Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 8 september 2017

 Verkeershinder in Zandstraat - Werken in Hospicebossen

Nieuws
Snoeien

Rooien van bomen

In de Zandstraat wordt één rij bomen gerooid. Bij geschikt weer starten de werken op maandag 11 september en eindigen ze op vrijdag 15 september.
Om veiligheidsreden moeten zowel auto's als fietsers de omleiding via de Ten Edestraat, Stationsstraat en Steenweg volgen. Na de werkuren is de Zandstraat wel toegankelijk.

Waarom worden alle bomen gerooid? 

Het verwijderen van de bomen is nodig om daarna het dubbelrichtingsfietspad in de Zandstraat te verbeteren. Boomwortels hebben namelijk de huidige betonvlakken opgestuwd. Dit zorgt op meerdere plaatsen voor een onveilige situatie. De gemeente kiest ervoor duurzaam te werken en de hele rij bomen langs het fietspad in één beweging te verwijderen.

De bomenrij aan de andere kant van de weg blijft grotendeels staan en wordt later nog uitgebreid, om samen met de haag het groene laaneffect te behouden.

Nog vragen?

Contacteer Marcel Peeraer, verantwoordelijke groendienst, T 0479 95 23 37.

Werken in de Hospicebossen

Op maandag 11 september starten onderhoudswerken in de Hospicebossen, gecoördineerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Dit zal normaal ongeveer drie weken duren. Er is beperkte hinder mogelijk voor de passanten in de Langedreef en de recreanten in het bos.
Meer details kan je lezen op de website.
 
Deel
Tweet
Stuur door
Website
Facebook
Contact
Je krijgt deze e-mail omdat je bent ingeschreven voor een of meer nieuwsbrieven van gemeente Nazareth.

Gegevens of interesses aanpassen - Webversie - Uitschrijven