Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 november 2017

Lichtfestival 2018, nieuw fietsdetectiesysteem, winters leesfeest, ...

Lichtfestival Gent brengt 5 dagen verwondering
Woensdag 31 januari t.e.m. zondag 4 februari 2018
 

Het Lichtfestival 2018 neemt u mee op een nieuwe route langs de vele historische plekken en monumenten van onze stad. Tal van kunstenaars bezorgen u een warm gevoel met hun prachtige lichtsculpturen en spectaculaire projecties. Bovendien duurt deze editie één dag langer. Noteer de data dus alvast in uw agenda.

Ontdek meer over het Lichtfestival 2018

Nieuw fietsdetectiesysteem: in één oogopslag zien of er plaats is in de fietsenparking
 

Vanaf eind december kunt u ter plekke zien of er nog plaats is in de fietsenparkings Korenmarkt en Emile Braunplein. Er worden namelijk sensoren geïnstalleerd en het scherm aan de ingang geeft aan wat het aantal beschikbare plaatsen is, of dat de stalling vol is. Erg handig om te weten is dat u de beschikbaarheid ook online kunt bekijken.

Kom er alles over te weten

Geen nieuwjaarskaarten, wel 12.000 euro voor het goede doel
 

Enkele jaren geleden besloot de Stad Gent om geen nieuwjaarskaarten meer te drukken en de uitgespaarde som geld te schenken aan een goed doel. Dit jaar wordt het bedrag van 12.000 euro toegekend aan Unicef België en aan Handicap International.

Lees meer

Bibliotheek De Krook en UGent pakken uit met winters leesfeest
Vrijdag 8 t.e.m. zaterdag 9 december
Bibliotheek De Krook
 

Op 8 en 9 december vindt de eerste editie plaats van #daaromleesik, een tweedaags festival in Bibliotheek De Krook dat het leesplezier viert én onderzoekt. Een gevarieerd programma, van een laagdrempelig lezerspodium over verrassende interventies en snedige debatten, zal u aanzetten tot lezen maar ook laten nadenken over waarom en hoe we lezen.

Bekijk het volledige programma

Tweede Parkbosbrug succesvol geplaatst
 

Op zondag 19 november werd de tweede Parkbosbrug succesvol over de Ringvaart geplaatst. De brug zorgt voor een betere verbinding tussen het Parkbos en de stad. Deze nieuwe brug is tegelijkertijd een belangrijke stap in de vervolmaking van het Vlaamse fietssnelwegennetwerk.

Lees meer

 
 
Gentinfo
 

Gentinfo is hét centrale aanspreekpunt voor informatie over het stadsbestuur en de stadsdiensten.

09 210 10 10
maandag tot zaterdag
van 8 tot 19 uur
gentinfo@stad.gent
 
Stadsmagazine december
 
Dwoasuufd, laweitmoaker, tsjiepmuile, ... in de aanloop naar de 'Week van het Gents' vertellen Gentenaars over hun favoriete dialectwoord. De nieuwe stadsbouwmeester legt uit hoe hij samen met de bewoners over de kwaliteit van de architectuur en de ruimte in de stad zal waken. En op 8 december starten de Gentse Winterfeesten! Dat en veel meer leest u in het Stadsmagazine van december.
 
 
Dienst Communicatie

Botermarkt 1
9000 Gent
09 266 52 92
communicatie@stad.gent
https://stad.gentUitschrijven - Uw profiel aanpassen