Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 november 2017

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

24-11-2017

Kerst in Lauwe op zaterdag 9 december 2017

Van 16:00 tot 23:00 moet je op en rond de Plaats in Lauwe zijn. Daar kun je volop genieten van deze grootste eendagskerstmarkt in West-Vlaanderen.

Meer

Stook slim

Eigen haard is goud waard. Maar als je die open haard, inbouwhaard of houtkachel verkeerd gebruikt, loopt je gezondheid gevaar. Speel op veilig en stook slim!

Meer

Stadsmagazine LEIEDRAAD december 2017 online

Het 11de nummer van 2017 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons novembernummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

Meer

Nieuwe spartelcursus voor 3-jarigen in zwembad 't bADhUIS

Een nieuwe spartelcursus start op zaterdag 25 november 2017. Net zoals de straat is het zwembad geen terrein voor een kleuter zonder toezicht. We tonen het zwembad met het peuterbad en het instructiebad waar de kinderen onder toezicht mogen spelen. We tonen ook het grote bad waar de kinderen zeker niet alleen in mogen!

Meer

Besluitenlijst OCMW-raad dinsdag 7 november 2017

Dinsdag 7 november kwamen de OCMW-raadsleden bijeen in de raadzaal van het OCMW (Welzijncampus Noorderlaan).

Meer

Kerst in Menen

Op vrijdag 22 december is het van 17:30 tot 23:00 volle bak kerstsfeer op de Grote Markt van Menen met van 18:00 tot 20:00 de jaarlijkse gratis Kerstdrink voor inwoners, aangeboden door het stadsbestuur!

Meer

Wie wordt prins/prinses carnaval 2018?

Zin om eens flink uit de bol te gaan? Wil je carnaval op een unieke manier beleven en tal van mooie prijzen in de wacht slepen? Dan ben jij dé ideale persoon om deel te nemen aan de verkiezing van de Stadscarnavalsprins/-prinses 2018.

Meer

Gemeenteraad komt bijeen op maandag 27 november 2017

Maandag 27 november komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Meer

Wijziging Vlaamse Energielening

Energie is een basisbehoefte voor iedereen. Het aandeel van energie in de uitgaven van een gezin wordt steeds belangrijker. Nochtans is het mogelijk om flink te besparen op het energieverbruik van je woning. Je kan dit doen door bijvoorbeeld jouw dak te isoleren, het plaatsen van hoogrendementsglas of het vervangen van een oude verwarmingsketel, fotovoltaïsche zonnepanelen…

Meer

Techniekacademie Menen ook in 2018

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Menen-Lauwe-Rekkem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie van Menen ideaal voor jou!

Meer