Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 november 2017

Tweewekelijkse nieuwsbrief - vrijdag 24 november 2017

Tweewekelijkse nieuwsbrief - vrijdag 24 november 2017
Nieuws
24/11/17 | Vacature gemeente Retie: Administratief Medewerker (wervingsreserve voor 2 jaar)

Het gemeentebestuur van Retie legt een wervingsreserve aan voor de duur van 2 jaar voor:

Administratief Medewerker

voor voltijdse/deeltijdse tewerkstelling, zowel vaste benoeming als met contracten van onbepaalde/bepaalde duur of vervangingscontracten

meer
21/11/17 | Als het kriebelt moet je ... sporten natuurlijk! Schrijf je in voor het Omnisportkamp in de krokusvakantie.

Kinderen vanaf de 3e kleuterklas tot 14 jaar kunnen tijdens de krokusvakantie deelnemen aan het Omnisportkamp. Hiervoor slaan het gemeentebestuur en vzw Athlon de handen in elkaar. De sportweek vindt plaats tijdens de voormiddagen van de krokusvakantie, op maandag 12, dinsdag 13, woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 februari '18. Tijdens dit 5-daags sportkamp zullen onder meer volgende sporten aan bod komen: volleybal, korfbal, basketbal, badminton, gevechtsporten, hockey ...

meer
21/11/17 | Transportnetwerk voor gewonde wilde dieren in de Kempen

Heb je een (gewond of verlaten jong) wild dier gevonden? Sinds kort is WTT (Wildlife Taxi Team) van start gegaan in de regio Midden-Kempen (Turnhout - Mol - Geel - Herentals en omliggende gemeenten).

Dit team ondersteunt het ophalen, eventueel vangen en vervoeren van gewonde en zieke inheemse wilde dieren in de regio Midden-Kempen die je zelf niet naar een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) kan brengen.

Je kan deze dienst bereiken via het algemeen nummer voor Vlaanderen: T 03 331 97 00.

meer
20/11/17 | Wil je meer bewegen? Dat kan! Je huisarts helpt je verder.

Wil jij meer bewegen? Maar: je hebt geen tijd, je weet niet hoe, je vindt het te duur, je bent alleen ...

Ga naar je huisarts, die verwijst je door naar een 'Bewegen Op Verwijzing-coach'. Die professionele coach helpt je om gezond te bewegen en maakt samen met jou een beweegplan op maat dat perfect past bij jouw leven. Je gaat je gezonder voelen, het is leuk en goedkoop en je beweegt samen met nieuwe vrienden dicht bij huis.

meer
17/11/17 | Wordt Retie de Gewichtigste Gemeente van de Kempen?

Ga je mee de uitdaging aan om van Retie ‘de gewichtigste gemeente’ te maken?

Schenk dan tijdens ‘de Europese week van de afvalvermindering’ je afgedankte, herbruikbare goederen aan De Kringwinkel. Dat betekent dat je van 20 tot 25 november opgeroepen wordt om kasten, kelders, zolders af te speuren naar zaken die je niet meer nodig hebt. Spullen die bij jou onnodig plaats innemen, maar die voor iemand anders zeker nog bruikbaar zijn. De Kringwinkel schenkt ze een nieuw leven en zorgt dat ze niet op de afvalberg belanden.

Als er van onze gemeente de meeste kilo’s per inwoner worden ingezameld, verdient onze gemeente de titel ‘De Gewichtigste Gemeente’ en krijgen we de symbolische wisselbeker overhandigd.

meer
17/11/17 | Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

Van 20 tot 24 november is er voor de tweede keer ‘de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’. Bedank je graag een recyclageparkwachter of afvalophaler? Kleef een bedanksticker op je afvalzak of -bak of schrijf een persoonlijke boodschap op een bedankkaartje. Toon zo je appreciatie.

meer
14/11/17 | Sneeuw- en ijsvrij maken van wegen en voetpaden

De winter is bijna opnieuw in het land. De dagen gaan gepaard met vrieskou en ijzel en het landschap ligt bedekt onder een wit sneeuwtapijt.

Misschien kan jij je wel gezellig binnen installeren en genieten van een knusse warmte? Er zijn echter ook mensen die door weer en wind de deur uit moeten en de barre koude moeten trotseren. Voor hen is het dan aangenaam als ze makkelijk overal kunnen geraken, zonder ongelukken of gevaarlijke omstandigheden.

meer
Activiteiten
24.11 | Quiz eerste ploeg KSK Branddonk
03.12 | Winterwandeling VVV Retie: Wandel mee in de herfst
03.12 | Lezing over Luther
08.12 | Dankfeest vrijwilligers
Klik hier om je abonnement te wijzigen of te beƫindigen.

Gemeentebestuur Retie - Markt 1 - 2470 Retie
T 014 38 92 30 - E gemeentebestuur@retie.be