Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 november 2017

Ook steenrijke oligarch geïnteresseerd om Anderlecht te kopen

Ook steenrijke oligarch geïnteresseerd om Anderlecht te kopen

Nu het nieuws over het te koop staan van voetbalclub Anderlecht de wereld is in gestuurd, heeft zich nog een derde geïnteresseerde partij gemeld bij de Belgische landskampioen. Het zou gaan om een mysterieuze steenrijke oligarch. Dat meldt Het Laatste Nieuws en werd bevestigd aan onze redactie.

Lees verder

Ook Queens Of The Stone Age op Rock Werchter

De Amerikaanse rockband Queens Of The Stone is na Nick Cave & The Bad Seeds en Gorillaz de derde headliner voor Rock Werchter.

Lees verder

Nog één blik op zee en dan sterven, ambulancier vervult laatste wens patiënt

Een Australische vrouw die naar de palliatieve afdeling werd gevoerd, zag haar laatste wens in vervulling gaan.

Lees verder

"Deze keer geloven we echt dat we de Davis Cup kunnen winnen"

David Goffin (ATP-7) en Steve Darcis (ATP-76) krijgen vanaf vandaag een tweede kans om België de eindzege in de Davis Cup te bezorgen. In Rijsel geeft het team van kapitein Johan Van Herck favoriet Frankrijk partij. Twee jaar geleden moesten de Belgen de "Saladier d'Argent" aan Groot-Brittannië laten. In de finale in Gent bleken Andy Murray en co toen met 3-1 te sterk.

Lees verder

KV Oostende legt zich neer bij schorsingen van Capon en Vandendriessche

KV Oostende gaat niet in beroep tegen de schorsingen die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan Brecht Capon en Kevin Vandendriessche. Beide spelers kregen twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en een boete van 800 euro voor hun rode kaart op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League.

Lees verder

Seksueel misbruik in Doornroosje? 'Prins geeft ongevraagde kus'

Maakt de prins die Doornroosje kust in het sprookje zich schuldig aan seksueel misbruik? Een Britse moeder vindt van wel en bindt de kat aan de bel.

Lees verder

Zara kopieert portretten van jonge kunstenaars op tas
Boris Schmitz, een 24-jarige kunststudent uit Keulen, probeert naam te maken met portretten die hij tekent in één lijn. Zijn blog heeft 6.000 volgers. Een van hen mailde hem uit Praag dat ze twee van zijn tekeningen had herkend op een tas van Zara. Helaas: Zara had Schmitz geen toestemming gevraagd om zijn werk te gebruiken, laat staan ervoor betaald.
Lees verder

Vlamingen blokkeren decumul in Brussel
Groen wil samen met andere linkse partijen een totale Brusselse decumul. Zonder steun van Open VLD en N-VA blijft het voorstel wel nog even geblokkeerd.
Lees verder

Slechtste ploeg ooit in de Champions League? 'Een titel is een titel'
Anderlecht staat er niet bepaald goed voor in de Champions League. Als de ploeg niet oppast, wordt ze de slechtst presterende club in de Champions League ooit. De Ideale Wereld ging een kijkje nemen op training bij de landskampioen.
Lees verder

Oscar Pistorius krijgt veel zwaardere straf na moord op vriendin

Het Hooggerechtshof van Zuid-Afrika heeft vrijdag de straf van de voor moord veroordeelde Oscar Pistorius verhoogd naar 13 jaar en 5 maanden, meer dan een verdubbeling van de straf die hij in eerste aanleg kreeg. Het hof oordeelde dat de eerste straf van zes jaar "schokkend mild" was.

Lees verder

ONGEHOORD. 'Trump is niet zo oranje in het echt'
Elke week passeren er heel wat opmerkelijke uitspraken de revue in de media. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Argentijnse duikboot: families woest nu alle hoop weg is

Een woordvoerder van de Argentijnse marine bevestigde dat de vermiste duikboot ontploft moet zijn. De families van de overlevenden richten hun woede op het leger. 'Die smeerlappen hebben mijn broer vermoord in een onderzeeër die met spuug en paktouw aan elkaar hing!'

Lees verder

Uma Thurman verbreekt stilte over Harvey Weinstein

De Amerikaanse actrice Uma Thurman heeft een Thanksgiving-boodschap voor Hollywood-producer Harvey Weinstein.

Lees verder

Sebbe De Buck raakt in Peking niet door kwalificaties WB snowboard Big Air

Snowboarder Sebbe De Buck is er vrijdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de wereldbekermanche Big Air in Peking.

Lees verder

'Gaan we dan aan Bourgeois ook vragen om één grote politiezone te leiden?'

Emir Kir, PS-burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node, is geen voorstander van het idee om een 'Brussels Metropolitan Police' op te richten. 'Een leuk politiek idee, maar laat ons eerlijk zijn: dit is niet serieus.'

Lees verder

Dit is je nieuwe bewakingsagent
Gebruik je binnenkort een robot als bewakingsagent? In diverse Amerikaanse steden is dit al het geval. Deze robots, aangeboden door de Californische start-up Knightscope, zijn goedkoper dan hun menselijke collega's. Ze werken 24 uur op 24, worden niet ziek en zijn niet onderhevig aan sociale lasten.
Lees verder

Amazon staakt op Black Friday

Uitgerekend op de koopjesdag Black Friday leggen de werknemers van Amazon in Duitsland en Italië het werk neer.

Lees verder

Homoseksuele mannen beginnen later aan seks dan hetero's

Jonge homomannen beginnen gemiddeld tussen 18 en 19 jaar aan geslachtsgemeenschap. Dat betekent dat ze er later aan beginnen dan heteromannen (tussen 17 en 18 jaar), zo blijkt vrijdag uit een onderzoek van de vakgroep Experimenteel-klinische en Gezondheidspsychologie van UGent.

Lees verder

Beelden van man die slang op trein doodslaat gaan de wereld rond
Paniek op een drukke stadstrein in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Een slang zit er verscholen op het bagagerek en de trein maakt een noodstop. Tot één moedige passagier het heft in eigen handen neemt. De smartphonebeelden van zijn optreden gaan in geen tijd de wereld rond.
Lees verder

Pietendiscussie ontspoort in Nederland

Sinterklaas is in het land, maar de goedheilige man telt waarschijnlijk de dagen af tot hij opnieuw naar Spanje mag vertrekken. Toch zeker in Nederland, waar de pietendiscussie dit jaar een kookpunt heeft bereikt en er zelfs wordt opgeroepen tot een Sinterklaasbestand.

Lees verder

'De Krokodil' is nu ook officieel Zimbabwaans president

De 75-jarige Emmerson Mnangagwa heeft zonet de eed afgelegd als president van Zimbabwe. Hij volgt Robert Mugabe op, die onder grote druk van leger en politiek vorige week gedwongen moest aftreden.

Lees verder

'Rugpijn zit vooral tussen de oren'
Een op de vijf kansen dat u tot de grote groep Belgen behoort die sukkelt met de rug. Maar bij de overgrote meerderheid ligt geen duidelijk lichamelijk letsel aan de basis. Wat is er aan de hand met onze rug?
Lees verder

Verdachte van brutale verkrachting in Vilvoorde opgepakt

Er is een verdachte opgepakt voor de brutale verkrachting van een 43-jarige jogster in Vilvoorde, op 3 september 2016. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde vrijdag.

Het gaat om een 44-jarige man, die door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werd geplaatst en in verdenking gesteld voor verkrachting met foltering. De raadkamer heeft intussen de voorlopige hechtenis van de man al met een maand verlengd, aldus nog het parket, dat verder geen commentaar kwijt wil over de zaak.

Lees verder

Van der Poel is ook zaterdag en zondag weer dé te kloppen man, maar tegenstand ziet kansen...

In het Duitse Zeven wordt morgen/zaterdag de vijfde manche van de Wereldbeker veldrijden afgewerkt. Zondag heeft in de schaduw van de Mirabrug in Hamme de Flandriencross plaats. Telkens start man-in-vorm Mathieu van der Poel als uitgesproken favoriet maar toch maakt de tegenstand zich sterk dat er kansen zijn...

Lees verder

Hoe is de politie georganiseerd in het Brussels Hoofdstedelijk gewest?
De politieke discussie over de fusie van de Brusselse politiezones vlamt weer op. Over welke zones gaat het concreet? En om hoeveel agenten? Bekijk het overzicht.
Lees verder

eerste oefensessie GP van Abu Dhabi
.
Lees verder

Britten mogen niet langer culturele hoofdstad leveren

Door de Brexit kan Groot-Brittannië niet langer de culturele hoofdstad van Europa leveren, zo heeft de Europese Unie beslist. Zes Britse steden waren in de running om deze titel te dragen in 2023.

Lees verder

Ophef in Wallonië: ziekenfonds schrapt kruis op mijter Sint

Het socialistisch ziekenfonds Solidaris deelt kindertekeningen uit met de Sint zonder kruis op zijn meter.

Lees verder

Smalltalk is wel degelijk goed voor u

Het is niet gemakkelijk om met een onbekende een gesprek aan te knopen. Maar uit een nieuwe studie is gebleken dat u het toch maar beter probeert.

Lees verder

Leemans haalt uit naar 'waardenloos en normenloos' rechts

ACV-voorzitter Marc Leemans heeft vrijdag op een congres van de christelijke vakbond zwaar uitgehaald naar N-VA en Open Vld. Op sociaal-economisch vlak is rechts 'waardenloos en normenloos', zei Leemans, die opriep om te kiezen voor een ander beleid.

Lees verder

Jambon: 'Voorstel Dewael is één van de mogelijke pistes'

'Zonder alle finesses te kennen, is het voorstel van Patrick Dewael één van de mogelijke pistes die bekeken worden in de zoektocht naar een structurele oplossing voor de Brusselse politiezones'. Dat stelt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in een reactie op het voorstel voor een Brusselse Metropolitane Politie van de Open Vld-kamerfractieleider.

Lees verder

Belg heeft gemiddeld 58 euro op zak

Bijna twee derde van de courante betalingen in België gebeuren nog altijd in cash. Daarvoor heeft een Belg gemiddeld 58 euro op zak. Dat blijkt uit een studie van de Europese Centrale Bank (ECB).

Lees verder

Boek over Ghelamco Arena mag verschijnen

Uitgeverij Doorbraak Boeken mag het boek 'De illegale Ghelamco Arena. Als politici zich met voetbal bemoeien' uitbrengen. Bouwpromotor Ghelamco vond die titel een brug te ver en wilde de publicatie tegenhouden, maar de rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft de vordering vrijdag ongegrond verklaard.

Lees verder

VLM Airlines verbindt Antwerpen met Zürich

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines opent op 22 januari een tweede route vanop Antwerp Airport. Tien keer per week zullen de gekende Fokker 50-vliegtuigen van VLM Antwerpen en Zürich, de grootste stad van Zwitserland, met elkaar verbinden.

Lees verder

De beste film ooit is straks op tv

Straks kunt u kijken naar de beste film ooit: De dag dat mijn huis viel. Op de filmsite IMDb scoort de prent 9,3/10. Beter dan The Godfather (9,2) en The Shawshank Redemption (9,2) dus. Logisch: Wim Opbrouck, Peter van den Begin en Wim Willaert doen mee.

Lees verder

Recordaantal fietsen opgevist in Gent

In Gent heeft Waterwegen en Zeekanaal NV meer dan driehonderd fietsen opgevist tijdens de jaarlijkse waterpeildaling. Een record, zegt de maatschappij. Niet alleen tweewielers kwamen boven water, ook andere grote stukken zoals verkeerssignalisatie, winkelkarren en zelfs een wasmachine werden opgevist. De opruimactie kost elk jaar zo'n 15.000 euro.

Lees verder

'Van Overtveldt gepolst voor eurogroep'

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is gepeild naar mogelijke interesse om de Nederlander Jeroen Dijsselbloem op te volgen aan het hoofd van de eurogroep.

Lees verder

Politie kan dronken vrouw maar net op tijd van sporen redden
Een dronken vrouw in Melbourne, Australië, kon maar nipt aan de dood ontsnappen. De vrouw probeerde de treinsporen over te steken, en dat net op het moment dat er een metro kwam aangereden. Dat blijkt uit deze beelden die de Australische politie vrijgaf.
Lees verder

Loont het om te kopen op Black Friday?

De Amerikaanse koopjesdag Black Friday slaat ook bij ons aan. Maar sommige koopjes zijn dat in de praktijk nauwelijks of niet. 'Uitkijken en vergelijken', waarschuwt Test-Aankoop.

Lees verder

José Mourinho vreest een vertrek van Marouane Fellaini: "Ik ben ongerust"

Manchester United-coach José Mourinho heeft vrijdag op een persconferentie, een dag voor de competitiewedstrijd op Old Trafford tegen Brighton, nogmaals zijn ongenoegen uitgesproken over een mogelijk vertrek van Rode Duivel Marouane Fellaini. Fellaini weigerde in september een nieuw contractvoorstel van de Mancunians te tekenen en is zo komende zomer een vrije speler.

Lees verder

Zeker 25 doden bij aanslag op moskee in Sinaï

Bij een bomaanslag op een moskee in de Sinaï-regio in Egypte zijn vrijdag volgens de veiligheidsdiensten zeker 25 doden en 80 gewonden gevallen.

Lees verder

Van Damme (Anderlecht) duikt op in fiscaal paradijs

Biermagnaat Alexandre Van Damme controleerde zijn aandelen Anderlecht vanuit de Britse Maagdeneilanden. Zo kan afgeleid worden uit een structuur die de krant Le Soir blootlegt. Daaruit blijkt ook dat een verkoop van Anderlecht niet zo eenvoudig is. Als drie bestuurders tegen zijn, gaat een deal niet door.

Lees verder

Veldlopers strijden zondag in CrossCup Roeselare voor EK-tickets

Zondag staat in Roeselare de derde manche van de CrossCup op het programma. Het is voor de veldlopers een belangrijke afspraak want traditioneel geldt de race als selectiewedstrijd voor het EK. Dat vindt dit jaar plaats op 10 december in het Slovaakse Samorin.

Lees verder

Concurrente van Nafi Thiam loopt zware knieblessure op

De Nederlandse zevenkampster Nadine Broersen liet vrijdag op haar Facebookpagina weten een zware knieblessure te hebben opgelopen. Broersen scheurde haar achterste kruisband af en wacht een lange revalidatie.

Lees verder

Roger Federer krijgt eredoctoraat van Universiteit van Bazel

Roger Federer heeft van de Universiteit van Bazel, zijn geboortestad, een eredoctoraat ontvangen. De 36-jarige tennislegende kreeg de erkenning voor zijn verdiensten als topsporter en zijn rol als ambassadeur van Bazel en Zwitserland.

Lees verder

Moord en suspense in Limburgse 'maffiawijk'

De Nederlandse onderwereld dijt uit tot in de Limburgse bossen. Nu al de vijfde inwoner van de Grote Heide is geliquideerd, staat het lokale 'Beverly Hills' weer in de schijnwerpers.

Lees verder

Minstens drie VN-blauwhelmen gedood in Mali

Bij een aanval in het noorden van Mali zijn vrijdag zeker drie VN-blauwhelmen en één Malinese militair om het leven gekomen. Dat bevestigt de VN-vredesmissie in het West-Afrikaanse land. Er raakten ook verschillende soldaten gewond, onder wie ook enkele zwaargewonden.

Lees verder

'Asociaal dat ACV naar rechter stapt tegen pensioenhervorming'

Dat het ACV plant om naar de rechter te stappen tegen de hervorming van de 'eenheid van loopbaan' die de Kamer donderdag goedkeurde, is voor Open Vld'er Vincent Van Quickenborne 'associaal'.

Lees verder

Dit zijn de mooiste landschapsfoto's

The Epson International Pano Awards bekroont de mooiste panoramafoto's. Duizenden foto's van over de hele wereld zijn ingezonden. Dit is een selectie van het beste werk.

Lees verder

Lokale radiozenders naar de rechter tegen Qmusic, JOE en Nostalgie

Een vereniging van 80 lokale radiozenders heeft concurrenten Qmusic, Joe en Nostalgie voor de rechter gedaagd. Ze menen dat die zenders illegaal uitzenden op enkele frequenties. Als dat niet stopt, eisen ze 25.000 euro per dag.

Lees verder

Club-coach is op zijn hoede voor Zulte Waregem: "Hopelijk een voordeel voor ons dat ze donderdag speelden"

Club Brugge ontvangt zondag Zulte Waregem. Blauw-zwart staat comfortabel op kop met zes punten voorsprong op Charleroi terwijl Essevee is weggezakt naar een negende plaats. Toch is trainer Ivan Leko op zijn hoede.

Lees verder

Red Flames Wullaert (Wolfsburg) en Cayman (Montpellier) ontlopen elkaar in kwartfinales Champions League

Twee speelsters van de Red Flames, Tessa Wullaert (Wolfsburg) en Janice Cayman (Montpellier), zijn nog in competitie in de Champions League voetbal voor vrouwen. Vrijdag werd in het Zwitserse Nyon geloot voor de kwartfinales.

Lees verder

Eindelijk nog eens goed nieuws over Gareth Bale bij Real Madrid

Gareth Bale lijkt na heel wat blessureleed stilaan klaar voor een comeback. De Welshe sterspeler hervatte vrijdag de groepstraining bij Real Madrid. Coach Zinédine Zidane houdt nog in het midden of Bale na twee maanden afwezigheid weer klaar is voor het echte werk.

Lees verder

Dit antwoordde Wannes Cappelle op uw vragen!
Na de platen: het boek. Het Zesde Metaal brengt zijn verzameld songschrijfwerk uit. De Standaard overhandigde het eerst exemplaar aan zanger/tekstschrijver Wannes Cappelle. En stelde hem enkele vragen die lezers inzonden.
Lees verder

Pianist neemt videoclip op in wondermooie setting
Een meer in een diepe kloof in het noorden van Rusland. Daar liet Pavel Andreev een videoclip opnemen voor zijn nummer 'Awakening'. Adembenemend.
Lees verder

Youri Tielemans is klaar voor topper tegen PSG: "Schrik heb ik zeker niet"

AS Monaco en Paris Saint-Germain werken zondag de topper van de veertiende speeldag in de Ligue 1 af. Het ongenaakbare PSG is voorlopig leider in Frankrijk, met zes punten meer dan regerend landskampioen Monaco. Monaco-middenvelder Youri Tielemans liet vrijdag zijn licht schijnen over de partij. "Schrik hebben we niet", liet hij optekenen. "Het is en blijft maar een voetbalwedstrijd."

Lees verder

Gepersonaliseerde nummerplaat kost vanaf 4 december weer 1.000 euro

Vanaf 4 december kost een gepersonaliseerde nummerplaat opnieuw 1.000 euro. 'Het koninklijk besluit daarover wordt vandaag in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd', laat minister van Mobiliteit François Bellot (MR) weten.

Lees verder

De Wever belooft volledige transparantie over alle bouwdossiers

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) belooft '100 % transparantie' over alle bouwvergunningen die hij als burgemeester mee heeft goedgekeurd. Dat heeft een opvallend emotionele De Wever gezegd op een persconferentie.

Lees verder

Belgische fans overtroeven Frans thuispubliek in heksenketel tijdens Davis Cup-finale

In de eerste wedstrijd van de Davis Cup-finale tussen Frankrijk en België werd meteen de toon gezet: de voetbaltempel van Lille was volgepakt met 25.000 dolle fans die voor een helse sfeer zorgden. De 2.700 Fransen waren voor eigen volk uiteraard in de meerderheid maar de 2.700 Belgische fans lieten zich niet onbetuigd. Ook Stéphanie Tuccitto, de vriendin van David Goffin, liet zich niet onbetuigd! (Bekijk onder de fotospecial ook de video's)

Lees verder

WTA Mumbai - Yanina Wickmayer strandt in kwartfinale

Yanina Wickmayer (WTA 115) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Indiase Mumbai.

Lees verder

VRT domineert shortlist Ha! van Humo

Humo heeft de elf genomineerden bekendgemaakt voor zijn Ha! van Humo, waarmee het weekblad sinds 1980 het beste tv-programma van het afgelopen jaar bekroont. De openbare omroep VRT is goed voor negen van de elf genomineerden. Opvallend is dat Canvas als zender een van de genomineerden is.

Lees verder

De 5 beste boeken van de week
Het beste uit de boekenoogst van de afgelopen weken: vier toppers die u niet mag vergeten. Geselecteerd door Veerle Vanden Bosch, chef De Standaard der Letteren.
Lees verder

Vandoorne twaalfde tijdens tweede oefensessie in Abu Dhabi, Hamilton snelste
Tijdens de tweede oefensessie in Abu Dhabi heeft Lewis Hamilton de snelste tijd gereden. Stoffel Vandoorne eindigde de sessie als twaalfde.
Lees verder

'Metropolitan Police' is niet altijd de wonderoplossing

Open VLD-fractieleider Patrick Dewael pleit voor een grote, overkoepelende 'Metropolitan Police'. Maar wat kunnen we leren uit de buitenlandse voorbeelden Londen en New York?

Lees verder

Beresterke Goffin zet België na demonstratie meteen op voorsprong in Davis Cup-finale

België is in een ware heksenketel goed gestart in de finale van de Davis Cup. David Goffin (ATP 7) won vrijdagnamiddag de eerste wedstrijd in Rijsel tegen de Fransman Lucas Pouille (ATP 18). De 25.000 dolle fans zorgden voor een heksenketel in het omgebouwde voetbalstadion waarin de 2.700 Belgische de Fransen zelfs overtroefden. Goffin liet zich echter niet van de wijs brengen en maakte er een demonstratie van: 7-5, 6-3 en 6-1. Een droomscenario voor de Belgen. Om 17u neemt Steve Darcis (ATP 76) het in de tweede wedstrijd op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15).

Lees verder

Is kaneel een wondermiddel om te vermageren?

Nieuw onderzoek suggereert dat kaneel een ware boost kan zijn voor je metabolisme en helpt om vetcellen te verbranden.

Lees verder

Potsierlijke Penn en Keanu op valium

Vrijdagavond, filmavond. Al Pacino speelt Keanu Reeves van het scherm in de klassieker 'The Devil's Advocate', terwijl Ryan Gosling in 'Gangster Squad' Emma Stone aan de haak slaat. Voor drama zorft Dame Judi Dench dan weer in 'Philomena'.

Lees verder

Prijs treinkaartjes vanaf februari omhoog

De raad van bestuur van NMBS heeft de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De prijs van een aantal vaste formules zoals de Go Pass blijft ongewijzigd.

Lees verder

Luchthaven biedt yoga op maat aan

De woorden 'luchthaven' en 'stress' passen bijeen als 'boter' en 'toast'. Daar bestaan al middeltjes tegen, maar in de luchthaven van Denver gaat men nog een stapje verder.

Lees verder

Jaar cel voor 14-jarige die leeftijdsgenote verkrachtte en vermoorde

In Nederland is Brian N. (14) veroordeeld tot één jaar jeugddetentie en jeugd-terbeschikkingstelling (tbs) voor het doden en verkrachten van zijn leeftijdsgenootje Romy. Dat is in Nederland de maximale straf die kan worden opgelegd aan een jongere onder de zestien jaar.

Lees verder

Criminaliteitscijfers politie blijven dalen

In het eerste trimester van dit jaar werden 206.588 criminele feiten in heel België geregistreerd, blijkt uit de criminaliteitscijfers van de federale politie. Dat is het laagste cijfer in jaren en een verderzetting van de dalende trend die in 2011 begon. De fietsdiefstallen stegen wel.

Lees verder

Inspiratie voor uw cultureel verantwoorde citytrip
De mooiste expo's, verbluffende installaties en baanbrekendste festivals vindt u volgend jaar niet in het Verenigd Koninkrijk, maar in Leeuwarden en Valletta. Een titel als 'culturele hoofdstad van het jaar' doet een stad namelijk bruisen. Wij lijsten de winnaars sinds 2010 voor u op, hebt u meteen inspiratie voor uw volgende cultureel verantwoorde citytrip.
Lees verder

Stadsbouwmeester wil andere aanpak rond hoogbouw in Antwerpen

De Antwerps stadsbouwmeester heeft vrijdag zijn visienota over toekomstige stadsontwikkeling uit de doeken gedaan. Christian Rapp wil vooral een 'Amsterdam- en Londen-scenario' vermijden, en verwijst daarmee onder meer naar de torenhoge woningprijzen in die grootsteden. Hij wil ook een andere aanpak rond het al dan niet toelaten van hoogbouw in de verschillende stadsdelen.

Lees verder

Mysterieuze ijs-cirkel gespot in China
In het noorden van China hebben ze sinds kort een nieuwe toeristische attractie: een ijs-cirkel met een diameter van vier meter. IJs-cirkels zijn erg zeldzaam en vormen zich in ijskoud, licht bewegend water.
Lees verder

Schoten aan Oxford Street in Londen: 'Ga binnen schuilen'

Het metrostation Oxford Circus in het centrum van Londen is vrijdagavond ontruimd na een schietincident. De politie is massaal ter plaatse.

Lees verder

Darcis kan niet stunten in Davis Cup-finale: Frankrijk komt gelijk

Na de eerste dag van de Davis Cup-finale staan België en Frankrijk gelijk. Nadat David Goffin eerder op vrijdag de Belgen op een 1-0 voorsprong had gebracht door Lucas Pouille in drie sets te kloppen, kon Steve Darcis daar geen vervolg aan breien. Tegen de Franse topper Jo-Wilfried Tsonga moest hij de wet van de sterkste ondergaan: 6-3, 6-2 en 6-1.

Lees verder

Conciërge overmeest inbreker 'met Beerschot-tattoo' in Beerschot-Wilrijk-stadion

Ludo Driesen, de conciërge van voetbalclub Beerschot-Wilrijk, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn appartement aan het stadion op het Kiel een inbreker kunnen overmeesteren. Driesen wist de 36-jarige man, die af te leiden aan een tatoeage zelf een supporter is van de club uit 1B, in bedwang te houden tot de politie ter plaatse kwam.

Lees verder

Tientallen festivalgangers Tomorrowland onterecht geweigerd

Van de 33 mensen die Tomorrowland niet binnen mochten, werden 28 personen onterecht geweigerd. Dat blijkt uit een rapport van Comité P dat VTM kon inkijken.

Lees verder

Rijkste man ter wereld passeert grens van 100 miljard dollar

Jeff Bezos, de rijkste mens op aarde, heeft vrijdag met zijn vermogen de barrière geslecht van 100 miljard dollar. De oprichter van webwinkelreus Amazon zag zijn fortuin met 2,3 miljard dollar oplopen door de koerswinst van het bedrijf op Wall Street.

Lees verder

Hij moest er negen kilo voor afvallen, maar sinds vandaag heeft ex-voetballer Michael Owen een nieuwe sport

De Engelse oud-topvoetballer Michael Owen is vrijdag als tweede gefinisht bij zijn debuut als jockey. De ondertussen 37-jarige Owen reed op zijn paard Calder Price een wedstrijd voor het goede doel in Ascot.

Lees verder

Van Aert heeft zijn verloren racebril terug… met een waarschuwend briefje erbij

Wout van Aert heeft de racebril die hij vorig weekend in het Deense Bogense kwijtraakte, terug. Dat maakte de veldrijder bekend op Twitter. De fan reageerde op een oproep van Van Aert, maar deed er meteen ook een waarschuwend briefje bij. "Volgende keer krijg je hem niet terug", klonk het met een knipoog. Van Aert kon er wel mee lachen en beloonde de eerlijke fan met een gesigneerd truitje.

Lees verder

Staatssecretaris wordt buschauffeur
De Nederlandse oud-staatssecretaris Fred Teeven (VVD) maakt een opmerkelijke carrièreswitch. Hij rijdt sinds kort als buschauffeur rond.
Lees verder

Premier Sint-Maarten stapt op: 'Samenzwering tot in Den Haag'

Demissionair premier William Marlin van het door de orkaan Irma verwoeste Nederlandse Caraïbeneiland Sint-Maarten biedt bij de gouverneur zijn ontslag aan, zo maakte hij vrijdag op een persconferentie bekend.

Lees verder

Wat een eer! Nafi Thiam uitgeroepen tot beste atlete ter wereld

Onze landgenote Nafi Thiam is vrijdagavond in Monte Carlo op het gala van de Internationale Atletiekfederatie uitgeroepen tot Beste Atlete ter Wereld. Ze is de eerste Belgische ooit die die eer te beurt valt.

Lees verder

Thiam verliest schoen en zorgt voor hilariteit op gala waar ze zelf geschiedenis schreef

Nafi Thiam heeft van zich doen spreken op het gala van de Internationale Atletiekfederatie. In de eerste plaats natuurlijk omdat onze landgenote uitgeroepen werd tot Atlete van het Jaar, maar ook een klein beetje omdat Thiam op weg naar het podium haar schoen verloor - tot hilariteit van de zaal. Dat gebeurde toen Thiam als laureate van vorig jaar de prijs voor Belofte van het Jaar mocht uitreiken.

Lees verder

Moslimexecutieve schorst adjunct-imam voor goedkeuren 'lichte tik' voor vrouwen

De Moslimexecutieve heeft de adjunct-imam van een moskee in de Leuvense deelgemeente Wilsele preventief geschorst. De imam had in een preek gezegd dat je een vrouw 'een lichte tik' mag geven als 'alle andere zaken niet helpen'.

Lees verder

AA Gent staat alweer in top zes na heerlijke goals tegen Moeskroen
AA Gent heeft zijn opmars in het klassement verdergezet met een 3-1 zege tegen Excelsior Moeskroen. De Buffalo's hadden het niet onder de markt, maar heerlijke goals van Yuya Kubo en Dylan Bronn zorgden ervoor dat de troepen van Yves Vanderhaeghe een gouden zaak doen: door de driepunter staan ze nu al op een Play-Off 1-plaats, al komt de concurrentie later dit weekend nog in actie.
Lees verder

Dramatische tweede helft kost Belgian Lions zege in WK-kwalificatiematch tegen Frankrijk

De Belgian Lions zijn aan hun twee jaar lang durende WK-kwalificatiecampagne begonnen met een nederlaag. In de Antwerpse Lotto Arena, voor het oog van een tweeduizendtal toeschouwers, verloor België van Frankrijk met 59-70 (rust: 38-25). Maandag spelen de Lions hun tweede kwalificatiewedstrijd, in en tegen Rusland.

Lees verder

Deze man is op zijn 23ste al voor de derde keer de beste hockeyer in België

Op een galadiner in Brussel is Arthur Van Doren vrijdag verkozen tot beste hockeyer in de Belgische competitie. Ook vorig jaar en in 2014 ging Van Doren al met de prijs aan de haal.

Lees verder

Cercle Brugge raakt niet voorbij Tubeke in Proximus League

Tubeke en Cercle Brugge hebben vrijdagavond 1-1 gelijkgespeeld op de zeventiende speeldag van de Proximus League. Voor de Bruggelingen betekent het een nieuwe knauw in hun ambities om te promoveren.

Lees verder

Belofte maakt 34 miljard euro schuld
De begroting zal ook voor de volgende regeringen een huizenhoog probleem blijven.
Lees verder

Egyptische leger zet gevechtsvliegtuigen in tegen terroristen

Na de zware aanslag in een moskee in de Sinaï, waarbij zeker 235 doden vielen, is het Egyptische leger begonnen met een offensief tegen terroristen op het schiereiland. Militairen zijn ter plaatse en zullen niet vertrekken voor iedereen die betrokken was bij de aanslag, geëlimineerd is, zo citeert de regeringskrant Al Ahram bronnen binnen het leger.

Lees verder

Wisselvalig weekend op komst

Het noordwesten van het land kan zich opmaken voor een overwegend droge start van het weekend, met opklaringen en uitgebreide wolkenvelden. Maar na de middag neemt de kans op een plaatselijke bui toe, mogelijk zelfs met een donderslag en stofhagel. Ook de rest van het weekend lijkt wisselvallig te worden.

Lees verder

Dader aanslag Thalys al jarenlang in vizier van Staatsveiligheid

De dader van de verijdelde aanslag op de Thalys in augustus 2015, Ayoub El Khazzani, was al sinds 2012 gekend bij de Staatsveiligheid. De Staatsveiligheid werd van Khazzani op de hoogte gesteld door haar Spaanse tegenhanger, die bezorgd was om de radicalisering van de jonge Marokkaan.

Lees verder

Peeters: 'Toestemming van dokter nodig om naar zonnebank te gaan'

Wie vanaf januari 2019 naar de zonnebank wil, zal vooraf een verplichte goedkeuring nodig hebben van de dokter. Dat zegt minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) zaterdag in de kranten van Sudpresse.

Lees verder

Vandoorne na eerste oefensessies in Abu Dhabi: "Het ziet er allemaal erg close uit"
Stoffel Vandoorne blikt redelijk positief terug op de eerste oefensessies in Abu Dhabi. Hij verwacht zich op zaterdag echter wel aan een erg close gevecht.
Lees verder

Trump 'weigert' herverkiezing als 'persoon van het jaar'

De Amerikaanse president Trump zegt dat hij 'waarschijnlijk' voor het tweede jaar op rij tot 'persoon van het jaar' zou uitgeroepen worden door Time Magazine, maar bedankt voor de eer. Time Magazine zelf zegt echter dat Trump het bij het verkeerde eind heeft.

Lees verder