Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 15 september 2017

Zoersel trekt pleegzorgcampagne in provincie Antwerpen, voorwaarden voor Z|pas vereenvoudigd, zwerfvuil en sluikstort blijven niet onopgemerkt

nummer 632
15 september '17
Beste lezer lezer

Hier leest u ons wekelijks nieuws.
Reacties en suggesties: communicatie@zoersel.be

Zoersel trekt pleegzorgcampagne in provincie Antwerpen

Vandaag ondertekenden we samen met Pleegzorg Antwerpen een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee trapt onze gemeente de wervingscampagne voor pleegzorggemeenten in de provincie Antwerpen in gang. Met de ondertekening van het charter willen we pleegzorg in onze gemeente verder uitbouwen. lees meer…


voorwaarden voor Z|pas vereenvoudigd

Woont u in Zoersel en hebt u een beperkt inkomen, dan kunt u beroep doen op de Z|pas. Op die manier willen wij u meer mogelijkheden geven om te participeren aan activiteiten. Voortaan bepaalt enkel het (gezins)inkomen of u een Z|pas kunt bekomen en niet meer het sociaal statuut. lees meer… 


zwerfvuil en sluikstort blijven niet onopgemerkt

Stoort u zich ook zo aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Dan bent u zeker niet de enige. Samen met IGEAN nemen we dan ook graag deel aan de ‘handhavingsweek’, waarbij we een extra oogje in het zeil zullen houden om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan. lees meer… 


de vredesvlag wappert ook in Zoersel

Donderdag 21 september is het opnieuw ‘Internationale Dag voor de Vrede’. Deze dag werd door de Verenigde Naties (VN) in het leven geroepen om ‘de idealen van vrede te promoten’. Ook in Zoersel hangen we die dag de Vredesvlag uit om de campagne te ondersteunen. lees meer… 

activiteiten
met stip op www.zoersel.be

 • Hebt u vanavond nog geen plannen? Dan spreekt het verteltheater van Leen Persijn u misschien wel aan? In ‘Mist, mijn moeder en ik’, vertelt ze over de ervaringen met haar dementerende moeder. Kaartjes zijn te verkrijgen aan de inkom (cafetaria ZNA Joostens).
 • In de Kapel kunt u vanavond dan weer komen genieten van ‘Vriendinnen’, met Marleen Merckx en Annemarie Picard. ‘Vriendinnen’ gaat over Maria en Florentine, die al heel hun leven vrienden zijn. Vriendschap die je omsluit als een warm dekentje, die je een zoen op de neus en een schoot om eens lekker op uit te huilen geeft. Zoals in elke vriendschap kennen ze succes en tegenslagen, ruzies en verzoeningen, vreugde en verdriet.
 • Morgenavond nodigt de Sint-Martinusparochie Halle u uit voor haar startdag. U bent van harte welkom op de eucharistieviering (18 uur), gevolgd door een hapje en een drankje. Koor Sint-Maarten en KH De Vriendenband zorgen voor de muzikale noot.
 • Zondag neemt Natuurpunt Voorkempen u mee op spinnensafari in het ’s Herenbos in Oostmalle. U gaat op zoek naar spinnen, kijkt hoe ze vliegen verorberen, leert over hun moederinstincten en spannende romances en bovenal zal u vaststellen dat de Belgische spinnen voor de mens ongevaarlijk zijn.
 • Nog op zondag bent u, van 14 tot 17 uur, van harte welkom op de opendeur-/familiedag van residentie Ter Dorpe, met onder meer een live orkest, animatie, springkasteel, heel wat lekkers en tot slot ook de mogelijkheid tot rondleiding.
 • Ook Chiro Waks gooit z’n deuren open nu zondag voor een heus welkomstfeest. Vanaf 16.30 uur kunnen u en uw kinderen een kijkje gaan nemen op het Kermisplein, zich inschrijven, de leiding wat beter leren kennen …
 • In den Ateljee neemt u zondag dan weer graag mee naar Vlamertinge om een buidelmand te vlechten.
 • Gooit u het liever over de sportieve boeg? Dan kunt u zich nog tot en met zondagavond online inschrijven voor de stratenloop in Halle op zaterdag 23 september. Bent u te laat voor de online inschrijvingen, dan kunt u zich ook altijd nog de dag zelf inschrijven. Begin al maar vast te trainen…
 • Nog op 23 september sluipen in het bos nabij het lokaal van De Vriendenband (Behaniënlei 108B) legereenheden rond, van maarschalk tot verkenner en spion. ‘De Avond Der Levenden Strategieën’ is een spel van tactiek en doorzettingsvermogen. Vergeet niet vandaag nog in te schrijven!
 • Net als onze scholen, start ook digidak binnenkort opnieuw met een lessenreeks (bekijk hier dewelke). U kunt zich hiervoor deze week inschrijven in ons administratief centrum of in de bib. Alle info vindt u hier.
 • Hebt u zin om een gezonde ontbijtkoek of vruchtencake te bakken, alles lactosevrij, tarwevrij en suikerarm? Dan zijn de workshops ‘gezond bakken’ van Natural Art – onder meer nu maandag en woensdag – misschien iets voor u?
 • Bent u meer te vinden voor yoga of mindfulness, dan kunt u dinsdagavond een proefles lachyoga volgen (een activiteit van Jagoda, linda.jagoda@gmail.com) of donderdag kennismaken met mindfulness (een activiteit van Zinnebeeld).
 • Donderdag 21 september kunt u in de Bijl gaan kijken naar ‘Home’, een film die het verhaal vertelt van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaar te begrijpen. 
 • Hebt u nog bruikbare spulletjes in uw keukenkastje staan die u niet meer gebruikt? Wilt u iets weggeven in plaats van het weg te gooien? Of wilt u iets hergebruiken in plaats van iets te kopen? Kom dan naar het weggeefmoment in ontmoetingshuis ‘De Honk’ (Zoerselsteenweg 69 A) op vrijdag 22 september van 14 tot 16.30 uur. Mooie, bruikbare spullen kunt u binnenbrengen in de voormiddag van 9 tot 12 uur.
 • Zondag 8 oktober organiseert de vriendenkring van het gemeentepersoneel zijn tweejaarlijkse tweedehandsbeurs van baby-, kinder- en tienerkleding, speelgoed, benodigdheden … Hebt u ook heel wat in de aanbieding? Dan kunt u vrijdagavond 22 september uw plekje komen reserveren. 
 • UIT in Zoersel 
Klik hier als u ook de bib-nieuwsbrief en de cultuurnieuwsbrief wenst te ontvangen.
Klik hier als u deze gemeentelijke nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.