Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 november 2017

Nieuwbouwproject op voormalige site sporthal St Servaes - ��� 35.000 voor groene landschapsaccenten - Nieuwe publicatie over Eerste Wereldoorlog in Lanaken - Premies voor de aanplant van streekeigen groen

Logo
Nieuwsbrief titel
In deze editie:
Nieuwbouwproject op voormalige site sporthal St Servaes

Het schepencollege heeft een bouwvergunning afgeleverd aan projectontwikkelaar Bise bvba uit Hasselt voor de nieuwbouw van 32 appartementen op de site van de voormalige sporthal St Servaes aan de Postweg in Lanaken.

lees meer...
€ 35.000 voor groene landschapsaccenten

Lanaken gaat € 35.000 investeren om op diverse plaatsen in de gemeente waardevolle punt-, lijn- en vlakvormige landschapselementen te planten. Het gaat onder andere om hagen, heggen, houtkanten, bomenrijen, knotbomen, poelen en boomgaarden die de aantrekkelijkheid van de landelijke omgeving verhogen.

lees meer...
Nieuwe publicatie over Eerste Wereldoorlog in Lanaken

Begin november verscheen een nieuw boek over de Eerste Wereldoorlog in Lanaken. Dit boek werd gemaakt onder impuls van de dienst Erfgoed, en vertelt het wedervaren van de Lanakense soldaten.

lees meer...
Premies voor de aanplant van streekeigen groen

De gemeente voorziet opnieuw financiële stimuli voor inwoners die in de natuur willen investeren. Zowel de aanplant van hagen, heggen, houtkanten, hoogstamboomgaarden, knotbomen en bomenrijen als het onderhoud van hagen worden betoelaagd. Het gemeentebestuur wil via deze actie haar bewoners stimuleren om zoveel mogelijk voor streekeigen groen te kiezen. Zo wordt de aantrekkelijkheid van de landelijke omgeving en de leefbaarheid in de dorpscentra verhoogd.

lees meer...
Infonamiddag 'Successieplanning voor personen met een beperking'

Na een korte inleidng over het Belgisch erfrecht informeert Notariaat Colson & Fagard je o.a. over Vlaamse schenk- en successietarieven, restschenking, legaten, enz...
Deze informatie wordt gebracht aan de hand van een voorbeeld.

lees meer...
Kerstwandeling - za 16 december

Ook dit jaar kan je in Lanaken deelnemen aan een gezellige kerstwandeling in en rond het bos van Pietersheim. Een vernieuwde formule legt de nadruk op gezelligheid en samen eten en drinken met de nodige animatie. De wandeling zal doorgaan op zaterdag 16 december 2017 en de deelnemers kunnen starten tussen 16u en 19u.

lees meer...
Cursus : Feestdansen voor senioren

Het dienstencentrum neemt u mee naar de wereld van de quickstep, boogie, Engelse wals enz… De lessen zijn bedoeld voor beginners en je hebt geen danspartner nodig!

lees meer...
Sinterklaas voor iedereen

De kinderarmoede stijgt, ook binnen Lanaken. In 2016 vonden in Lanaken 13,4% van alle geboorten plaats in een kansarm gezin. Lanaken scoort hiermee zowel hoger in vergelijking met Limburg als Vlaanderen.

Sinterklaas is er voor groot en klein, voor rijk en arm en dat willen we graag zo houden.
Daarom organiseert het Huis van het Kind dit jaar opnieuw een "Sinterklaas voor iedereen" (i.s.m. Sint-Vincentiusvereniging en OCMW Lanaken).

lees meer...
Do 23 november 2017 - Het Nieuwstedelijk 'Vuur'

'Vuur' is een indringende voorstelling over kwetsbaarheid. De eerste speelreeksen lieten niemand onberoerd. Voor de voorstelling is er een gratis inleiding in de foyer van het Cultureel Centrum door regisseur Christophe Aussems.

lees meer...
Vrij 24 november 2017 - Taurus Quartet 'Zielsverwanten'

Taurus Quartet komt terug naar de Museumkerk met een bijzonder programma.

lees meer...
Gemeente Lanaken Jan Rosierlaan 1, 3620 Lanaken, T 089 730 730, info@lanaken.be, www.lanaken.be