Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 november 2017

Gemeente Herent: Herent bouwt nieuwe sporthal met gymzaal

Herent bouwt nieuwe sporthal met gymzaal
De gemeente heeft de procedure ingezet voor de bouw van een nieuw sportcentrum. Ondertussen hebben 6 bedrijven zich voor het project aangemeld. Daarvan worden de beste geselecteerd en uitgenodigd om een gedetailleerde offerte in te dienen.
Lees verder

Vraag een nummerplaat aan voor uw bromfiets of lichte vierwieler
Sinds 31 maart 2014 moeten nieuwe bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven. Die verplichting geldt nu ook voor alle bromfietsen en vierwielers die reeds voor die datum in het verkeer waren.
Lees verder

Oproep plaatsvervangend deskundige GECORO
De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) vervult een adviserende rol in de ontwikkeling van de gemeentelijke ruimtelijke ordening. De GECORO is op zoek naar een nieuwe plaatsvervangend deskundige.
Lees verder

Infovergadering donderdag 7 december
Het schepencollege heeft een bouwvergunning afgeleverd voor het oprichten van 211 appartementen, een handelsruimte en 3 ondergrondse parkeergarages met omgevingsaanleg op het terrein Rijweg / Kouterstraat / Myrna Mackstraat in Herent. Het gemeentebestuur nodigt u uit op de infovergadering.
Lees verder

Omgevingsvergunning
Op 1 januari 2018 verandert er heel wat aan stedenbouwkundige aanvragen en milieuaanvragen. Vanaf dan moeten beide immers niet meer apart worden aangevraagd. Eén aanvraag 'omgevingsvergunning' is voldoende. Bovendien kunt u de aanvraag volledig digitaal doen via www.omgevingsloket.be.
Lees verder