vrijdag 1 september 2017

Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 187 - 1 september 2017

Nieuwsbrief Gemeente Wetteren
Digitale Nieuwsbrief
Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 187 - 1 september 2017

Heb jij de eerste schooldag goed overleefd? Dan is het nu tijd voor ontspanning! Het eerste weekend van september is het zoals gewoonlijk Wetteren kermis. Wist je dat je tijdens de kermis uitzonderlijk gratis kan parkeren in de nieuwe parkeergarage aan de Scheldekaai, onder het nieuwe Gemeentehuis? Lees er alles over in deze nieuwsbrief!

 

Veel leesplezier!


Het volledige aanbod van activiteiten in Wetteren vind je op www.uitinwetteren.be 
Wil jij ook extra publiciteit voor je activiteit? Voer je gegevens in via www.uitinwetteren.be, en verschijn gratis in de gemeentelijke Nieuwsbrief en heel wat andere kalenders.

Nieuws
 Kermis 2017
De eerste week van september doet de kermis Wetteren traditiegetrouw spetteren. Het hele centrum doet mee, met molens en attracties op de Markt, de Zeshoek, het Felix Beernaertsplein, en de aanpalende straten. Het volledige kermisprogramma vind je op de prachtige kermisaffiches, verspreid in de hele gemeente. Met de reuzenommegang, het Dernycriterium, de jaarmarkt, de paardenmarkt en de avondmarkt met het vuurwerk staan er heel wat klassiekers op het programma. Maar ook de opening van de kermis met de After Work Party op de Zeshoek en het kermistoneel hebben al een stevige traditie. De kermisattracties openen op zaterdag om 15.00 uur. Wil je graag weten welke attractie op welke plaats staat? Klik dan hier! De volledige activiteitenkalender lees je in de kermisnieuwsbrief of op de prachtige kermisaffiche. Lees hier meer over de bereikbaarheid van het centrum tijdens de kermis. Veel kermisplezier! Let op! Tijdens de kermis zijn er aangepaste openingsuren voor de gemeentediensten. Alle info vind je hier.
 Parkeergarage Scheldekaai open tijdens kermis!
Tijdens kermis stelt het gemeentebestuur de parkeergarage 'Scheldekaai' (onder het nieuw gemeentehuis) tijdelijk gratis open. Op verdiepingen -2 en -3 zullen er 142 parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Verdieping -1 is enkel beschikbaar voor bewoners. De in- en uitrit van de parkeergarage is te bereiken via de Scheldekaai. Inrijden is mogelijk tussen 07.00 en 23.00 uur, uitrijden is 24/24 uur mogelijk. De voetgangersuitgang bevindt zich aan de kant van de Marktdreef en is bereikbaar via de trap of de lift.
 Sluitingsdagen Kermis
Tijdens kermis zijn er aangepaste openingsuren voor de gemeentediensten. Let op, het gemeentehuis wel open op maandagvoormiddag. Op dinsdag is het gemeentehuis gesloten! Lees verder voor de andere diensten.
 Fitness voor 50+
Ben jij een actieve senior maar heb je geen idee wat je kan beleven in een fitnesscentrum? Dan is deze lessenreeks zeker iets voor jou!  Op maandag telkens van 13.45u tot 15.00u, van 9 oktober tot 11 december. Prijs: 45 euro voor 9 lessen.
 Tai ji voor beginners
Tai ji is een bewegingsvorm die lichaam en geest gezond houdt. De bewegingen zijn sierlijk en langzaam en bevorderen de ademhaling, de concentratie en de coördinatie. TAI JI IS VOOR IEDEREEN!!! Info: sport.50plus@wetteren.be Prijs: 45 euro voor 10 lessen, uitpas met kansentarief: 75% korting 1e les gratis op 20 september.
 Veilig fietsen in Wetteren
Enkele weken geleden kreeg het wegdek van de Jan Broeckaertlaan in Wetteren een nieuwe toplaag. De toplaag van asfalt moet immers om de 10 à 15 jaar vernieuwd worden, om beschadiging van de onderliggende lagen te vermijden. Deze belangrijke verkeersas was hiervoor 2 dagen afgesloten voor alle verkeer. In functie van deze werken werd bekeken of het fietspad kon verbeterd worden. De oplossing voor de Jan Broeckaertlaan is jammer genoeg niet eenvoudig. Een extra laag asfalt op het fietspad kan niet, omwille van de aanwezigheid van een goot en de straatkolken die zich tussen de rijweg en het fietspad bevinden. Bovendien zou het verhogen van het fietspad ervoor zorgen dat het regenwater niet meer weg kan van de parkeerstrook.
 Ik beweeg in De Warande
Goede voornemens gemaakt? Kom sporten in De Warande en verzamel vijf stempels! In ruil krijg je een superhip fluohesje 'Ik beweeg in de Warande!' (zolang de voorraad strekt)
 Bodymoves keeps fit, bewegen op muziek
Start met goede voornemens en schrijf in voor de nieuwe cursus. De sportdienst 'sport overdag' organiseert vanaf donderdag 5 oktober van 14.00-15.00u een 11-delige cursus, een mix van aërobic, step, ... in de sporthal. Aantal plaatsen beperkt. Prijs: 48,00 euro Inschrijven vanaf 1 september aan de balie van de sporthal.
 Yoga
Kan jij wel wat ontspanning gebruiken na dagen vol stress? Dan is YOGA de ideale oplossing. Lessenreeksen starten op dinsdagavond 19/9 van 19u15-20u15 en vrijdag 22/9 van 10-11u. Ter kennismaking is de 1e les gratis, zowel op dinsdagavond als op vrijdag. Inschrijven aan de balie van de sporthal is wenselijk. Meer info vind je hier
 Beleef de Floraliëntocht op zondag 17 september 2017
Wil je op een sportieve manier het prachtige Wetteren verkennen? Deze begeleide fietstocht geeft je de kans om mooie locaties van Wetteren en omstreken te ontdekken en/of bezichtigen.  Een ervaren gids zal de geschiedenis van sierteelt, en zoveel meer, in geuren en kleuren uitleggen. Natuurlijk brengen jullie ook een bezoek aan het unieke bloementapijt dat op 17 september de laatste dag te bewonderen zal zijn op de Markt.
 Vacature Deskundige Secretariaat
Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds contractueel Deskundige Secretariaat (B1-B3) aan te werven. Lees snel het informatiebericht in bijlage en solliciteer tot en met 10 september 2017.
 Vacature Deskundige Databeheer en Veiligheidsconsulent
Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds statutair Deskundige Databeheer en Veiligheidsconsulent (B1-B3) aan te werven. Lees snel het informatiebericht in bijlage en solliciteer tot en met 15 september 2017.
 Vacature Landschapsarchitect-Werkleider
Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds statutair Landschapsarchitect-Werkleider (B1-B3) aan te werven. Lees snel het informatiebericht in bijlage en solliciteer tot en met 15 september 2017.
Activiteiten
01.09 Uit In Wetteren
Schrijf je uit en wijzig je profiel
Gemeentebestuur Wetteren, Markt 1, 9230 Wetteren. Tel. 09 369 34 15 Fax 09 366 45 52 wetteren@wetteren.be