vrijdag 8 september 2017

Wegenwerken september

Wegenwerken in september
8 september 2017 - Vanaf maandag 11 september vernieuwen verschillende nutsmaatschappijen hun kabel- en leidingennetwerk in de Kloosterstraat. De herstellingswerken van het Agentschap Wegen en Verkeer op de Hundelgemsesteenweg zitten op schema en vanaf 18 september krijgt de Tramstraat in Zwijnaarde een nieuwe asfaltverharding.
Vernieuwing nutsleidingen Kloosterstraat

De Kloosterstraat krijgt dit najaar een nieuwe riolering en de straat wordt ook verkeersveiliger gemaakt. Voor die riolerings- en wegenwerken van start gaan, vernieuwen verschillende nutsmaatschappijen eerst hun kabel- en leidingennetwerk. Dat gebeurt vanaf maandag 11 september en zal ongeveer 1 maand duren. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de werken in fasen uitgevoerd.
 
 • Fase 1: het deel van de Kloosterstraat tussen de Hundelgemsesteenweg en de Poelstraat
 • Fase 2: de Poelstraat tussen de Hundelgemsesteenweg en de Kloosterstraat
 • Fase 3: de Kloosterstraat (onpare zijde) vanaf de Poelstraat tot de hoofdingang van de school
 • Fase 4: Kloosterstraat (onpare zijde) vanaf de hoofdingang van de school tot de Lembergsesteenweg
 • Fase 5: Kloosterstraat (pare zijde)
Na de werken moeten ook alle huizen nog aangesloten worden op het nieuwe leidingennetwerk. Dat zal alleen plaatselijke hinder veroorzaken.
 
Verkeerssituatie
Tijdens de werken in de Kloosterstraat (fase 3, 4 en 5) zal eenrichtingsverkeer gelden in de richting van de Poelstraat. In fase 2, wanneer de aannemer werkt in de Poelstraat tussen de Hundelgemsesteenweg en de Kloosterstraat, zullen fietsers richting de Hundelgemsesteenweg moeten omrijden via de Herman Teirlinckstraat. De aannemer zal ervoor zorgen dat de opritten van de huizen in de werfzone tijdens de werken zoveel mogelijk bereikbaar zijn. Ook de parking van het woonzorgcentrum en de parking met de glasbollen zullen bereikbaar blijven.
Herstellingswerken Hundelgemsesteenweg

De herstellingswerken van het Agentschap Wegen en Verkeer op de Hundelgemsesteenweg zitten op schema. Het agentschap werkt er sinds begin vorige maand aan de voet- en fietspaden op het stuk tussen de Waterstraat en de Hukkelgemwegel. Eind deze week zouden de voetpaden moeten klaar zijn. Daarna worden lokaal herstellingen uitgevoerd aan het fietspad. Als alles goed gaat en het weer het toelaat, zouden de werken tegen 18 september moeten klaar zijn. Tot dan blijven de huidige verkeerssituatie en omleiding gelden:
 
 • Verkeer naar Gent rijdt langs de werf.
 • Verkeer naar het centrum van Merelbeke moet omrijden via de Waterstraat, de Oude Gaversesteenweg, de Gaversesteenweg, de Zwijnaardsesteenweg en de Hundelgemsesteenweg.
 • Fietsers richting Gent rijden om via de Lembergsesteenweg, de Roskamstraat, de Baron Arthur Verhaegenlaan, de Oudstrijderslaan en de Chrysantenstraat.
 • Fietsers richting Merelbeke rijden via de Waterstraat en de Hukkelgemwegel.
Nieuwe asfaltlaag voor Tramstraat in Zwijnaarde

Op maandag 18 september gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag in de Tramstraat in Zwijnaarde. De rijweg en de fietspaden krijgen een nieuwe asfaltverharding tussen de N60 en de brug over de Schelde. Ook de parkeerstroken worden grondig aangepakt. De werken zullen tot eind oktober duren. In de eerste fase wordt gewerkt op de rijbaan richting Merelbeke, in de tweede fase op de rijbaan in de richting van Gent.

Verkeerssituatie en omleiding:
 • Het verkeer richting Gent rijdt langs de werfzone.
 • Het verkeer richting Merelbeke rijdt om via de Grotesteenweg-Noord (N60), de R4 Buitenring-Zwijnaarde, de Guldensporenlaan en de Hundelgemsesteenweg.
 • Het kruispunt van de Tramstraat met de Heerweg-Noord blijft altijd open. Alle zijstraten gaan dicht aan de kant van de werfzone, met uitzondering van de Heerweg-Noord en de Kappetragel.  
 • Fietsers moeten in beide richtingen omrijden via de Hutsepotstraat, Prelaatsdreef, Joachim Schayckstraat. Tijdens de korte periodes van asfaltering zullen voor de veiligheid extra fietsomleidingen gelden.
Meer informatie over de werken in de Tramstraat vind je op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.
Meer info
dienst mobiliteit
T 09 210 33 11
mobiliteit@merelbeke.be

 

dienst werken
T 09 210 33 80
werken@merelbeke.be


 
Schrijf je uit    Pas je profielgegevens aan
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven in het mailingbestand voor de nieuwsbrief Mobiliteit en wegenwerken van het gemeentebestuur van Merelbeke.