Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 november 2017

Nieuwtjes uit de gemeenteraad

Als u deze e-mail in tekstformaat ontvangt, zonder afbeeldingen, klik hier!
Heading
Nieuwsbrief 135 23 november 2017
Inhoudstafel

Op 21 november kwam de gemeenteraad bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis. In deze nieuwsbrief kan je de belangrijkste beslissingen nalezen. De agenda van de raad van 21 november kan je hier bekijken.

De volgende gemeenteraad gaat door op 19 december.

Aanpassing meerjarenplanning en budgetwijziging voor OCMW

De gemeenteraad nam tijdens de zitting kennis van enkele aanpassing aan het meerjarenplan van het OCMW. Ook de tweede begrotingswijziging van dit jaar werd toegelicht.

Met de aanpassingen aan het budget en het meerjarenplan 2014-2019 wil het OCMW de financiĆ«le situatie zo realistisch mogelijk weergeven. De wijzigingen in het exploitatiebudget hebben vooral betrekking op het personeelsbudget, dat zo goed mogelijk is afgestemd op de werkelijkheid. Daarnaast is het investeringsbudget aangepast met als doel het OCMW-patrimonium aanzienlijk te verbeteren. De renovatie van de assistentiewoningen 'De Ermitage’ is hier een mooi voorbeeld van. 

We voorzien middelen voor zowel buitengewoon onderhoud als voor de aankoop van toestellen en machines en voor de uitrusting van onze assistentiewoningen. Drie wooneenheden zijn recentelijk vrijgekomen en hiervoor voorzien we een volledige renovatie. Er komen aangepaste badkamers en volledig nieuwe keukens. De alarmcentrale van het gebouw is ook volledig vernieuwd. Bij de ingang zijn antislip klinkers voorzien en de zijingangen hebben we uitgerust met extra leuningen. Verder zijn er nog enkele kleinere werken uitgevoerd om het comfort van onze bewoners te verhogen. Uit al deze inspanningen kan je afleiden dat we het heel belangrijk vinden om in te zetten op aangepaste huisvesting voor ouderen.


Ingelmunster neemt deel aan DVV Midwest

Het overlegorgaan Midwest dat de intergemeentelijke samenwerking in de regio Midden-West-Vlaanderen wil  structureren en versterken richt een nieuwe Dienst Verlenende Vereniging (DVV) op. Ook Ingelmunster sluit zich hier als lid van Midwest bij aan.

Een gemeente is geen eiland. Via diverse samenwerkingsverbanden slaat ook Ingelmunster de handen in elkaar met de buren uit de regio en dit op heel wat vlakken: huisvesting, burgemeestersoverleg, sport, erfgoed, cultuur, sociaal beleid,… Door samen te werken behouden de verschillende gemeenten langs de ene kant hun eigen identiteit, langs de andere kant is er meer mogelijk. 

Samenwerken is niet alleen een opportuniteit, maar ook een manier om het fusiespook af te houden. Het is voor gemeenten onmogelijk geworden om zelf voor alles autonoom in te staan. We hebben niet voor alles het gespecialiseerd personeel of hebben niet de noodzaak om die mensen een full time job aan te bieden. De zestien gemeenten van de regio Roeselare, die nu al gegroepeerd zijn in Midwest, hebben dan ook beslist om een Dienst Verlenende Vereniging (DVV) op te oprichten. De DVV biedt de noodzakelijke juridische structuur om personeel makkelijk met elkaar te kunnen delen en staat de gemeenten bij in de uitwerking van hun dienstverlening. Op vandaag hebben nu al verschillende gemeenten bijvoorbeeld een gemeenschappelijke Gis-medewerker, een IT’er of mensen voor de archiefdienst, maar de overkoepeling ontbrak nog. Binnenkort maken wij gebruik van de intergemeentelijke handhavingsambtenaar, die voor 6 gemeenten in de regio zal werken.

 


logo

Gemeente Ingelmunster
Oostrozebekestraat 4, 8770 Ingelmunster T 051 33 74 00
gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be

Deze e-mail werd verstuurd naar vlaamsnieuws@gmail.com.
Klik hier om uit te schrijven.

powered by
Addemar
privacy policy