woensdag 6 september 2017

UiT in Waregem: Villa Gaverzicht, robots & boerenmarkt

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Open Monumentendag: Villa Gaverzicht

Zondag 10 september | 10.00u.-18.00u. | Churchillaan 16
Profiteer van de unieke kans om een kijkje te nemen in Villa Gaverzicht! Deze art deco woning werd in de jaren '30 ontworpen door architect Gentiel Van Eeckhoutte en onderging het afgelopen jaar een uitgebreide restauratie. Pik het optreden van Tiger Lili en Belcirque mee en blik een werp op het knappe grafische werk van kunstenaar Johan Van Geluwe.
Lees meer...


Klankkast: Ivy Falls

Woensdag 20 september | 20.30u. | CC De Schakel
Ivy Falls is het eerste soloproject van Fien Deman, een muziekveulen met roots in Waregem die met de orkestrale pop van I will, I swear al heel wat strepen verdiende. Een jonge band die al meteen tot op Gent Jazz doorstoot, verdient geen twijfel. Geniet mee van deze Klankkast met dit talent, dichtbij huis, in de club van CC De Schakel.
Lees meer...

 


ASSORTIMENS: een voorstelling over mens en rommel

Zaterdag 23 - zondag 24 september | 11.00u./15.00u./17.00u. in het recyclagepark Waregem (Lindestraat 75, Waregem)
ASSORTIMENS is een bewegende voorstelling over mensen en rommel op een niet-alledaagse locatie: het recyclagepark. Je maakt er kennis met allerlei mensen. Figuren met een hoek af, een vijs los.  Ze nemen je mee op sleeptouw doorheen het park en laten je, te midden van het afval, een fascinerende wereld zien en ontdekken.
Lees meer...


Open call: MAART Kunstroute 2018

Deadline: 25 september
Van 16 tot en met 18 maart 2018 vindt de zesde editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Het druk bezochte kunstparcours  verbindt zes locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van fel gesmaakte hedendaagse kunstexpo's en performances. MAART Kunstroute is op zoek naar gastcuratoren voor twee locaties van de route.
Lees meer...
 


Lees je mee met KJV?

Vrijdag 29 september (startmoment) | Bib Waregem
KJV is een jury van leesbeesten tussen 5 en 16 jaar. Als jurylid lees je acht boeken van je leeftijdscategorie. Na het startmoment kom je vier keer samen in de bib om telkens twee boeken te bespreken. Elk jurylid stelt daarna een top acht samen. Het boek dat de meeste stemmen haalt, wint de KJV-prijs. Logisch toch?
Lees meer...


De Boerenmarkt: lokaal én duurzaam

Zondag 1 oktober | 14.00u. - 18.00u. | Markt Waregem
De Boerenmarkt wordt opnieuw een hoogdag voor fans van gezonde, duurzame en (h)eerlijke voeding.  Tussen 14.00 en 18.00 uur is er een gezellige markt met producten rechtstreeks van bij de boer.  Dit jaar staat de boerenmarkt in het teken van 'Kaas en Wijn': een ideale match tussen fairtrade lokaal en internationaal. Zoals elk jaar is er ook heel wat rand- en kinderanimatie op de boerenmarkt.
Lees meer...


CoderDojo: dansende robots

Zaterdag 14 oktober | 9.30u. - 12.00u. | Bib, Waregem
Hou je van games en computers? Wat als een robot kon dansen en jij de danspasjes kon aanleren? In deze workshop leren kinderen samen met hun (groot)ouder een robot programmeren die samen met andere robots aan het dansen gaat. De lesgevers van CoderDojo kennen de kneepjes van het vak. Deze workshop is een voorproevertje op Vlieg Expeditie (ism. Gezinsbond)
Lees meer...
 


De Kunstacademie: ook voor jou een creatieve plek?

Geprikkeld door Muziek, Woord, Dans of Beeld én goesting om je kunstzinnig te ontplooien? Dan is de Kunstacademie zeker iets voor jou! Jong of oud, in de kunstacademie is iedereen welkom én iedereen kunstenaar! Er zijn speciale 18+-cursussen voor nieuwe instappers (o.a. Glaskunst, Schilderkunst, Mixed Media).
Lees meer...