Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

dinsdag 12 september 2017

Zes Ryanair-vluchten naar Charleroi geannuleerd door slecht weer in Italië

Zes Ryanair-vluchten naar Charleroi geannuleerd door slecht weer in Italië
Door het slechte weer in Italië konden zondagavond verschillende Ryanair-vluchten niet vertrekken vanuit Italië naar Charleroi, waardoor in totaal zes vluchten geschrapt moesten worden.
Lees verder

Ex-agent (74) schiet buurmannen neer met dienstwapen
De 74-jarige man die zondag in Linkebeek een buurman doodschoot en een aannemer in de schouder schoot, is een ex-agent die zijn dienstwapen gebruikte. De man wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.
Lees verder

Greenpeace klaagt regering aan: "Beslissing om naar rechter te gaan is soms gewoon noodzakelijk"
Het initiatief van Greenpeace om de Vlaamse en Waalse overheid in gebreke te stellen over de luchtkwaliteit is een "heel begrijpelijke beslissing". Dat stelt de vzw Klimaatzaak, die eerder al een gelijkaardig stap had gezet in het Klimaatdossier. "Je kan niet blijven discussiëren over punten en...
Lees verder

Moeder (34) sterft na ongelukkige val van trap tijdens receptie: "Het huis werd net nog gezegend"
Een 34-jarige mama van twee is overleden na een val van de trap. Marjolijn Van Hecke gleed uit op de trap van amper enkele tredes en brak haar nek. "Ik vond m'n dochter even later onderaan de trap", zegt haar papa Paul.
Lees verder

Veerle Wouters: "Samenwerken met Vlaams Belang, maar alleen voor communautaire zaken"
Dat N-VA zonder communautaire agenda naar de parlementsverkiezingen van 2019 trekt, bevestigt voor Kamerlid Veerle Wouters dat haar vertrek uit de partij een jaar geleden, samen met Hendrik Vuye, de juiste beslissing was. Ze willen nu samenwerken met Vlaams Belang. "Maar alleen voor communautaire...
Lees verder

Tweede kind nog steeds in ziekenhuis na familiedrama in Seraing
De vrouw die in de nacht van zaterdag op zondag haar elfjarige zoon ombracht met een bijl in Seraing, is aangehouden voor moord en poging tot moord. Ze zit momenteel in de gevangenis van Lantin. Haar vijftienjarige dochter is in shock en ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat meldt het parket van...
Lees verder

Vlaamse Volksbeweging: "N-VA dreigt een doodlopend straatje in te slaan"
De Vlaamse Volksbeweging stelt zich vragen bij de langetermijnvisie van N-VA-voorzitter Bart De Wever, nu die in Het Laatste Nieuws heeft aangekondigd geen communautair getinte campagne te zullen voeren.
Lees verder

Antwerps gouverneur ontzet over aantal verkeersdoden: "Hoeveel mensen willen we nog offeren?"
Naar aanleiding van verschillende dodelijke ongevallen afgelopen weekend, luidt Antwerps gouverneur Cathy Berx de alarmklok over het hoge aantal verkeersslachtoffers dit jaar. "Bijkomende strenge maatregelen zijn dringend en noodzakelijk", vindt Berx. "Maatregelen die het materieel onmogelijk maken...
Lees verder

Zwangere vrouw verliest ongeboren kind bij ongeval met dronken bestuurder
Bij een verkeersongeval in Moeskroen is zondagavond een zwangere vrouw haar ongeboren kind verloren. De andere bestuurder bleek gedronken te hebben. Het parket heeft een onderzoek geopend.
Lees verder

De Wever: "Wij veranderen helemaal niet van strategie"
De N-VA steekt het communautaire verhaal niét in de diepvries. Dat verklaarde partijvoorzitter Bart De Wever - die momenteel op werkbezoek is in Marokko - maandagavond voor de camera van Terzake. "Wij veranderen helemaal niet van stategie. Confederalisme is de essentie van onze partij en dat blijft...
Lees verder

Burgemeester Moeskroen doodgestoken op kerkhof
Alfred Gadenne, de CDH-burgemeester van Moeskroen, is dood aangetroffen op de begraafplaats recht tegenover zijn woning. Volgens Franstalige media werd hij doodgestoken.
Lees verder

Weer slachthuis onder vuur na undercovervideo (opgelet, schokkende beelden)
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft undercoverbeelden gemaakt die opnieuw wantoestanden in een Belgisch slachthuis aantonen. De organisatie legde met een verborgen camera vast hoe runderen in een slachthuis van de groep Verbist in Izegem zwaar worden mishandeld. Animal Rights eist dat het...
Lees verder

Belgische politici in opspraak door geld uit Azerbeidzjan
Een Belgische vzw, opgericht door twee politici, wordt al zeven jaar lang gebruikt om verkiezingen van autoritair regime in Azerbeidzjan te legitimeren, schrijft De Tijd dinsdag.
Lees verder

Touring: "Vier op de tien Belgen nemen deel aan Autoloze Zondag"
Vier op de tien deelnemers aan een enquête in opdracht van mobiliteitsorganisatie Touring nemen (wellicht) deel aan de Autoloze Zondag. Al zijn de deelnemers aan die enquête wel verdeeld over het nut ervan. Terwijl een op de drie het een "nuttig en sensibiliserend" initiatief vindt, noemt ruim een...
Lees verder

"Ryanair schrapte vluchten op Charleroi door gebrek aan personeel"
Ryanair heeft zondag zes vluchten vanuit en naar Charleroi geschrapt, niet omdat het slecht weer was - zoals het bedrijf communiceerde - maar omdat de luchtvaartmaatschappij te weinig piloten vond om te vliegen vanuit Charleroi naar Korfoe en Santander. Dat weet La Libre Belgique.
Lees verder

Vrouw verschanst zich met kind in woning in Farciennes
Een vrouw heeft zich dinsdagochtend met haar kind verschanst in hun woning in Farciennes, in de provincie Henegouwen. Ze dreigt ermee hen beiden om het leven te brengen. Dat bevestigt de lokale politie.
Lees verder

Broeders van Liefde ondanks druk van Vaticaan: "We gaan euthanasie toelaten"
De Broeders van Liefde blijven achter hun visietekst staan over euthanasie bij psychisch lijden in een niet-terminale situatie. Dat hebben ze zopas nogmaals herhaald op een persconferentie.
Lees verder

Geen brandverzekering bij verwoestende woningbrand: gezin is alles kwijt
Een nachtmerrie. Zo beschrijven de bewoners hun nacht, nadat ze maar nét op tijd konden ontsnappen uit een brand die drie woningen in de as legde.
Lees verder

Eén op de vijf 55-plussers is bereid goed doel op te nemen in testament
Twintig procent van de Belgische 55-plussers is bereid een deel van zijn vermogen - gemiddeld iets meer dan een vijfde ervan - via zijn testament te schenken aan een goed doel. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van kinderrechtenorganisatie Unicef België.
Lees verder

Storm raast over ons land: code geel, rukwinden tot 100 kilometer per uur aan de kust
Het wordt een stormachtige nacht. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een waarschuwing uitgestuurd dat het aan de kust gaat stormen met rukwinden tot 100 kilometer per uur. Aan de kust geldt een code oranje, in de rest van het land geldt code geel.
Lees verder