Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 november 2017

Nieuwsbrief Ham - November 2017

Nieuwsbrief | LCP e-gov en internet services
Nieuwsbrief gemeente Ham
gemeente Ham Ham - Dorpsstraat 19

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ham - November 2017


Binnenkort op vakantie?

Wie binnenkort met vakantie vertrekt, kijkt best na of de Kids-ID's van de kinderen en/of de reispassen nog geldig zijn. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen.

Leer op 13 december werken met een AED toestel. Je kan een leven redden!

In Ham werden er 4 automatische externe defibrillatoren (AED-toestellen) geplaatst. Je vindt ze aan het gemeentehuis, het OCMW-gebouw en aan de sporthallen. Om ze te leren gebruiken, organiseert onze Rode Kruisafdeling op woensdag 13 december een opleiding in reanimatie en AED-gebruik.

Infoavond RUP 'Centrum Kwaadmechelen'

Het RUP 'centrum Kwaadmechelen' wil inspelen op de behoeften binnen dit projectgebied naar wonen, handel, mobiliteit,… om zo het centrum van Kwaadmechelen te ordenen naar de toekomst toe. Op maandag 27 november om 19.00 uur organiseren we hierover een infomoment in De Zille.

Op speurtocht voor 10 jaar nieuwe BIB

De Hamse Bib steekt al 10 jaar in een nieuw kleedje of moeten we zeggen kaft!? Dit vieren we met een leuke eindejaarsactie. Tussen 1 en 18 december kan je als bezoeker deelnemen aan een zoektocht in de bib. Ga de uitdaging aan en wie weet win je wel een Hambon van 40, 60 of 100 euro.

Kerstconcert 2017

Op zondag 17 december kan je vanaf 18.00 uur terecht in de kerk van Oostham voor het traditionele kerstconcert. Concertband Musica en het Sint-Kristoffelkoor brengen de mooiste kerstliederen in een unieke sfeer. Gastoptreden van sopraan Maria Plessers. De toegang is gratis.

Infoavond Tessenderlo Chemie Ham

De fabriek van Tessenderlo Group in Ham is een bedrijf dat veiligheid hoog in het vaandel draagt. Desondanks hoor je al eens een alarm afgaan. Vandaar dat het bedrijf zijn buren op 14 december wil uitnodigen voor een infoavond om nader kennis te maken.

Ook doorkijkkerk in Ham?

De afgelopen maanden werd er door het gemeentebestuur en de kerkfabriek van Kwaadmechelen gebrainstormd over een herbestemming van de kerk van Kwaadmechelen. Een denkoefening die trouwens ook in andere Vlaamse steden en gemeenten wordt gemaakt. Maak kennis met het voorgestelde concept.

(ver)Bouwplannen? Kom naar onze BouwTeamcursus

De Infrax BouwTeams maken bouwers wegwijs in de wereld van duurzaam en kostenbesparend bouwen tijdens een tweedaagse opleiding. Wil je goed geïnformeerd starten aan je nieuwbouw? Schrijf je dan zeker in voor de bouwteamcursussen op 2 en 9 december.

Heb jij je tegoed aan huisvuilzakken al afgehaald?

Elk gezin dat op 1 januari 2017 was ingeschreven in onze gemeente heeft recht op een tegoed aan huisvuilzakken. Heel wat gezinnen hebben dit tegoed nog niet afgehaald. Op 1 januari 2018 vervalt het tegoed van 2017.

December cadeautjesmaand

De eindejaarsperiode nadert met rasse schreden. Misschien krijg je nu al een lichte vorm van pakjesstress. Voor niks nodig. Wij hebben misschien wel wat leuke cadeautips! Met een hamBOn scoor je gegarandeerd. Of wat dacht je van een pakket Vicus of een bon voor Happen & Stappen of (B)uurtje cultuur?

Uit in Ham Gemeente Ham
Dorpsstraat 19
3945 Ham
tel. 013 61 10 00
fax 013 61 10 01
info@ham.beKlik hier om uw abonnement op deze nieuwsbrief te wijzigen of te beëindigen.