Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 november 2017

Aantal hiv-diagnoses daalde vorig jaar net geen 10 procent

Aantal hiv-diagnoses daalde vorig jaar net geen 10 procent

Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) heeft vorig jaar in ons land 915 hiv-infecties gediagnosticeerd. Dat aantal ligt 9,8 procent lager in vergelijking met 2015 en zelfs een kwart lager in vergelijking met 2012. Voor mannen die seks hebben met mannen is er opnieuw een daling. Het WIV vindt de dalende trend bemoedigend, maar waarschuwt ook.

Lees verder

'Routes voor vrachtverkeer moesten er al heel lang zijn'
De plannen lagen volledig klaar, maar vier jaar later is er nog geen Vlaams vrachtroutenetwerk. Minister Ben Weyts (N-VA) werkt aan een herziening.
Lees verder

Amerikaans militair vliegtuig neergestort voor kust van Japan

Voor de kust van Japan is woensdag een Amerikaans legervliegtuig met elf mensen aan boord neergestort. Dat maakt de Amerikaanse defensie bekend.

Lees verder

Lakers winnen klassieker tegen Bulls na knappe comeback: 19.000 fans gaan uit hun dak

In de NBA stond dinsdagavond slechts een wedstrijd op het programma. De Los Angeles Lakers namen daarin in eigen stadion de maat van Chicago met 103-94.

Lees verder

'Extra ondersteuning voor directeurs is absolute prioriteit'

De onderwijskoepels beloven bij de lopende cao-onderhandelingen sterk op tafel te kloppen voor meer ondersteuning en een marktconforme verloning voor de directeurs in het basisonderwijs.

Lees verder

Forse klap voor Sevilla: coach lijdt aan prostaatkanker

Eduardo Berizzo, de Argentijnse trainer van FC Sevilla, heeft prostaatkanker. Spaanse media meldden het nieuws dinsdagavond maar clubvoorzitter José Castro wilde het in een reactie nog niet bevestigen.

Lees verder

Dan toch eens goed nieuws voor Rusland voor Winterspelen: dopingstraf van ijshockeytopper wordt ingekort

De dopingschorsing van de Russische ijshockeyer Danis Zaripov is van twee jaar teruggebracht naar zes maanden. Het betekent dat de 36-jarige international vanaf donderdag weer speelgerechtigd is en in principe met de Russische ploeg mee kan naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang.

Lees verder

Enorm hakenkruis gevonden bij werkzaamheden
Het was geen alledaagse vondst die bouwvakkers deden onder een sportveld in het Duitse Hamburg. De mannen stootten namelijk op een gigantisch hakenkruis.
Lees verder

Actievoerders saboteren Sinterklaashuis, burgemeester lacht er niet mee

In het Nederlandse Dordrecht hebben anti-Zwarte Piet-actievoerders het Sinterklaashuis gesaboteerd. Dagelijks bezoeken honderden schoolkinderen het pand om te kijken hoe Sinterklaas en zijn Pieten leven terwijl ze in Nederland verblijven.

Lees verder

'Dit zou uitvoering plan B voor Arco-coöperanten kunnen vertragen'

Dat het Arco-dossier juridisch op de lange baan wordt geschoven, zou wel eens een vertragend effect kunnen hebben op de snelle uitvoering van het plan B voor de coöperanten. Dat zegt N-VA-Kamerlid Peter Dedecker. 'Als zo'n plan B is uitgewerkt, maar er is nog een rechtszaak hangende, zullen veel coöperanten misschien niet intekenen omdat er nog veel onzekerheid is', zegt hij. 'Dat zou een snelle realisatie van het plan in de weg staan.'

Lees verder

Gent krijgt 'nieuwe winkelstraat'

Vandaag is het nog een werf, maar vanaf maart kunt u winkelen in de Gentse Kouterdreef. Onder meer de merken Juttu, River Woods en Tommy Hilfiger trekken naar de nieuwe en bredere winkelstraat tussen de Kalandeberg en de Kouter. 'Dit wordt géén nieuwe Veldstraat.'

Lees verder

Essers: 'Vier vaten lekgeslagen na noodstop'

Aan de basis van de verkeersellende op de Antwerpse Ring ligt een lekgeslagen vrachtwagen, die eigendom is van een onderaanneming van transportbedrijf Essers. 'Wij zijn gelukkig verzekerd.'

Lees verder

De 5 beste films van de week
Dat ze dit maar niet in het Smak of M HKA zien: Gouden Palmwinnaar 'The square' is een tragikomische ontmanteling van de hedendaagse kunst en de o zo gecultiveerde westerse mens. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
Lees verder

Bourgeois 'neemt kennis van bezorgdheden schooldirecteurs'

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) 'neemt kennis van de bezorgdheden' van de directeurs in het basisonderwijs, al heeft hij van hen nog geen vraag gekregen om ontvangen te worden.

Lees verder

'Slachter van Bosnië' hoort vonnis Joegoslaviëtribunaal

De Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladic wordt vandaag wellicht veroordeeld voor de laatste genocide die in Europa plaatsvond. Het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag velt vandaag zijn vonnis.

Lees verder

Telegraaf Media Groep schrapt 150 banen

Bij Telegraaf Media Groep (TMG) staan 150 banen op de tocht. Dit is het gevolg van synergieën met Mediahuis én van de krimp bij TMG zelf.

Lees verder

Opvolger Mugabe zou vrijdag ingezworen worden

Emmerson Mnangagwa (75), de voormalige vicepresident onder Robert Mugabe, zou vrijdag ingezworen worden als de nieuwe president van Zimbabwe.

Lees verder

'Wiskunde-examen was zo moeilijk dat studenten huilend vertrokken'

De Nieuw-Zeelandse minister van Onderwijs is een onderzoek gestart naar een 'onmogelijk' examen wiskunde voor 15-jarigen. Tweeëntwintig leerkrachten, die de vragen nauwelijks zelf opgelost kregen, hadden een open brief geschreven aan de minister.

Lees verder

Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht

De biermagnaat Alexandre Van Damme bezit 15 procent van de voetbalclub Anderlecht doordat hij een deel van de aandelen van Roger Vanden Stock eerder al verwierf.

Lees verder

Tien procent klachten meer bij Kinderrechtencommissariaat

Het jongste jaar klopten 1.200 mensen aan bij het Kinderrechtencommissariaat (KRC). Dat is tien procent meer dan een jaar eerder, blijkt uit het jaarverslag dat vandaag wordt voorgesteld. 'We moeten voluit kiezen voor het kinderrechtenperspectief en de krachten bundelen.'

Lees verder

'De kinderen zijn niet het probleem, maar hebben een probleem'

Centra voor leerlingbegeleiding (CLB) botsen nog te vaak op hun eigen interne grenzen, stelt de kinderrechtencommissaris in zijn jaarverslag. 'Welzijnsvoorzieningen mogen zich niet langer verschuilen achter de lange wachtlijsten.'

Lees verder

Deliveroo biedt zelfstandige koeriers gratis ongevallenverzekering

Deliveroo gaat zijn zelfstandige koeriers in België vanaf 1 januari een gratis bijkomende ongevallenverzekering bieden. Dat heeft de maaltijdenkoerierdienst woensdag bekendgemaakt. Volgens het bedrijf is het de eerste keer dat dit gebeurt in de sector van de digitale economie in België. Deliveroo wil zo 'een einde maken aan het compromis tussen flexibiliteit en veiligheid' voor zijn koeriers.

Lees verder

Minderjarige uit Wolvertem opgepakt voor rellen Muntplein

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een jeugdrechter gevorderd voor een minderjarige die betrokken was bij de rellen aan het Muntplein in Brussel, op 15 november. Het betreft een 16-jarige jongen uit Wolvertem, die nog niet eerder gekend was bij het parket.

Lees verder

Makers Sex and the city werken aan serie over Juicy Couture

De Amerikaanse televisiezender E! Entertainment Television heeft een pilootaflevering besteld over de twee oprichtsters van Juicy Couture, een modelabel dat naam en faam verwierf met velours trainingspakken.

Lees verder

"Trots op de strijdvaardigheid van McLaren in 2017"
McLaren sleept zichzelf naar het einde van een moeizaam seizoen. Teambaas Eric Boullier is desalniettemin trots op de strijdvaardigheid die zijn team getoond heeft.
Lees verder

Europese Commissie: 'Belgische begroting voldoet niet aan Europese eisen'

België dreigt volgend jaar zijn Europese begrotingsafspraken met de voeten te treden. Die waarschuwing heeft de Europese Commissie gelanceerd. N-VA Kamerlid Peter Dedecker heeft het over een wake up call voor de regering.

Lees verder

Russische oligarch Kerimov in Frankrijk opgepakt

De Russische oligarch Sulejman Kerimov is maandagavond opgepakt op de luchthaven van Nice. Hij wordt verdacht van belastingontwijking.

Lees verder

Studenten werkten tot 11 uur per dag aan iPhone bij toeleverancier Apple

Zowat 3.000 Chinese studenten moesten tijdens een stage bij Foxconn tot 11 uur per dag werken. De Taiwanese toeleverancier van techreus Apple wilde zo de productie van de iPhone X, het nieuwe vlaggenschip van Apple, versnellen.

Lees verder

Iedereen wil het weten: hoeveel bedraagt mijn pensioen?
Meer dan 160.000 landgenoten hebben zich de eerste dag aangemeld op mypension.be, de website waar u naast uw pensioenleeftijd nu ook uw pensioenuitkering kunt berekenen.
Lees verder

Beaufort moet 'zowel kusttoerist als kunstliefhebber' bekoren

Beaufort, het driejaarlijkse kunstevenement aan zee, schakelt achttien kunstenaars verdeeld over negen kustgemeentes in. Met de zee als thema.

Lees verder

Ex-Miss Daisy Van Cauwenbergh riskeert 18 maanden cel

Het arbeidsauditoraat Halle-Vilvoorde heeft woensdag een celstraf van 18 maanden gevorderd tegen ex-Miss België Daisy Van Cauwenbergh, en een celstraf van 2 jaar voor haar echtgenoot Johannes 'Huub' Fijen.

Lees verder

Russische student zet land op stelten

Een zestienjarige Russische student heeft zijn land op stelten gezet door in het Duitse parlement een verhaal te vertellen over 'een onschuldig Duits slachtoffer' tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder

Vier Belgen genomineerd voor "Ploeg van het Jaar" van UEFA: geen Courtois maar wel een verrassing

Vier Belgen staan op een shortlist van vijftig spelers waaruit het UEFA Fans' Team van het Jaar wordt gekozen. Het zijn de voetballiefhebbers die via de website van de Europese Voetbalbond hun favoriete elf kunnen samenstellen.

Lees verder

Peking verdeelt en heerst in Europese Unie

De drastische toename van Chinese investeringen in Europa doet alarmbellen rinkelen: wat zijn de ware bedoelingen van Peking? Diepe verdeeldheid verlamt de Europese respons.

Lees verder

Finalisten 'Mijn Pop-uprestaurant' openen twee zaken

Daniela en Mitchell, het duo dat het VTM-programma 'Mijn Pop-Uprestaurant' nipt verloor van de barbecue boys Karel en Birger, openen binnenkort een restaurant. Dat krijgt opnieuw de naam Table'O, en zal bestaan uit twee zaken.

Lees verder

Selah Sue covert Disney-nummer

Na de geboorte van haar zoontje Seth eind maart bleef het stil rond Selah Sue. Maar nu is de zangeres terug met een cover van 'So this is love', een Disney-nummer uit 'Assepoester'.

Lees verder

Met deze video wil VS aantal 'kalkoenbranden' doen dalen
Morgen is het weer Thanksgiving, de Amerikaanse feestdag bij uitstek. Veel gezinnen eten dan kalkoen, maar bij het klaarmaken van het feestmaal, loopt er soms het een en ander mis.
Lees verder

Yanina Wickmayer bereikt kwartfinales in India

Yanina Wickmayer (WTA 115) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Indiase Mumbai (hard/125.000 dollar).

Lees verder

SP.A hekelt perverse strategie van N-VA

SP.A-Kamerlid Karin Temmerman is niet mals voor de regering na het kritische Europese rapport over de ontwerpbegroting 2018. Ze ziet er zelfs een 'perverse strategie' van regeringspartij N-VA in om 'te besparen op kap van de mensen'.

Lees verder

Waarom wegmarkeringen aanbrengen buiten de spits, geen optie is

Op de Brusselse buitenring staan al sinds vanmorgen lange files, die oplopen tot meer dan een uur. Er worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Waarom doen ze dat niet 's nachts?

Lees verder

Wilders wil strijden tegen 'russofobie'

De Nederlandse PVV-leider Geert Wilders gaat strijden tegen de zogenoemde russofobie (afkeer voor Rusland). Hij zegt tegenwicht te willen bieden aan de 'hysterische russofobie die her en der heerst'.

Lees verder

'In ex-Joegoslavië is de dader altijd de andere'

Met de veroordeling van Ratko Mladic zit het belangrijkste werk van het Joegoslaviëtribunaal er op. Hoe kijkt Serge Brammertz, de Belgische hoofdaanklager, erop terug? 'In ex-Joegoslavië is de dader nog altijd de ander.'

Lees verder

Gisele Bündchen onttroond als koningin van de supermodellen

Na veertien jaar komt er een einde aan de heerschappij van het Braziliaanse model Gisele Bündchen (37) als bestbetaalde model ter wereld. De 22-jarige Kendall Jenner neemt het kroontje over. Ze verdiende in 2017 maar liefst 22 miljoen dollar, zo'n 18,7 miljoen euro.

Lees verder

Komt het Eurostadion er dan toch? KBVB en Ghelamco maken stukken tijdig over aan UEFA

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en Ghelamco zijn erin geslaagd de gevraagde informatie over het te bouwen Eurostadion op Parking C tijdig te bezorgen aan de Europese voetbalbond. Dat heeft KBVB-woordvoerder Pierre Cornez woensdag gezegd aan Belga. Aan de hand van het overgemaakte dossier beslist de UEFA op 7 december of Brussel een van de speelsteden blijft voor het EK voetbal van 2020.

Lees verder

'Oorlogsmisdadigers kunnen straf niet ontlopen'

De levenslange veroordeling van de Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladic (74) voor oorlogsmisdaden en genocide wordt positief onthaald.

Lees verder

Alles wat u moet weten over 40e editie van Dakar: "Pittig droomparcours" met zwaartepunt in Peru

Woensdagvoormiddag is in Parijs onder ruime belangstelling van pers en deelnemers de 40e editie van de Dakarrally voorgesteld. De moeder aller rallyraids wordt in 2018 voor de tiende keer in Zuid-Amerika georganiseerd en doet drie landen aan: Peru, Bolivië en Argentinië. De Dakar 2018 start op 6 januari in Lima om ruim 9.000 km verderop te eindigen in Cordoba.

Lees verder

PSG is sterkhouder tijdje kwijt na knieoperatie

Thiago Motta is maandag in de Verenigde Staten geopereerd aan de rechterknie. De Italiaanse middenvelder is inmiddels weer in Parijs, zo laat zijn club PSG woensdag weten.

Lees verder

Wielerbond schuift ondanks latere Tourstart niet met data voor BK

De Belgische kampioenschappen op de weg voor mannen en vrouwen elite vinden volgend jaar in Binche plaats op zondag 24 juni. Dat bevestigt de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond woensdag in een persbericht.

Lees verder

Ook Vlaanderen krijgt rookverbod in auto's

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) geeft haar kabinet de opdracht om een rookverbod in auto's met kinderen uit te werken. 'Het zou onverantwoord zijn om hier nog langer mee te wachten.'

Lees verder

Club Brugge trekt opnieuw naar Spanje voor winterstage en treft er Groningen

Club Brugge zal net als de voorbije jaren het tweede deel van de competitie voorbereiden met een stage in Marbella. Blauw-zwart trekt van 4 tot en met 11 januari naar het zuiden van Spanje, zo staat woensdag te lezen op de website van de competitieleider.

Lees verder

Voetbal Vlaanderen organiseert wandelvoetbaltoernooien voor 'OldStars'

Massemen heeft dinsdagnamiddag in het stadion van Oud-Heverlee Leuven het allereerste Belgische toernooi voor OldStar-teams, ofwel wandelvoetbalclubs voor 55+'ers, gewonnen. Voetbal Vlaanderen stimuleert de opgang van deze nieuwe voetbalvariant voor 55-plussers met inspiratiesessies en een gloednieuwe toernooikalender. "Wandelvoetbal krijgt meer en meer zijn ingang in Vlaanderen", verklaart projectcoördinator Stefan Verheyen.

Lees verder

In 12 uur van voetbaltempel naar tennishal
Het Stade Pierre Mauroy, thuishaven van de Franse eersteklasser Lille en voetbaltempel voor zo'n 50.000 fans, is dit weekend gastheer voor de Davis Cup-finale tussen Frankrijk en België. Het stadion - kostprijs: 300 miljoen euro - werd gisteren getransformeerd tot een reusachtige tennishal. Een huzarenstukje dat in amper 12 uur geklaard werd. Maak u op voor een historische tennismatch met drie dagen lang iedere keer 27.500 uitzinnige fans.
Lees verder

Je bent jong en je hebt romantische plannen

Een tienerkomedie uit 1999: '10 things I hate about you': je bent jong en je hebt romantische plannen (en regels, wetten en bezwaren die ze verhinderen). Een radiostation om oorlogstrauma's te verwerken. Of dokters die maagoperaties uitvoeren, dit zijn de tv-tips voor vanavond.

Lees verder

De Franse spelling was te vrouwvriendelijk

De Franse premier zegt de politiek hypercorrecte spelling van het Frans de wacht aan.

Lees verder

Opnieuw grote verkeershinder tijdens Antwerpse avondspits

De einde van de verkeersellende in Antwerpen is voorlopig nog niet in zicht. De twee versperde rijstroken op de Ring richting Nederland blijven ook tijdens de avondspits afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert nieuwe tests uit, maar kan nog niet inschatten wanneer de hinder afgelopen is.

Lees verder

Yanina Wickmayer naar kwartfinales dubbelspel op WTA Mumbai

Yanina Wickmayer heeft zich woensdag met de Nederlandse Eva Wacanno voor de kwartfinales van het dubbelspel geplaatst op het WTA-toernooi in het Indiase Mumbai (125.000 dollar). In de eerste ronde versloegen ze de Zweedse Cornelia Lister en de Australische Arina Rodionova, die het derde reekshoofd vormden, met 6-2 en 7-5.

Lees verder

Tessa Wullaert verlaat herfststage Red Flames met dijblessure

Red Flame Tessa Wullaert is meerdere weken out met een scheurtje in het dijbeen. Dat bracht een MRI-scan dinsdag aan het licht en werd woensdag bevestigd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De Red Flames werken van dinsdag tot en met zondag hun herfststage af in Tubeke.

Lees verder

Saoedi-Arabië zet bondscoach aan de deur op enkele maanden voor het WK

De voetbalbond van Saoedi-Arabië heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met bondscoach Edgardo Bauza. Dat heeft de federatie woensdag via Twitter bekendgemaakt. De 59-jarige Argentijn stond pas sinds medio september aan het hoofd van het team, nadat de Nederlander Bert van Marwijk Saoedi-Arabië plaatste voor het WK van volgend jaar in Rusland.

Lees verder

Vandaag nog genieten, maar Koning Winter staat voor de deur
Met temperaturen tot 14 graden kunnen we woensdag nog genieten van aangenaam herfstweer. Maar lang zal dat niet duren. Vanaf begin volgende week staat Koning Winter voor de deur en ook in Vlaanderen heeft hij smeltende sneeuw in de aanbieding.
Lees verder

Jong Anderlecht pakt met tien punt tegen Bayern München in UEFA Youth League

De min 19-jarigen van Anderlecht hebben woensdag op de vijfde speeldag in groep B van de UEFA Youth League de punten gedeeld tegen Bayern München. De wedstrijd in Denderleeuw eindigde op 1-1.

Lees verder

Zo verleidt een dolfijn zijn partner
Een team van de universiteit van West-Australië stelde een bijzonder fenomeen vast. Tijdens het paringsritueel tonen bultrugdolfijnen opvallend menselijk gedrag.
Lees verder

Verdediger Real Madrid moet schorsing vrezen na opvallende gele kaart

De Europese voetbalbond onderzoekt of Dani Carvajal dinsdag tijdens de Champions League-ontmoeting van Real Madrid op het veld van APOEL Nicosia met opzet een gele kaart pakte om een schorsing te ontlopen in de achtste finales van het kampioenenbal. De rechtsachter van de Koninklijke weet op 7 december of hij daarvoor twee matchen extra geschorst wordt.

Lees verder

Zuurstofreserves nu echt kritiek, maar nog steeds 'geen spoor van vermiste duikboot'

De internationale reddingsoperatie voor de Argentijnse duikboot ARA San Juan, die in het zuiden van de Atlantische Oceaan spoorloos is verdwenen, is een race tegen de klok geworden. Ondanks een vloot van 14 schepen en 10 vliegtuigen uit verschillende landen zijn alle aanwijzingen voor de locatie van de sinds een week vermiste duikboot een vals spoor gebleken.

Lees verder

U.S. noemt actie van Myanmar tegen Rohingya 'etnische zuivering'

De Verenigde Staten noemden de militaire operatie van Myanmar tegen de Rohingya voor het eerst 'etnische zuivering' en dreigt met sancties.

Lees verder

Sander Gillé naar kwartfinales dubbelspel Challenger Andria

Sander Gillé heeft zich woensdag samen met de Nederlander Sander Arends voor de kwartfinales van het dubbelspel geplaatst op het challengertoernooi in het Italiaanse Andria (43.000 euro). In de eerste ronde namen ze met 6-4 en 6-2 de maat van de Italianen Gianluca Di Nicola en Giorgio Ricca. De Litouwer Laurynas Grigelis en de Tsjech Zdenek Kolar zijn de volgende tegenstanders.

Lees verder

Red Lions tanken vertrouwen voor World League in oefeninterland tegen Frankrijk

De Belgische nationale mannenhockeyploeg (FIH 3) heeft woensdag in een oefeninterland in Gent Frankrijk (FIH 18) met 6-1 naar huis gestuurd. De Red Lions bereiden zich voor op de finale van de World League in het Indiase Bhubaneswar (1-10 december).

Lees verder

Netflix produceert voor het eerst Belgische serie

Netflix financiert samen met - onder andere - VRT 'Undercover' een Vlaams-Nederlandse politieserie met Tom Waes in de hoofdrol. De reeks zal eerst bij ons op Eén uitgezonden worden, daarna zal ze te zien via Netflix. Eén van de hoofdrollen is weggelegd voor Tom Waes.

Lees verder

Zo speelt Anderlecht vanavond tegen Bayern: Onyekuru naast opvallende jeugdspeler op de bank

Anderlecht staat vanavond voor een moeilijke opdracht: een resultaat halen tegen Bayern, anders wordt Europees overwinteren wel erg moeilijk. Anderlecht doet het tegen Bayern zonder Henry Onyekuru, die op de bank begint, maar wel met Lukasz Teodorczyk. Verrassend: middenvelder Sambi Lokonga (18) zit op de bank. Hij is een jeugdspeler van Anderlecht en het broertje van Standard-speler Paul-José Mpoku. Vanhaezebrouck haalde hem bij de selectie door het ontbreken van Nicolae Stanciu.

Lees verder

Recordgoal Eden Hazard bezorgt Chelsea Europese overwintering in Champions League

Chelsea heeft zich bij de laatste zestien geschaard in de Champions League. Het won op het veld van Qarabag met 0-4, mede dankzij een sterke Eden Hazard. Die opende in de eerste helft de score vanop de stip, zijn achtste doelpunt ooit in de Champions League. Hazard is daarmee Belgisch topschutter aller tijden op het kampioenenbal. Hij had ook een voetje in de 0-2, met een hakje zette Hazard Willian op weg naar doel. In de tweede helft stoomde Chelsea nog door naar 0-4 in Azerbeidzjan.

Lees verder

Meesseman (Ekaterinburg), Wauters en Kim Mestdagh (Yakin Dogü) boeken zeges in EuroLeague basket

Emma Meesseman en haar Russische club Ekaterinburg hebben woensdag hun vijfde groepswedstrijd in de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams gewonnen. Ekaterinburg klopte Nadezhda Orenburg in een Russisch onderonsje met 54-64. In dezelfde groep waren Ann Wauters en Kim Mestdagh met het Turkse Yakin Dogü een maatje te groot voor het Poolse Wisla (87-59).

Lees verder

Vluchtelingen met humanitair visum tegen Kerstmis in België verwacht

De eerste gezinnen van Syrische vluchtelingen die met een humanitair visum vanuit Turkije of Libanon naar ons land zullen worden overgevlogen, worden tegen Kerstmis in België verwacht.

Lees verder

'Duidelijke keuzes gemaakt, we gaan niet voor extra belastingen'

'We hebben duidelijke keuzes gemaakt en houden daaraan vast. We gaan voor relance, niet voor hogere belastingen. Er moet aandacht zijn voor sanering, maar tegelijk voor relance.' Dat heeft premier Charles Michel (MR) woensdagnamiddag gezegd in een reactie op de waarschuwing van de Europese Commissie over de begroting voor volgend jaar.

Lees verder

Castors Braine verliest tegen Sopron ook vijfde groepswedstrijd in EuroLeague

Castors Braine heeft woensdagavond zijn vijfde nederlaag op evenveel groepswedstrijden geleden in de EuroLigue basketbal voor vrouwenteams. Op het parket van het Hongaarse Sopron ging de Belgische landskampioen met 83-59 de boot in. Aan de rust (45-27) was het kalf al verdronken.

Lees verder

Charleroi wint heenwedstrijd tweede ronde Challenge Cup volleybal in Finland

Dauphines Charleroi heeft woensdag zijn heenwedstrijd in de tweede kwalificatieronde voor de Challenge Cup volleybal voor vrouwenteams met 1-3 gewonnen bij het Finse Polkky Kuusamo. De setstanden waren 25-20, 17-25, 24-26 en 23-25. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. De winnaar neemt het in de zestiende finales tegen Barcelona op.

Lees verder

Zwitserse dorpje wil nieuwe gezinnen meer dan 50.000 euro geven

Ze zitten met de handen in het haar in Albinen, een gezellig klein Zwitsers dorpje. Om de leegloop tegen te gaan, wil het plaatselijke bestuur gezinnen die naar het dorp verhuizen een smak geld geven.

Lees verder

Opnieuw afdankingen bij Philips Turnhout

De vakbonden bij Philips Turnhout zijn bang voor nieuwe afdankingen. De directie houdt donderdagmorgen een bijzondere ondernemingsraad.

Lees verder

Jeff Jacobs en Kevin Hanssens in 1/32 finales op WK snooker

Jeff Jacobs en Kevin Hanssens hebben zich op het WK snooker voor amateurs in het Qatarese Doha voor de 1/32 finales geplaatst. Allebei werden ze tweede in hun groep.

Lees verder

Twee doden bij ongeval in file Antwerpen

Door een zwaar ongeval met meerdere wagens en vrachtwagens is de E34 in Melsele woensdagavond volledig afgesloten. In de staart van de file richting Antwerpen is een vrachtwagen ingereden op een personenwagen. Twee mensen lieten daarbij het leven.

Lees verder

Sterke prestatie Anderlecht levert niets op tegen Bayern München

Het heeft niet mogen zijn voor Anderlecht. Paars-wit speelde met lef een sterke partij tegen Bayern München, maar bleef voor de vijfde keer in deze Champions League met niets achter. Der Rekordmeister sloeg in de tweede helft tweemaal toe op het gepaste moment en won met 1-2. Anderlecht behoudt nu nog een waterkansje op de derde plaats en een bijhorend Europa League-ticket, maar dan moet het winnen met drie goals verschil in Celtic op de slotspeeldag.

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. Wondergoal Griezmann nekt Nainggolan, PSG dolt met Celtic en pakt record

De vijfde speeldag in de groepsfase van de Champions League zit erop. Atlético Madrid moest winnen tegen AS Roma en deed dat ook dankzij een geweldig doelpunt van Antoine Griezmann. PSG won makkelijk van Celtic nadat het vroeg op achterstand kwam terwijl er geen goals vielen in Juventus - Barcelona.

Lees verder

'Zuid-Europese mentaliteit is via Wallonië in regering geslopen'

'Ik heb de indruk dat de Zuid-Europese mentaliteit via de Club Med-landen en via Wallonië en Brussel in de federale regering is geslopen. Wij moeten als Vlaamse partijen zeggen: nee, we willen dat niet, we willen een orthodox beleid zoals in Nederland en Duitsland.' Dat zei Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) woensdag in Terzake op Canvas.

Lees verder

Tweedeklasser Achel stunt zich naar halve finales Beker van België volleybal

De kwartfinales van de Beker van België hebben één grote verrassing opgeleverd: Achel uit Liga B kwalificeerde zich immers ten koste van Amigos Zoersel. Dinsdag stootte Roeselare al door naar de laatste vier. Daar kwamen woensdag naast Achel ook nog Maaseik en Menen bij.

Lees verder

Fatah en Hamas eens over verkiezingen eind 2018

De rivaliserende Palestijnse partijen Fatah en Hamas zijn, samen met 11 andere facties, overeengekomen om tegen eind 2018 presidents- en parlementsverkiezingen te houden. Dat blijkt uit een gemeenschappelijk persbericht.

Lees verder

Ligue 1-club Rijsel neemt opvallende maatregel en schorst trainer Marcelo Bielsa

Rijsel heeft trainer Marcelo Bielsa voorlopig geschorst. De Franse voetbalclub meldt dat woensdag in een summier bericht op de site. Een verklaring voor het besluit wordt niet gegeven.

Lees verder

Jorik Hendrickx zegt ziek af voor Skate America

Kunstschaatser Jorik Hendrickx heeft zich afgemeld voor de Grand Prix-wedstrijd Skate America, die het komende weekeinde in Lake Placid (New York) wordt gehouden. Hendrickx is ziek.

Lees verder

Ex-advocate van Chodiev ondergedoken
Catherine Degoul, de Franse advocate die in 2011 in Brussel een minnelijke schikking afdwong voor Patokh Chodiev, voelt zich bedreigd.
Lees verder

Binnenkort meer afval dan vissen in de Noordzee?
Verpakkingen, flessen en microplastic: de Noordzee zit vol plastic. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) heeft een actieplan klaar dat het tij moet keren.
Lees verder

Zware criminelen langer in de cel
Binnenkort kan de strafrechter zelf beslissen over de minimumduur van de celstraf. Het wetsontwerp van Geens oogt streng en oogst veel kritiek.
Lees verder

Antwerpse ring na 36 uur weer volledig open

Het siliconenspoor op de Antwerpse ring is na twee nachten werken volledig opgeruimd. De weg tussen Berchem en Antwerpen-Oost richting Nederland is rond 6.15 uur weer volledig opengegaan voor het verkeer.

Lees verder

Jean Todt enige kandidaat voor FIA-presidentsverkiezing
Huidig FIA-president Jean Todt is de enige kandidaat voor de verkiezing van de nieuwe FIA-president.
Lees verder

België stijgt in ranking hoogste belastingdruk op bedrijven

De belastingdruk voor bedrijven in België is dankzij de taxshift van de federale regering gedaald. Maar omdat Italië een grotere inspanning leverde, stijgt ons land van de derde naar de tweede stek in Europa, na Frankrijk. Dat leert de jaarlijkse studie 'Paying Taxes' van consultancybedrijf PwC.

Lees verder

Cactusfestival lost eerste namen

De organisatie van het Cactusfestival heeft zijn eerste namen prijsgegeven. De Duitser Nils Frahm sluit de 37ste editie van het Brugse muziekfestival af. Ook de Schotse band Mogwai speelt op de slotdag. Cactus vindt plaats van vrijdag 13 juli tot zondag 15 juli.

Lees verder

Nieuw spoor naar vermiste duikboot

In de zoektocht naar de al meer dan een week verdwenen Argentijnse duikboot hebben de reddingsteams nu enieuwe aanwijzingen. Het Argentijnse leger zegt woensdag dat een paar uur na het laatste radiocontact van de ARA San Juan er een 'hydorakoestische anomalie' geregistreerd werd in de omgeving.

Lees verder

Burgemeesters willen actie tegen sluipverkeer

Een tiental CD&V burgemeesters zijn het vele sluipverkeer in hun gemeente meer dan beu. Ze wijzen Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) met de vinger.

Lees verder

Politie Papoea-Nieuw-Guinea bestormt vluchtelingenkamp

De politie van Papoea-Nieuw-Guinea en immigratieautoriteiten zijn donderdag het door Australië beheerde, inmiddels gesloten detentiecentrum op het eiland Manus binnengedrongen. Ze eisten dat de vierhonderd mannen die er op 31 oktober weigerden te vertrekken alsnog de gebouwen zouden verlaten.

Lees verder

Warme maar winderige dag

Het wordt donderdag geleidelijk aan zwaarbewolkt met regen die van west naar oost over het land zal trekken. In het westen wordt het in de namiddag opnieuw droger met opklaringen. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 13 tot 15 graden op de meeste andere plaatsen.

Lees verder

Facebook toont welke Russische propaganda u zag

Gebruikers van de sociale netwerken Facebook en Instagram zullen binnenkort op een nieuwe pagina op de site kunnen nagaan met welke door Rusland aangestuurde inhoud ze in contact zijn gekomen, tussen januari 2015 en augustus 2017. Het instrument zal tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn in het Facebook Help Center.

Lees verder