vrijdag 1 september 2017

Tweewekelijkse nieuwsbrief - vrijdag 1 september 2017

Tweewekelijkse nieuwsbrief - vrijdag 1 september 2017

1 september ... de start van het schooljaar 2017 - 2018 is alweer een feit. Voor de ene is de dagelijkse routine en vertrouwde structuur een echte verademing. De andere blikt daarentegen al met heimwee terug op die zorgeloze zomervakantie.

De klassen liggen er spik en span bij, de leerkrachten brachten alles in gereedheid om die eerste schooldag vlekkeloos te laten verlopen. Vol frisse moed zijn ze klaar voor een nieuw schooljaar.

Honderden Retiese kinderen stapten vanmorgen de schoolpoort binnen: sommigen uitgelaten en vol enthousiasme, anderen aarzelend en met knikkende knieën. Hier en daar werd misschien wel een traantje weggepinkt.

En ook in het verkeer is de start van het nieuwe schooljaar duidelijk te merken. Uit onderzoek blijkt dat september een van de meest verkeersonveilige maanden voor kinderen is. Zorg er daarom voor dat je kind goed zichtbaar is in het verkeer en wees - zeker in de buurt van schoolomgevingen - extra waakzaam! Tot slot wensen we iedereen een boeiend schooljaar vol mooie en verrassende momenten toe.

1 september ... voor velen een bijzondere dag!

Nieuws
31/08/17 | Sleutels gemeentelijke zalen afhalen in sporthal vanaf 1 september '17

De sleutels van de gemeentelijke zalen (GC Den Dries, de Vest ...) dienen vanaf 1 september opnieuw in sporthal Boesdijkhof opgehaald en teruggebracht te worden.

 

meer
31/08/17 | Vacature OCMW: Maatschappelijk Assistent (voltijds - contract bepaalde duur)

OCMW Retie, een lokaal bestuur dat openstaat voor de welzijnsvragen en -noden van alle Retienaren, werft aan:

Maatschappelijk assistent
B-niveau • voltijds • contract bepaalde duur

meer
30/08/17 | Sluitingsdagen tijdens kermisweek van 10 t.e.m. 14 september

Tijdens de kermisweek (10 - 14 september) zijn de gemeentediensten gesloten op onderstaande momenten:

  • Gemeentehuis en OCMW: namiddagen en dinsdagavond gesloten
  • Bibliotheek en gemeentelijke werkplaats: woensdagnamiddag gesloten
meer
29/08/17 | Nieuwe groene leefbuurt Molenakkers: DE ARK verkoopt dit najaar 29 betaalbare woningen

Retie is een landelijke gemeente, dat zie je ook in de nieuwe leefbuurt Molenakkers. Er is veel ruimte voor spelen en groen. Zo komt er middenin de buurt een gezellig park met basketveld. Bijkomende troef: je woont slechts op een boogscheut van het dorpscentrum.

Dit najaar verkoopt DE ARK 29 nieuwe woningen. Ze zijn allemaal hedendaags en energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en kwalitatief.

meer
14/08/17 | Maria Hermans blaast 100 kaarsjes uit!

Op maandag 14 augustus vierde Maria Hermans haar 100e verjaardag.

Burgemeester Patrick Geuens en schepen Margriet Blockx brachten haar een bezoekje en overhandigden enkele mooie geschenken. Zo kreeg ze o.a. een officieel diploma en een gesigneerde foto van het koningspaar.

meer
19/07/17 | Houtverkoop op dinsdag 19 september '17

Het gemeentebestuur van Retie organiseert op dinsdag 19 september een openbare houtverkoop. Deze gaat van start om 19.00 u. in GC Den Dries, Kerkhofstraat 37.

De loten zijn op voorhand te bezichtigen op zaterdag 16 september tussen 09.00 u. en 10.00 u. op de gemeentelijke werkplaats, Veldenstraat 5A.

meer
14/07/17 | Bezoek de rioolwaterzuivering in Retie op donderdag 28 september '17

Weet jij wat er gebeurt met het vuile water dat dagelijks via de douche, gootsteen of het toilet verdwijnt? Tot voor kort kwam een groot deel van dit afvalwater rechtstreeks in onze beken en rivieren terecht. Daar bracht Aquafin in opdracht van het Vlaamse Gewest verandering in. Op onze rioolwaterzuiveringsinstallaties zuiveren we dagelijks het afvalwater van ruim 5 miljoen Vlamingen. Ben je benieuwd hoe de weg naar zuiver water verloopt? Kom binnenkort dan zeker een kijkje nemen op onze rioolwaterzuiveringsinstallatie in Retie. 

meer
Activiteiten
06.09 | Yoga Lessen SEVA
09.09 - 11.09 | Retie kermis op't Schijf
10.09 | K. Retie S.K. - KFC De Kempen
11.09 - 14.09 | Mosseldagen Retie-kermis
13.09 | Wielerwedstrijden met Retie Kermis (Grote Herdenkingsprijs Jean-Pierre Monseré en Memorial Louis Kuypers)
14.09 | Boogschieten Schoonbroek
Klik hier om je abonnement te wijzigen of te beëindigen.

Gemeentebestuur Retie - Markt 1 - 2470 Retie
T 014 38 92 30 - E gemeentebestuur@retie.be