Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 november 2017

‘Routes voor vrachtverkeer moesten er al heel lang zijn’

'Routes voor vrachtverkeer moesten er al heel lang zijn'
De plannen lagen volledig klaar, maar vier jaar later is er nog geen Vlaams vrachtroutenetwerk. Minister Ben Weyts (N-VA) werkt aan een herziening.
Lees verder

'Extra ondersteuning voor directeurs is absolute prioriteit'

De onderwijskoepels beloven bij de lopende cao-onderhandelingen sterk op tafel te kloppen voor meer ondersteuning en een marktconforme verloning voor de directeurs in het basisonderwijs.

Lees verder

'Dit zou uitvoering plan B voor Arco-coöperanten kunnen vertragen'

Dat het Arco-dossier juridisch op de lange baan wordt geschoven, zou wel eens een vertragend effect kunnen hebben op de snelle uitvoering van het plan B voor de coöperanten. Dat zegt N-VA-Kamerlid Peter Dedecker. 'Als zo'n plan B is uitgewerkt, maar er is nog een rechtszaak hangende, zullen veel coöperanten misschien niet intekenen omdat er nog veel onzekerheid is', zegt hij. 'Dat zou een snelle realisatie van het plan in de weg staan.'

Lees verder

Essers: 'Vier vaten lekgeslagen na noodstop'

Aan de basis van de verkeersellende op de Antwerpse Ring ligt een lekgeslagen vrachtwagen, die eigendom is van een onderaanneming van transportbedrijf Essers. 'Wij zijn gelukkig verzekerd.'

Lees verder

Bourgeois 'neemt kennis van bezorgdheden schooldirecteurs'

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) 'neemt kennis van de bezorgdheden' van de directeurs in het basisonderwijs, al heeft hij van hen nog geen vraag gekregen om ontvangen te worden.

Lees verder

Tien procent klachten meer bij Kinderrechtencommissariaat

Het jongste jaar klopten 1.200 mensen aan bij het Kinderrechtencommissariaat (KRC). Dat is tien procent meer dan een jaar eerder, blijkt uit het jaarverslag dat vandaag wordt voorgesteld. 'We moeten voluit kiezen voor het kinderrechtenperspectief en de krachten bundelen.'

Lees verder

'De kinderen zijn niet het probleem, maar hebben een probleem'

Centra voor leerlingbegeleiding (CLB) botsen nog te vaak op hun eigen interne grenzen, stelt de kinderrechtencommissaris in zijn jaarverslag. 'Welzijnsvoorzieningen mogen zich niet langer verschuilen achter de lange wachtlijsten.'

Lees verder

Minderjarige uit Wolvertem opgepakt voor rellen Muntplein

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een jeugdrechter gevorderd voor een minderjarige die betrokken was bij de rellen aan het Muntplein in Brussel, op 15 november. Het betreft een 16-jarige jongen uit Wolvertem, die nog niet eerder gekend was bij het parket.

Lees verder

Europese Commissie: 'Belgische begroting voldoet niet aan Europese eisen'

België dreigt volgend jaar zijn Europese begrotingsafspraken met de voeten te treden. Die waarschuwing heeft de Europese Commissie gelanceerd. N-VA Kamerlid Peter Dedecker heeft het over een wake up call voor de regering.

Lees verder

Iedereen wil het weten: hoeveel bedraagt mijn pensioen?
Meer dan 160.000 landgenoten hebben zich de eerste dag aangemeld op mypension.be, de website waar u naast uw pensioenleeftijd nu ook uw pensioenuitkering kunt berekenen.
Lees verder

Ex-Miss Daisy Van Cauwenbergh riskeert 18 maanden cel

Het arbeidsauditoraat Halle-Vilvoorde heeft woensdag een celstraf van 18 maanden gevorderd tegen ex-Miss België Daisy Van Cauwenbergh, en een celstraf van 2 jaar voor haar echtgenoot Johannes 'Huub' Fijen.

Lees verder

SP.A hekelt perverse strategie van N-VA

SP.A-Kamerlid Karin Temmerman is niet mals voor de regering na het kritische Europese rapport over de ontwerpbegroting 2018. Ze ziet er zelfs een 'perverse strategie' van regeringspartij N-VA in om 'te besparen op kap van de mensen'.

Lees verder

Waarom wegmarkeringen aanbrengen buiten de spits, geen optie is

Op de Brusselse buitenring staan al sinds vanmorgen lange files, die oplopen tot meer dan een uur. Er worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Waarom doen ze dat niet 's nachts?

Lees verder

Ook Vlaanderen krijgt rookverbod in auto's

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) geeft haar kabinet de opdracht om een rookverbod in auto's met kinderen uit te werken. 'Het zou onverantwoord zijn om hier nog langer mee te wachten.'

Lees verder

Opnieuw grote verkeershinder tijdens Antwerpse avondspits

De einde van de verkeersellende in Antwerpen is voorlopig nog niet in zicht. De twee versperde rijstroken op de Ring richting Nederland blijven ook tijdens de avondspits afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert nieuwe tests uit, maar kan nog niet inschatten wanneer de hinder afgelopen is.

Lees verder

Vluchtelingen met humanitair visum tegen Kerstmis in België verwacht

De eerste gezinnen van Syrische vluchtelingen die met een humanitair visum vanuit Turkije of Libanon naar ons land zullen worden overgevlogen, worden tegen Kerstmis in België verwacht.

Lees verder

'Duidelijke keuzes gemaakt, we gaan niet voor extra belastingen'

'We hebben duidelijke keuzes gemaakt en houden daaraan vast. We gaan voor relance, niet voor hogere belastingen. Er moet aandacht zijn voor sanering, maar tegelijk voor relance.' Dat heeft premier Charles Michel (MR) woensdagnamiddag gezegd in een reactie op de waarschuwing van de Europese Commissie over de begroting voor volgend jaar.

Lees verder

Twee doden bij ongeval in file Antwerpen

Door een zwaar ongeval met meerdere wagens en vrachtwagens is de E34 in Melsele woensdagavond volledig afgesloten. In de staart van de file richting Antwerpen is een vrachtwagen ingereden op een personenwagen. Twee mensen lieten daarbij het leven.

Lees verder

'Zuid-Europese mentaliteit is via Wallonië in regering geslopen'

'Ik heb de indruk dat de Zuid-Europese mentaliteit via de Club Med-landen en via Wallonië en Brussel in de federale regering is geslopen. Wij moeten als Vlaamse partijen zeggen: nee, we willen dat niet, we willen een orthodox beleid zoals in Nederland en Duitsland.' Dat zei Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) woensdag in Terzake op Canvas.

Lees verder

Ex-advocate van Chodiev ondergedoken
Catherine Degoul, de Franse advocate die in 2011 in Brussel een minnelijke schikking afdwong voor Patokh Chodiev, voelt zich bedreigd.
Lees verder