vrijdag 15 september 2017

Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 188 - 15 september 2017

Nieuwsbrief Gemeente Wetteren
Digitale Nieuwsbrief
Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 188 - 15 september 2017

Wat een weekend! Het bloementapijt, de plaatsing van de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug, een tentoonstelling over Wetthra... Lees snel verder voor meer details!

Veel leesplezier!


Het volledige aanbod van activiteiten in Wetteren vind je op www.uitinwetteren.be 
Wil jij ook extra publiciteit voor je activiteit? Voer je gegevens in via www.uitinwetteren.be, en verschijn gratis in de gemeentelijke Nieuwsbrief en heel wat andere kalenders.

Nieuws
 Livestream plaatsing nieuwe fiets- en voetgangersbrug
De gemeente Wetteren voorziet een livestream van de werken via http://webcam.wetteren.be/. Deze beelden kan je thuis bekijken maar ook op groot scherm op de Markt!
 15/9 - 17/9: plaatsing nieuwe fiets- en voetgangersbrug
Fietsers, voetgangers en rolstoelgebruikers zullen de Schelde straks veel vlotter kunnen oversteken. In het weekend van 15 tot 17 september wordt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug geplaatst, ter vervanging van de verouderde 'passerelle'. De nieuwe 'tuibrug' zal Overschelde verbinden met de nieuwe wijk aan het plein Rode Heuvel. De nieuwe brug is een samenwerking tussen Waterwegen en Zeekanaal NV en het gemeentebestuur Wetteren met steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de Europese Unie. Lees verder meer over de verkeersimpact, de bereikbaarheid van de nieuwe parking Scheldekaai en de toegankelijkheid van de oude passerelle.
 8/9 - 19/9: Mobiliteit in het centrum
In september valt er in het centrum heel wat te beleven: kermis, bloementapijt, brocantemarkt op 9/9, plaatsing van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug, donderdagsmarkt, …. Daarom zijn er die periode heel wat verkeersmaatregelen van kracht.
 Bloementapijt – De Rechtvaardige Rechters in bloei
Van 14 t.e.m. 17 september 2017 moet je op de Markt van Wetteren zijn. Het Bloementapijt 2017, De Rechtvaardige Rechters in Bloei, is een uniek bloementapijt van maar liefst 750 m². Bloemen en planten brengen het gestolen paneel in volle glorie terug! Daarnaast zijn er nog verschillende andere activiteiten te doen op de Markt van Wetteren! Mogen we jou ook verwelkomen? Neem zeker ook een kijkje op ons facebookevenement!  Meer info over parkeren en omrijden in september vind je hier.
 11/09/2017: Oordegemsesteenweg afgesloten voor 2 weken
Vanaf 11 september wordt de Oordegemsesteenweg gedurende minstens 2 weken afgesloten voor alle verkeer t.h.v. het kruispunt met de Diepenbroekstraat en de Kleine Smetledestraat. Er bevindt zich een verzakking in de weg door een breuk in de riolering. Dit moet dringend hersteld worden. Aquafin (rioolbeheerder van de gemeente Wetteren) vermoed 2 weken werk te hebben, maar dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. De omleiding loopt via de Zuidlaan en Smetledesteenweg naar Lede. In Smetlede rijdt men richting Oordegem. Via Oordegemdorp rijdt men naar Klinkaard en Oordegemsesteenweg.
 Tentoonstelling 'Wetthra 25 jaar geleden'
25 jaar na het massa spektakel 'Wetthra' blikken we terug met een heuse tentoonstelling. De tentoonstelling is in de kerk vanaf zaterdag 16 september tot en met zondag 1 oktober telkens van 15.00 tot 18.00 uur.
 Jobs in Wetteren!
Zoek je een job bij een Wetters bedrijf? Surf dan naar http://jobsinwetteren.be. Daar vind je een overzicht van bedrijven uit Wetteren die op zoek zijn naar nieuwe mensen. Ontdek de vele openstaande vacatures en ga aan de slag in de gemeente van jouw hart.
 Vaccinaties Sociaal Huis
Het mobiel vaccinatieteam zal op woensdag 20 september van 13u tot 17u gratis vaccineren in het Sociaal Huis aan de Scheldedreef 52. Doel is mensen die weinig of geen toegang hebben tot medische voorzieningen en zij die niet via de schoolomgeving bereikt worden de kans geven om zich tegen ernstige infectieziekten te beschermen.
 Vacature Beweegcoach BOV
In het kader van "Bewegen op Verwijzing" zoekt de regio Wetteren een BOV-coach. Hij/zij zal mensen motiveren om dagelijks meer te gaan bewegen en mensen die doorverwezen zijn door hun huisarts begeleiden. Meer info over Bewegen op Verwijzing en de volledige vacature vind je in de bijlage.
Activiteiten
15.09 Uit In Wetteren
Schrijf je uit en wijzig je profiel
Gemeentebestuur Wetteren, Markt 1, 9230 Wetteren. Tel. 09 369 34 15 Fax 09 366 45 52 wetteren@wetteren.be