zondag 26 november 2017

Luide noodsignalen op trein Brussel - Antwerpen: “Niemand wist wat er gebeurde”

Luide noodsignalen op trein Brussel - Antwerpen: "Niemand wist wat er gebeurde"
De passagiers op de trein Brussel-Antwerpen wisten vrijdagmorgen niet goed wat er gebeurde. Een kwartier lang hoorden zij via de intercom luide noodsignalen. "Allicht drukte een passagier op de noodknop en was de treinbegeleider op dat moment ver van de persoon in nood ", zegt NMBS-woordvoerder...
Lees verder

Tientallen festivalgangers Tomorrowland onterecht geweigerd
Van de 33 mensen die Tomorrowland niet binnen mochten, werden 28 personen onterecht geweigerd. Dat meldt VTM NIEUWS, nadat de zender een rapport van het Comité P kon inkijken.
Lees verder

Nog geen vonnis over invoer van vier ton cocaïne
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag nog geen uitspraak gedaan in de zaak van een 25-koppige drugsbende die vervolgd wordt voor onder meer de invoer van vier ton cannabis en 140 kilo cocaïne en de uitvoer van 80 kilo cocaïne.
Lees verder

Deze Limburgse man voelt zich herboren dankzij erectieprothese: "Alsof ik weer achttien ben"
"De goesting is hetzelfde. Het plezier is hetzelfde. Het gevoel is hetzelfde." Joaquin Camacho (55) uit Zonhoven kreeg drie jaar geleden een penisimplantaat na erectieproblemen en voelt zich "herboren". In vijf jaar tijd is er een verdubbeling van het aantal erectieprotheses in ons land, waarvan de...
Lees verder

Ook Groen haalt uit: "Belang van Antwerpenaar is ondergeschikt aan vriendjespolitiek"
Het Antwerpse stadsbestuur krijgt niet alleen kritiek van sp.a. Ook oppositiepartij Groen trekt stevig van leer. Vooral over de Slachthuissite aan het Sportpaleis. Veel investeerders waren niet geïnteresseerd in een woonproject op die grond, omdat er te weinig plaats voor woningen zou zijn....
Lees verder

121 nieuwe motoren, Volvo's en Audi's voor wegpolitie
De nationale wegpolitie krijgt 121 gloednieuwe en snelle motoren, Volvo's en Audi's. "Het gaat om een megabestelling zoals er al lang geen meer geweest is", luidt het bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).
Lees verder

"Binnenkort niet meer onder zonnebank zonder doktersvoorschrift"
Wie vanaf januari 2019 naar de zonnebank wil, zal vooraf een verplichte goedkeuring nodig hebben van de dokter. Dat zegt minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) zaterdag in de kranten van Sudpresse.
Lees verder

Rijverbod en boete voor Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts (39) is voor even zijn rijbewijs kwijt. De acteur moest deze week voor de politierechtbank komen wegens te snel rijden.
Lees verder

Plannen dit weekend? Dit weer mag u verwachten!
Het noordwesten van het land kan zich opmaken voor een overwegend droge start van het weekend, met opklaringen en uitgebreide wolkenvelden. Na de middag neemt de kans op een plaatselijke bui toe, mogelijk zelfs met een donderslag en stofhagel. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Puigdemont duikt op in Brugge om lijst Catalaanse verkiezingen voor te stellen
De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont stelt in Brugge de lijst voor waarmee hij naar de Catalaanse verkiezingen van 21 december trekt. Dat meldt VTM Nieuws zaterdag.
Lees verder

Vraag uitstel duaal leren is "chronisch uitstelgedrag"
Een jaar uitstel voor het duaal leren, waarbij leerlingen op school en op de werkvloer leren, zou onaanvaardbaar zijn. Zo reageert ondernemersorganisatie Voka zaterdag op de oproep van twee onderwijskoepels in de krant De Morgen om duaal leren pas op 1 september 2019 van start te laten gaan....
Lees verder

Opmerkelijke actie: "Douaniers" trakteren op frietjes als u Belgische grens oversteekt
Voormalige grensovergangen in Doornik, Zelzate, Kelmis en De Panne worden volgende week eventjes omgevormd tot frituur. "Douaniers" zullen er op zoek gaan naar hongerige automobilisten en chauffeurs, die getrakteerd worden op een portie friet. De actie kadert in de Week van de Friet, die...
Lees verder

Vlaamse provincies lanceren campagne waarin ze zich profileren als "streekmotor"
De Vereniging van Vlaamse Provincies (VVP) heeft zaterdagmorgen in het Provinciehuis in Leuven een campagne gelanceerd in de aanloop naar de provincieraadsverkiezingen van 2018. In de campagne profileren de Vlaamse provincies zich als "streekmotor". Op de nieuwe website wwww.streekmotor.be werden...
Lees verder

Betoging loopt uit de hand in Brussel: winkels worden geplunderd, twintig arrestaties
Een betoging aan het Poelaertplein is uit de hand gelopen in Brussel. Daardoor zijn er opnieuw rellen uitgebroken in de buurt aan het Justitiepaleis en aan de Naamsepoort. Er worden winkels geplunderd. De politie is massaal ter plaatse en heeft al twaalf relschoppers opgepakt.
Lees verder

Ik werd verliefd op een moordenaar. De man van Lut zit levenslang in de gevangenis
Hoe zwaar is het om getrouwd te zijn met iemand die levenslang in de gevangenis zit? Lut Van Goidsenhoven weet hoe dat voelt. Op Radio 1 getuigde ze daar, naar aanleiding van de Nationale Dagen van de Gevangenis, zaterdagochtend over.
Lees verder

Jongeren verstoren uitzendingen VRT en VTM en delen tik uit aan journalist
De journalisten die voor VTM en VRT Nieuws verslag uitbrachten van de rellen van zaterdagavond in Brussel, werden belaagd door jongeren telkens ze live op televisie kwamen. Karel Lattrez kreeg zelfs twee tikken tegen het hoofd.
Lees verder

Zuhal Demir blikt terug op controverse rond infoavonden van 'religieuze gekken': "We mogen niet toekijken"
In een interview met De Zondag - een van haar voorlopig laatste, aangezien ze op zwangerschapsverlof gaat- blikt staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) terug op de controverse van afgelopen week rond islampredikers.
Lees verder

Rob Beenders wil drinkwater niet langer laten afsluiten: "Niet tolereerbaar"
Sp.a wil dat er een verbod komt op het afsluiten van het drinkwater. De partij diende daarvoor in het Vlaams Parlement een resolutie in. Dat meldt parlementslid Rob Beenders zondag.
Lees verder

Gaat u vandaag op stap met de familie of vrienden? Het weer zit alvast mee!
Het weekend wordt afgesloten met een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Een bui is mogelijk, maar echt veel neerslag wordt er niet verwacht. In de Ardennen kan het zondagochtend plaatselijk glad zijn door ijsplekken of een laagje sneeuw. De maxima variëren van 2 tot 7 graden, zo meldt het...
Lees verder

Voorstel Belgische politieke partij: Vanaf nu enkel werkweken van 4 dagen
De PS houdt zondag in Luik een ideologisch congres dat moet uitmonden in een hernieuwde versie van het ruim 120 jaar oude Charter van Quaeregnon, het basismanifest van de socialistische beweging in België. Er zal gepleit worden voor een vierdaagse werkweek, een "veralgemeende sociale bonus" en voor...
Lees verder