Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 14 september 2017

Wekelijkse nieuwsberichten

Nieuwsbrief
nevele.be
14 september 2017

Infosessies fusie Deinze-Nevele

Deinze en Nevele hebben de intentie om vanaf 2019 samen sterker te worden. De gemeenteraden van Deinze en Nevele hebben tijdens een gelijktijdige zitting op 24 augustus 2017 hun principiële goedkeuring gegeven aan een vrijwillige samenvoeging van stad Deinze en gemeente Nevele. Beide gemeenteraden beslissen op 19 december 2017 definitief over de vrijwillige fusie.

Om de inwoners te informeren over het traject en de kans te geven vragen te stellen worden er negen infosessies georganiseerd. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Nevele

  • Maandag 23 oktober om 20.00 uur  in zaal De Klaproos (Stationsstraat 20, Landegem)
  • Donderdag 26 oktober om 15.00 uur in zaal De Klaproos (Stationsstraat 20, Landegem)
  • Donderdag 26 oktober om 20.00 uur in zaal De Klaproos (Stationsstraat 20, Landegem)

Deinze

  • Woensdag 11 oktober om 19.00 uur in gemeenschapszaal Oud Gemeentehuis (Leernsesteenweg 191, Bachte-Maria-Leerne)
  • Woensdag 18 oktober om 19.00 uur in gemeenschapszaal De Vlasschuur (Ardense Jagersstraat 1, Gottem)
  • Woensdag 25 oktober om 19.00 uur in gemeenschapszaal Ter Wilgen (Poelstraat 70, Petegem)
  • Woensdag 8 november om 19.00 uur in gemeenschapszaal Te Lande (Vinktstraat 28, Zeveren)
  • Donderdag 16 november om 19.00 uur in basisschool Mozaïek (Nieuwstraat 60, Astene)
  • Woensdag 22 november om 19.00 uur in de raadzaal van dienstencentrum Leiespiegel (Brielstraat 2, Deinze)

Meer info (FAQ, contactformulier) op www.fusiedeinzenevele.be

Gebruikersonderzoek van de bibliotheek

Met een beknopte vragenlijst willen we graag te weten komen hoe tevreden je bent (of niet bent) over onze bibliotheek. De resultaten van deze bevraging zijn voor ons van belang met het oog op het verbeteren van onze dienstverlening en collectie.

De link naar de vragenlijst vind je terug op www.nevele.be/bibliotheek.

Het invullen van de vragenlijst duurt hoogstens een tiental minuten en alle antwoorden worden anoniem verwerkt. Onderaan elke pagina is er telkens ook ruimte voor eventuele opmerkingen.

Alvast bedankt voor jouw bijdrage om de bibliotheek nog beter te maken! Wie de vragenlijst volledig invult, maakt ook kans om een boekenpakket te winnen.

Start ticketverkoop voorstellingen buiten abonnement theaterprogramma

Nieuw in het seizoen 2017-2018 van De Klaproos zijn drie voorstellingen die buiten het abonnement vallen. Op die manier kan ook wie niet bij de gelukkigen was om een theaterabonnement te veroveren, toch genieten van een topavond in De Klaproos.

Het gaat om twee comedyvoorstellingen en een dansvoorstelling:

Tickets kosten 14 euro per voorstelling en kunnen vanaf vrijdag 15 september 2017 besteld worden door een mail te sturen naar de Cultuurdienst (cultuurdienst@nevele.be).

Probleem bij afvalophalingen? Bel 0800 13 580

IVM staat in Nevele in voor de ophaling van restafval, PMD, grofvuil, papier en karton. Ook de wijkinzameling van KGA en de lediging van de glascontainers worden door IVM gecoördineerd.

Heb je vragen over de huis-aan-huisinzamelingen, dan hoef je daarvoor niet langer contact op te nemen met de gemeentelijke Milieudienst, maar kan je rechtstreeks bij IVM terecht. Dit kan zowel via het gratis telefoonnummer 0800 13 580 (elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur) als via het webformulier op www.ivmmilieubeheer.be (e-loket).

Voor andere vragen in verband met afval, meldingen over sluikstorten of zwerfvuil of de werking van het recyclagepark, neem je natuurlijk wel contact op met de Milieudienst van de gemeente.

Milieudienst
Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Nevele
tel. 09 321 92 45
milieudienst@nevele.be

Zomerevenement 2017

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met A. Verburght vzw en MFC Ten Dries het Zomerevenement 2017 op zondag 17 september 2017.  Steve Tielens, Laura Lynn, Matthias Lens, Bart Kaëll en Edje Ska & De Pilchards staan garant voor een namiddag en avond vol ambiance!

Opgelet: de weersvoorspellingen zijn niet zo gunstig voor komende zondag. Daarom werd er beslist om het zomerevenement te verhuizen naar de bovenzaal van de sporthal in Landegem.

Brecht Herteleer vertelt!

De mondiale raad ZON, Wereldwinkel Zomergem, Broederlijk Delen Zomergem en Lokaal Mondiaal Beleid Lowazone organiseren op zaterdag 23 september 2017 een gespreksavond met Brecht Herteleer in het gemeenschapscentrum 't Schaapstuk in Zomergem. De avond wordt muzikaal begeleid door de Senegalees-Mauretaanse Samba Django.

Brecht, een jonge twintiger uit Zomergem, kennen jullie wellicht van de rubriek "Bienvenue Brecht" in Iedereen Beroemd. Wekelijks deelde Brecht zijn ervaringen bij een ontwikkelingsproject van Broederlijk Delen in Burkina Faso. Hij werkte ook drie maanden in Senegal in een landbouwproject in Thiès, op een boogscheut van de gemeenten waarmee de LoWaZoNe een partnerband heeft.

Inkom voor de avond bedraagt € 3, waarvoor je meteen ook een fair trade welkomstdrankje ontvangt. Reservaties en meer info via info@noordzuidwerkinglowazone.be of in de wereldwinkel van Zomergem.

www.noordzuidwerkinglowazone.be

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden op grondgebied Nevele. Klik hier voor een overzicht.
Gemeente Nevele • Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Nevele • Tel: 09 321 92 00
Volg ons op
Wens je de nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik hier om je uit te schrijven.

**** DISCLAIMER ****
http://www.schaubroeck.be/maildisclaimer.htm