedgekeurd. Partijvoorzitter Elio Di Rupo sprak van 'een nieuw tijdperk voor het socialisme'.

Lees verder

Nieuwe beelden tonen hoe relschoppers ook voorbijgangers aanvielen

De relschoppers in Brussel beschadigden niet alleen heel wat winkels en auto's, ze vielen ook voorbijgangers aan. Dat blijkt uit beelden die VTM Nieuws kreeg.

Lees verder

De Block pleit voor wettelijk kader palliatieve sedatie

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) pleit voor een wettelijk kader voor de aangifte van palliatieve sedatie en de controle daarop. In De Zevende Dag op Eén verklaarde ze dat het om een ethisch debat gaat waarover het regeerakkoord de werkzaamheden naar het parlement doorverwijst. 'Ik denk dat dit een nuttig werk zou zijn', aldus De Block.

Lees verder

Delhaize-personeel jaagt gewapende overvaller weg
Een gemaskerde man probeerde gisteravond een Delhaize-filiaal in het Limburgse Waterschei te beroven. Dat was echter buiten het personeel gerekend. Op bewakingsbeelden is te zien hoe kassierster Odette (71) en ander personeel de overvaller de winkel uit jagen.
Lees verder

Brusselse politie: 'We wisten dat betoging uit de hand kon lopen'

De Brusselse politie wist dat de aangekondigde betoging op het Poelaertplein zaterdagavond uit de hand kon lopen. Dat zegt Hans Messiaen van de politiedienst die betogingen screent, bij VRT Nieuws. Toch werd de betoging niet verboden. Zoals verwacht ontaardde het volledig en richtten relschoppers vernielingen aan in de hoofdstad.

Lees verder

Hoofdinspecteur krijgt klappen in Hasseltse uitgaansbuurt

Een hoofdinspecteur van de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad is zondagochtend gewond geraakt bij een interventie in het uitgaansleven in Hasselt. Een 23-jarige verdachte werd opgepakt en door de onderzoeksrechter aangehouden. De Hasseltse burgemeester Nadja Vananroye (CD&V) is niet te spreken over het geweld tegen de agenten, dat ze streng veroordeelt.

Lees verder

Vrouw krijgt al 15 jaar lang 2.900 euro per maand om niks te doen

Opvallende getuigenis in het programma 'C'est pas tous les jours dimanche' op de Franstalige zender RTL TVI. Daarin vertelde Dominique Detry dat ze als ambtenaar van de provincie Namen al meer dan 15 jaar een nettoloon van 2.900 euro krijgt om niks te doen.

Lees verder

Met beide voeten in de modder
Het Antwerpse vastgoeddossier blijft gisten. Nadat burgemeester Bart De Wever (N-VA) vrijdag had betreurd dat zijn integriteit door het slijk was gehaald, was het de beurt aan Tom Meeuws om modder te incasseren.
Lees verder

Vier heethoofden opgepakt na betoging in Gentse binnenstad

In Gent heeft een groep van 250 boze betogers zondagavond betoogd tegen het beleid en tegen de Roma. Die volgde de groep 2,5 uur lang door de binnenstad, waarna ze de betoging stopte. Vier heethoofden werden opgepakt.

Lees verder

Anderstalige leerlingen mogen moedertaal spreken op school
Leerlingen die thuis een andere taal spreken dan Nederlands, mogen die ook gebruiken op de speelplaats en zelfs in de klas. Dat staat in een nieuwe leidraad waarmee het GO! dit schooljaar aan de slag gaat.
Lees verder

Verzet tegen veldproeven met ggo's dooft uit
In Wetteren is een nieuwe veldproef met ggo-maïs in de maak. Bij ngo's als Green­peace blijft het opvallend stil. 'We moeten keuzes maken.'
Lees verder

Regenachtige start

Maandag is er veel bewolking met regelmatig regen vanaf het westen van het land. Op de Ardense hoogvlakten kan de regen voorafgegaan worden door wat sneeuw.

Lees verder

Megadancing La Rocca sluit de deuren

Discotheek La Rocca in Lier schaft vanaf januari 2018 de zondagse dansavonden af, en heeft plannen om het gebouw volgend jaar af te breken. Uitbater Wim Van Ouytsel plant een nieuw gebouw met een winkelruimte, en op de bovenverdieping La Rocca.

Lees verder

Antwerpse politie gaat 'asociale' fietsers aanpakken: 'Totaal ongepast'

De wijkwerking van de Antwerpse politie gaat vanaf vandaag extra aandacht besteden aan gevaarlijk en asociaal fietsgedrag. De Fietsersbond reageert verontwaardigd. 'Na drie dode fietsers is dit totaal ongepast.'

Lees verder

Elke dag krijgen twee agenten klappen

Vorig jaar zijn politieagenten 8.400 keer slachtoffer geweest van agressie. Daarbij was in 800 gevallen sprake van slagen. Dat melden Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag. Vanaf deze week brengen de parketten een omzendbrief van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) over nultolerantie in de praktijk.

Lees verder