donderdag 7 september 2017

Wekelijkse nieuwsberichten

Nieuwsbrief
nevele.be
7 september 2017

Lessenreeksen Sportdienst

In het najaar organiseert de Sportdienst drie lessenreeksen. De lessenreeksen BBB en Zumba Gold zijn "klassiekers", maar met de lessenreeks Dancehall  zit er ditmaal ook een volledig nieuwe lessenreeks in het aanbod.

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. Benieuwd naar deze lessenreeks? Op dinsdag 26 september 2017 om 20.30 uur kan je een gratis proefles volgen

Alle lessenreeksen vinden plaats in Sporthal Oostbroek en starten begin oktober.

Inschrijven voor alle lessenreeksen kan online op www.nevele.be/sport.

Groepscursus "Stoppen met roken"

Wil je graag stoppen met roken?

Dan is de groepscursus "Stoppen met roken" die we dit najaar organiseren iets voor jou. Een rookstopcursus in groep brengt 10 à 15 mensen samen die de sigaret vaarwel willen zeggen. Tijdens 8 bijeenkomsten werken ze onder begeleiding van een tabakoloog naar hun rookstopdag toe.Het contact met lotgenoten zorgt voor een extra duwtje in de rug, want stoppen met roken is voor sommigen eenvoudiger als ze samen met anderen de stap kunnen zetten.

Tijdens de infosessie op donderdag 28 september 2017 om 19.30 uur in het WZC Ter Leenen hoor je hoe zo'n groepscursus in elkaar zit.

Heb je voordien al vragen? Neem dan contact op met ons op het nummer 09 321 92 17 of mail naar info@nevele.be.

Zomerevenement 2017

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met A. Verburght vzw en MFC Ten Dries het Zomerevenement 2017 op zondag 17 september 2017. Op het grasveld naast de sporthal in Landegem zorgen Steve Tielens, Laura Lynn, Matthias Lens, Bart Kaëll en Edje Ska & De Pilchards voor een namiddag en avond vol ambiance!

Open Monumentendag op zondag 10 september 2017

Open Monumentendag, dat is naar goede gewoonte weer een hele dag unieke monumenten bezoeken en meedoen aan allerlei interessante activiteiten op honderden verschillende locaties in heel Vlaanderen.

Dankzij het Lokaal Comité Open Monumentendag worden er op zondag 10 september 2017 vier erfgoedparels in Landegem in de kijker gezet! Ook ons paradepaardje, de donjon, wordt nog eens opengesteld.

Er is een gratis brochure met een bewegwijzerde fietsroute (10 km) die de vier Landegemse monumenten verbindt, die je op de dag zelf kan verkrijgen op de te bezoeken locaties.

Gidsen maken je van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur wegwijs in volgende monumenten:

Meer info
hugoschaeck@hotmail.com

www.uitinhetmeetjesland.be

www.openmonumentendag.be

BorrelWOORDjes op zoek naar superhelden

Een nieuw schooljaar, dat betekent ook een nieuw seizoen BorrelWOORDjes!

EnzoWOORD zorgt één keer in de maand voor het leukste verteluurtje in de bibliotheek. Alle kinderen van 4 tot 8 jaar zijn welkom op zondagvoormiddag 17 september 2017 van 10.30 tot 11.30 uur.

We starten op zondag 17 september 2017 en we vliegen er meteen in met een geweldig thema: HELDEN. Elk van ons heeft wel een held. Zo iemand waar je naar opkijkt, iemand die je heel erg boeiend vindt. Wie dat is, is voor iedereen verschillend. Daarom gaan we samen op zoek naar bijzondere helden. We zullen er zeker en vast heel wat terugvinden in onze verhalen.

En om het thema extra in de verf te zetten, mag je jouw verkleden in jouw favoriete superheld!

Meer info:
Bibliotheek
Stationsstraat 20, Landegem
tel. 09 321 92 70
bibliotheek@nevele.be

Infosessie Leren archiveren voor lokale verenigingen

Op dinsdag 26 september 2017 organiseert Comeet een infosessie "Leren archiveren voor lokale verenigingen" in de foyer van zaal De Klaproos (Stationsstraat 20, Landegem).

Verenigingen vormen al snel een eigen archief. Denk maar aan vergaderverslagen, fotomateriaal van activiteiten, flyers, affiches, briefwisseling, ... Dit archief is waardevol, maar zit vaak verspreid over verschillende leden, is slecht geordend of de inhoud ervan is onbekend. Tijdens een praktijkgerichte infosessie krijg je tips en advies over archiefwerking op maat van jouw vereniging!

Tijdens de infosessie leer je:

  • duidelijke afspraken maken over het archief: wie is de verantwoordelijke?
  • hoe beter omgaan met je papieren en digitaal archief: concrete tips & tricks
  • "topstukken" kunnen eventueel gedigitaliseerd worden indien hier vraag naar is

Deze infosessie richt zich op lokale verenigingen met een archief uit Nevele en Aalter.

Deelname is gratis, maar inschrijven vooraf is wel verplicht en doe je door een mailtje te sturen naar steffi.coppens@comeet.be.

WZC Ter Leenen zoekt zorgkundigen

Voor het WZC Ter Leenen zijn we dringend op zoek naar een zorgkundige voor een deeltijdse tewerkstelling (30,4/38). De vacature wordt onmiddellijk ingevuld. Het gaat om een contract van bepaalde duur. Het contract kan verlengd worden nadat de initiële looptijd verstreken is.

Uitgebreide info over de vacature vind je op www.nevele.be/vacatures.

Meer info?
Personeelsdienst
tel. 09 371 68 82
personeelsdienst@nevele.be

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden op grondgebied Nevele. Klik hier voor een overzicht.
Gemeente Nevele • Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Nevele • Tel: 09 321 92 00
Volg ons op
Wens je de nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik hier om je uit te schrijven.

**** DISCLAIMER ****
http://www.schaubroeck.be/maildisclaimer.htm