zaterdag 2 september 2017

Veilige schoolomgevingen, Open Monumentendag, ...

Veilige schoolomgevingen in Gent
 

Het Gentse stadsbestuur investeert ook het komende jaar fors in veilige schoolomgevingen. Gent voorziet een miljoen euro om de omgeving rond dertien scholen opnieuw aan te leggen. De verkeerssignalisatie aan alle 161 scholen werd gescreend. Waar nodig komt extra signalisatie.

Kom er alles over te weten

Open Monumentendag zet tijdelijke invullingen extra in de kijker
Zondag 10 september
 

Op zondag 10 september openen tal van Gentse erfgoedlocaties hun deuren voor Open Monumentendag. Uniek aan deze 29ste editie is de focus op de vele tijdelijke initiatieven op historische sites zoals de Oude Dokken, NEST en de Wasserij der Vlaanderen. Daarnaast zijn er ook verschillende wandelroutes langs groen erfgoed.

Bekijk alle info

Week van de Gentse Sportclub
Van 9 t.e.m. 24 september
 

Welke sportclub zit u als gegoten? Gentse volwassenen, senioren, kinderen en jongeren: iedereen die gebeten is door de sportmicrobe kan tijdens de 'Week van de Gentse Sportclub' gratis en vrijblijvend deelnemen aan een training, een initiatie of een demowedstrijdje bij een van de 71 deelnemende sportclubs.

Ontdek welke clubs deelnemen

Nieuw onthaal van CLB in De Krook
Vanaf maandag 4 september
De Krook
 

Cyberpesten, sexting, faalangst, twijfels over studiekeuze, leerproblemen, gezondheid, voeding, enzovoort. Met allerlei problemen rond onderwijs of het welzijn van jongeren kunnen scholen, ouders en leerlingen zelf terecht bij een CLB. En vanaf maandag 4 september kunt u dat bij het nieuwe CLB-onthaal in De Krook.

Lees er alles over

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten
 

De 'Structuurvisie 2030 - Ruimte voor Gent' is een nieuw ruimtelijk structuurplan voor de stad. Het biedt een vernieuwende visie op lange termijn over hoe de stad zich ruimtelijk moet ontwikkelen, om tegemoet te komen aan de belangrijke uitdagingen voor de toekomst rond wonen, werken, klimaat, leefkwaliteit en mobiliteit. Kom zeker eens langs tijdens een van de infomomenten in september en oktober.

Kom er meer over te weten

Gent wint laatste SDG-duel 'Iedereen op de fiets' tegen Oostende in de eindsprint
 

De laatste van de vijf SDG-uitdagingen is achter de rug. In de uitdaging 'Iedereen op de fiets' ging Gent het duel aan met Oostende om luchtvervuiling te verminderen. De twee steden leerden zoveel mogelijk mensen fietsen vanaf de paasvakantie tot het einde van de zomervakantie. Gent leerde procentueel meer mensen fietsen dan Oostende, en mag zich daarom de grootste fietsstad noemen.

Lees meer

Meer nieuws?

Dit is slechts een greep uit onze berichten. Bekijk het volledige overzicht op de website.

Ga naar het nieuwsoverzicht

 
 
Gentinfo
 
Gentinfo is hét centrale aanspreekpunt voor informatie over het stadsbestuur en de stadsdiensten.
09 210 10 10
maandag tot zaterdag
van 8 tot 19 uur
gentinfo@stad.gent
 
Stadsmagazine september
 
Op zoek naar een boeiende stage? De Stad Gent en het OCMW zetten hun deuren open voor honderden stagiairs. Op zondag 10 september vindt de Open Monumentendag plaats. Tijdens deze buiteneditie bezoekt u 'groen erfgoed' van in de Veldstraat tot aan het Citadelpark. En vanaf 1 januari 2020 mogen vervuilende wagens de Gentse binnenstad niet meer in. Ontdek wat dat voor uw auto betekent. Dat en veel meer leest u in het Stadsmagazine van september.
 
 
Dienst Communicatie

Botermarkt 1
9000 Gent
09 266 52 92
communicatie@stad.gent
https://stad.gentUitschrijven - Uw profiel aanpassen