Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 november 2017

Problemen op Antwerpse ring nog niet van de baan: opnieuw twee rijstroken dicht

Problemen op Antwerpse ring nog niet van de baan: opnieuw twee rijstroken dicht
Op de Antwerpse ring richting Nederland zijn opnieuw beide rijstroken waarop vloeibare siliconen terechtkwamen afgesloten voor het verkeer, over een lengte van vier kilometer. De brandweer is er klaar met het verwijderen van de bovenste laag siliconen, maar de rest van het goedje is in het beton gedrongen en dat heeft mogelijk voor schade gezorgd.
Lees verder

Onderschat probleem: menselijke 'foie gras'
Almaar meer mensen kampen met een vette lever door een ongezonde levensstijl. Om het probleem de baas te kunnen start het UZ Gent met een webtool en een nieuw polikliniek.
Lees verder

Onderschat probleem: 'foie gras' bij mensen
Almaar meer mensen kampen met een vette lever door een ongezonde levensstijl. Over vijf tot tien jaar wordt het zelfs de belangrijkste oorzaak van levercirrose. Om het probleem de baas te kunnen start het UZ Gent met een webtool en een nieuw polikliniek.
Lees verder

Expert: "File-apps als Waze zijn niet het probleem, maar de oplossing"
Een dag na het filerecord staat de Antwerpse ring opnieuw vast. Slecht nieuws voor wie in de buurt woont, want ook het sluipverkeer neemt toe. "File-apps als Waze zijn niet het probleem, maar de oplossing", zegt verkeersdeskundige Chris Tampère (KULeuven).
Lees verder

Minderjarige (16) uit Wolvertem opgepakt voor rellen op Muntplein: hij schepte op school op over zijn aandeel
Het parket Halle-Vilvoorde heeft een jeugdrechter gevorderd voor een minderjarige die betrokken was bij de rellen aan het Muntplein in Brussel, op 15 november. Het betreft een 16-jarige jongen uit Wolvertem, die nog niet eerder gekend was bij het parket. Dat meldt het parket.
Lees verder

Europa kritisch voor begroting: "Staalharde belofte aan kiezer blijkt opnieuw goedkope cafépraat"
De Europese kritiek op de Belgische ontwerpbegroting 2018 is geen verrassing, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas. "De staalharde belofte die de kiezer in 2014 werd voorgehouden, kan voor het derde jaar op rij gecatalogeerd worden in de categorie van de goedkope cafépraat."
Lees verder

Schauvliege wil roken in auto in bijzijn van kinderen verbieden
Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) wil het roken in auto's met kinderen verbieden. Dat bevestigt haar woordvoerder aan VTM Nieuws. Schauvliege volgt het voorbeeld van haar Waalse collega en kreeg steun van alle partijen in het Vlaams parlement.
Lees verder

Problemen op Antwerpse ring houden aan: avondspits komt al op gang, lange wachttijden
De avondspits in Antwerpen is vandaag bijzonder vroeg op gang gekomen. Op de Antwerpse ring richting Nederland zijn in Borgerhout nog steeds maar 3 van de 5 rijkstoken beschikbaar, nadat er gisterenavond vloeibare siliconen op het wegdek terechtkwamen. "Dat veroorzaakt nu al fikse files én hoge wachttijden in de wijde omgeving", tweet Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. 
Lees verder

Problemen op Antwerpse ring houden aan: zware avondspits met lange wachttijden
Er is een bijzonder zware avondspits in Antwerpen vandaag. Op de Antwerpse ring richting Nederland zijn in Borgerhout nog steeds maar 3 van de 5 rijkstoken beschikbaar, nadat er gisterenavond vloeibare siliconen op het wegdek terechtkwamen. Bestuurders vermijden de ring beter.
Lees verder

Na zacht herfstweer is er ook in Vlaanderen smeltende sneeuw op komst
Vandaag had u waarschijnlijk allesbehalve het gevoel dat het herfst was. Op veel plaatsen registreerden we maxima rond 13 graden - zo'n 5 tot 6 graden boven het jaarlijks gemiddelde. Voor de liefhebbers van een kouder weertype is er echter hoop. Vanaf zaterdag neemt de temperatuur een duik met een toenemende kans op winterse buien, aldus weerdienst NoodweerBenelux.
Lees verder

Na zacht herfstweer: guur weekend met kans op winterse buien op komst
Vandaag had u waarschijnlijk allesbehalve het gevoel dat het herfst was. Op veel plaatsen registreerden we maxima rond 13 graden wat zo'n 5 tot 6 graden boven het jaarlijks gemiddelde is. Voor de liefhebbers van een kouder weertype is er echter hoop. Vanaf zaterdag mogen we een scherpe daling van de temperatuur verwachten met een toenemende kans op winterse buien, aldus weerdienst NoodweerBenelux.
Lees verder

Na het zachte herfstweer zijn er ook in Vlaanderen winterse buien op komst
Vandaag had u waarschijnlijk allesbehalve het gevoel dat het herfst was. Op veel plaatsen registreerden we maxima rond 13 graden - zo'n 5 tot 6 graden boven het jaarlijks gemiddelde. Voor de liefhebbers van een kouder weertype is er echter hoop. Vanaf zaterdag neemt de temperatuur een duik met een toenemende kans op winterse buien, aldus weerdienst NoodweerBenelux.
Lees verder

Jambon over Brusselse rellen: "Nooit iemand met de vinger willen wijzen"
"Ik heb nooit een politieke verantwoordelijke of een politiedienst met de vinger willen wijzen over de rellen van 11 november in Brussel." Dat benadrukte minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon vandaag tijdens een actualiteitsdebat in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Hij kondigde ook aan op de uitnodiging te zullen ingaan van de Conferentie van Brusselse burgemeesters om op 6 december van gedachten te wisselen.
Lees verder

Organisatie achter conservatief-islamitische lezingen krijgt Vlaamse subsidies: regering wil onderzoek
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) laat een onderzoek uitvoeren naar de vzw VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims). Die koepelorganisatie is verantwoordelijk voor de lezingenreeks met moslimprediker Ali Houri die de voorbije dagen nogal wat stof deed opwaaien en blijkt Vlaamse subsidies te krijgen.
Lees verder

Humanitair visum voor 150 Syriërs: eerste gezinnen tegen Kerstmis in België verwacht
De eerste gezinnen van Syrische vluchtelingen die met een humanitair visum vanuit Turkije of Libanon naar ons land zullen worden overgevlogen, worden tegen Kerstmis in België verwacht. Dat is vandaag vernomen in de marge van de persconferentie waarop staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een intentieverklaring ondertekende met alle in ons land erkende kerken en godsdiensten om 150 Syriërs naar hier te halen.
Lees verder

Problemen Antwerpse ring: "Volledige weg wellicht morgenvroeg opnieuw vrij"
Na een dag van verkeersellende op de Antwerpse ring is er licht aan het einde van de tunnel: de freestesten, waarmee het wegdek weer siliconevrij gemaakt wordt, zijn positief. "Als alles goed gaat, hopen we tegen de ochtendspits de volledige weg terug vrij te kunnen maken", klinkt het bij het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV).
Lees verder

Topman Deliveroo: "Wij willen onze koeriers nog beter beschermen"
Deliveroo biedt zijn zelfstandige rijders een gratis ongevallenverzekering aan. Daarmee wil het de idee de wereld uithelpen dat het zijn koeriers uitbuit uit winstbejag. "Wij willen onze koeriers nog beter beschermen," zegt Mathieu de Lophem, die verantwoordelijk is voor Deliveroo Benelux, "maar niet ten koste van flexibiliteit."
Lees verder

Twee slachtoffers overleden in Melsele: E34 nog tijd afgesloten
Bij de aanrijding tussen verschillende voertuigen op de E34 richting Antwerpen in Melsele zijn vanavond twee doden gevallen. Dat zegt de federale politie. 
Lees verder

'Verkeersapps kunnen mee zorgen voor een oplossing'
We kunnen moord en brand schreeuwen over apps als Waze, die chauffeurs helpen om sluipwegen te vinden. Of we kunnen de technologie omarmen en er net files en sluipverkeer mee proberen te vermijden. 'De mogelijkheden zijn groot.'
Lees verder

De snelste route voor de een is sluipverkeer voor een ander
Fileapps worden steeds populairder bij Vlaamse chauffeurs. Maar hoe kijken de bewoners rond de Antwerpse en Brusselse ring, die nu al stikken in het sluipverkeer, er dan naar, ? Wij installeerden een app en gingen het hen vragen.
Lees verder